Henteu kabur

Komérsial TV heubeul pikeun bubuk mandi nunjukkeun awéwé anu ngaganggu saatos pisan rame, patalimarga, tagihan, ruangan, sareng sajabana. Pénginosan: Tarik kuring kaluar, Calgon! Adegan éta beralih ka awéwé anu sami anu santai sareng bahagia di tab mandi, sedengkeun anak-anakna nyiksa sora di kamar anu aya di gigir panto.

Teu bakal janten hébat upami urang ngan saukur ngusap kasusah urang sareng ngumbah aranjeunna ka solokan ku cai mandi? Hanjakalna, ujian sareng masalah urang sering kuat tibatan kulit urang anu kandel sareng henteu gampang dikumbah. Aranjeunna sigana ngajaul ka kami.

Ibu Theresa sakali nyarios yén nyawana henteu "kasur dina mawar. Urang ngan ukur tiasa mastikeun panyebaran ieu, sanaos kuring dicobian pikeun ngalakukeun bagian kuring ku penanaman seueur acuk acuk anu jéntré di kebon bumi kuring!

Ragu-ragu, kuciwa sareng duka sadayana sumping ka urang. Aranjeunna ngamimitian nalika urang leutik tur ngiringan urang dugi ka ngahontal umur emas. Urang diajar ngarengsekeun mamang, kuciwa sareng duka sareng ngalaman aranjeunna.

Tapi naha sababaraha sigana tiasa ngurus inevitabilitas ieu langkung saé tibatan batur? Bédana, tangtosna, dumasar kana kapercayaan urang. Pengalaman anu dahsyat masih parah, tapi kapercayaan tiasa ngirangan nyeri.

Henteu aya nyeri henteu leungit padamelan anjeun sareng nyanghareupan kasusah anu tiasa disababkeun? Leres, tapi iman ngajamin yén Gusti ngurus kabutuhan urang (Mat. 6,25). Henteu aya nyeri upami kaleungitan hiji anu dipikacinta? Tangtosna, tapi iman ngajamin yén urang bakal ningali jalma ieu deui sareng badan anyar (1 Kor. 15,42).

Naha unggal tés atanapi masalahna gampang? Henteu, tapi percantenan ka Allah ngayakinkeun urang yén Yesus henteu pernah nyalira urang, teu aya masalah naon waé anu urang gaduh ayeuna (Ibrani 13,5). Anjeunna bagja pikeun ngaleupaskeun beban kami (Mat.11,28-30). Anjeunna resep ngiringan saha waé anu percanten ka anjeunna (Jabur 37,28) sareng ngajagi sing beriman (Jabur 97,10).

Iman teu ngajantenkeun masalah urang, sareng nyeri terus. Tapi urang terang sareng percanten ka anjeunna anu masihan nyalira pikeun nyalira. Anjeunna menderita langkung nyeri tibatan urang kantos tiasa ngabayangkeun. Anjeunna tiasa ngiringan urang ngilu.

Teras teras angkat mandi gelembung panas anu panjang. Cahya lampu lilin, tuang coklat sareng maca thriller kajahatan anu saé. Teras upami anjeun muncul tina bak, masalahna masih aya, tapi sapertos Isa. Éta henteu narik kami, sapertos Calgon nyatakeun, tapi henteu ngaleungitkeun saluran solokan. Anjeunna bakal salawasna aya.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfHenteu kabur