Wisata: tuangeun teu hilap

632 ngarambat tuangeun anu henteu hilap

Seueur jalma anu ngumbara biasana émut landmark anu kasohor salaku sorotan perjalananna. Anjeun nyandak poto, ngadamel albeum poto atanapi mésér. Aranjeunna nyaritakeun babaturanana sareng babaturanana ngeunaan naon anu parantos aranjeunna tingali sareng alami. Anak kuring béda. Pikeun anjeunna, sorotan perjalanan nyaéta tuang. Anjeunna persis tiasa ngajelaskeun unggal kursus unggal tuang. Anjeunna resep pisan kana tuangeun.

Anjeun panginten tiasa émut sababaraha tuangeun anu langkung berkesan. Anjeun mikirkeun anu khusus anu lembut, steak juicy atanapi lauk anu énggal dicekel. Éta tiasa janten piring Wétan Jauh, dieuyeuban ku bahan aheng sareng dibumbui ku rasa asing. Sugan, pikeun kesederhanaanna, tuangeun anu paling berkesan anjeun nyaéta sup buatan sareng roti kerak anu pernah anjeun resep di pub Skotlandia.

Naha anjeun tiasa émut kumaha parasaan anjeun saatos tuangeun anu saé ieu - raos parantos pinuh, sugema sareng syukur? Panceg kana pamikiran ieu nalika anjeun maca ayat ieu di handap dina Jabur: "Leres, kuring bakal muji anjeun salami hirup abdi, dina solat Abdi angkat leungeun ka anjeun sareng muji nami anjeun. Deukeutna anjeun nyugemakeun lapar jiwa kuring sapertos salametan, abdi hoyong muji anjeun ku sungut, sumuhun, surak hébat sumping tina lambey kuring » (Jabur 63,5 tarjamahan anyar tina Jenéwa).
David aya di gurun pasir nalika anjeunna nyerat ieu sareng kuring yakin anjeunna bakal resep pésta kadaharan asli. Tapi tétéla anjeunna henteu mikiran tuangeun, tapi anu sanés, pikeun batur - Gusti. Pikeun anjeunna ayana sareng cinta Gusti sami-sami nyugemakeun salametan anu mewah.
Charles Spurgeon nyerat "Di Perbendaharaan Daud": "Dina kaasih Allah aya kabeungharan, kaagungan, kelimpahan kabagjaan anu ngeusi jiwa, sarimbag sareng nutrisi anu paling beunghar anu awakna tiasa dipupuk."

Nalika kuring merhatoskeun naha Daud nganggo analogi tuangeun pikeun ngabayangkeun kumaha sugema Allah tiasa sapertos, kuring sadar yén tuangeun anu diperyogikeun sareng tiasa dipatalikeun ku sadayana jalma di bumi. Upami anjeun gaduh baju tapi lapar, anjeun moal wareg. Upami anjeun ngagaduhan bumi, mobil, artos, rerencangan - sadayana anu anjeun pikahoyong - tapi anjeun lapar, teu aya artina nanaon. Kacuali jalma-jalma anu teu ngagaduhan tuang, kaseueuran jalma terang kana kasieunana tuangeun anu saé.

Dahareun berperan penting dina sadaya perayaan kahirupan - kalahiran, pésta ulang taun, kalulusan, kawinan, sareng naon waé anu tiasa urang pinanggih pikeun ngagungkeun. Kami bahkan tuang saatos penculikan. Kasempetan pikeun mu'jizat munggaran Yesus nyaéta pésta kawinan anu tahan sababaraha dinten. Nalika putra musibat mulih ka bumi, bapakna mesen tuang pangeran. Wahyu 19,9 nyebatkeun: "Bagja jalma-jalma anu disauran kana majlis kawin Domba".

Gusti hoyong urang mikirkeun anjeunna nalika urang ngagaduhan "kadaharan anu pangsaéna". Beuteung urang ngan ukur tetep cekap sakedap teras lapar deui. Tapi nalika urang ngeusian diri ku Gusti sareng kahadéan-Na, jiwa urang bakal wareg salalawasna. Pésta kana pangandika-Na, tuang dina méja na, ngaraoskeun kabeungharan kahadéan sareng rahmatna, sareng muji anjeunna pikeun kado sareng kahadean na.

Pamiarsa anu dipikacinta, antepkeun biwir anjeun nyanyi sareng biwir anjeun pikeun muji ka Gusti, anu nyéhatkeun sareng nyugemakeun anjeun saolah-olah anjeun ngagaduhan tuangeun anu paling raoseun sareng paling beunghar!

nurutkeun Tammy Tkach