ALLAH


Gusti Triune Kami: cinta hirup

033 dewa triune urang hirup cinta Nalika ditaroskeun ngeunaan mahluk hirup anu pangkolotna, sababaraha panginten tingal pinus Tasmania umur 10.000 taun atanapi rungkun umur 40.000 taun anu cicing di dinya. Anu sanés panginten langkung seueur ngeunaan rumput laut 200.000 taun di basisir Kapuloan Balearic Spanyol. Sakumaha sepuh tina pepelakan ieu, aya hiji hal anu langkung kolot - sareng éta Allah Anu Abadi, anu diturunkeun dina Kitab Suci salaku cinta anu hirup. Intina Gusti manifes dirina dina cinta. Cinta anu aya diantara jalma-jalma tina Tritunggal parantos aya sateuacan nyiptakeun waktos, ti saprak kalanggengan. Teu pernah aya waktos nalika cinta sajati henteu aya sabab Gusti anu sajatina, triune urang sumber tina cinta sajati.

Augustine of Hippo (w. 430) nekenkeun bebeneran ieu ku nyebut Rama salaku "kakasih", Putra salaku "tercinta" sareng Roh Suci salaku cinta anu aya diantara aranjeunna. Saking asih-Na anu teu aya tungtungna, asih-Na anu teu aya tungtungna, Gusti nyiptakeun sagala rupa anu aya, kaasup anjeun sareng kuring. Dina karyana The Triune Creator, theologian Colin Gunton ngadukung panjelasan Trinitary ieu ngeunaan nyiptakeun sareng negeskeun yén urang kedah ngarujuk kana sadayana Injil salaku kasaksian sareng sanés ngan ukur carita Genesis. Gunton nunjukkeun yén pendekatan ieu henteu énggal - ieu kumaha gereja Kristen mimiti ngarti kana ciptaan. Salaku conto, Irenaeus mendakan yén sudut pandang Trinitér ngajantenkeun aman pikeun nyawang ciptaan dumasar kana kajadian di Yesus. Dewa anu nyiptakeun sadayana tina nanaon (ex nihilo) ngalakukeun ieu sareng ...

Maca deui ➜

Percanten ka gusti

percanten ka gusti allah

Iman ngan saukur hartosna "kapercayaan". Urang tiasa pinuh percanten ka Yesus pikeun kasalametan urang. Perjanjian Anyar jelas nyarios ka urang yén urang moal diyakinkeun ku naon waé anu tiasa urang laksanakeun, tapi ngan ukur ku percanten ka Kristus, Putra Allah. Rosul Paulus nyerat: "Janten ayeuna urang percanten yén manusa kedah leres-leres tanpa karya hukum, tapi ku iman" (Rum 3,28).

Kasalametan henteu gumantung pisan ka urang, ngan ukur ka Al Masih! Upami urang percanten ka Gusti, teu kedah nyobian nyumputkeun bagian-bagian kahirupan urang ti anjeunna. Kami henteu sieun ka Gusti sanajan urang ngalakukeun dosa. Daripada sieun, urang percanten ka anjeunna yén anjeunna moal liren micinta urang, nangtung ku urang, sareng ngabantosan urang sapanjang jalan pikeun ngatasi dosa-dosa urang.

Upami urang percanten ka Gusti, urang tiasa nyerah ka Anjeunna kalayan yakin yén Anjeunna bakal ngarobih urang kana saha anu Anjeunna pikahoyong. Nalika urang percanten ka Gusti, urang mendakan yén Anjeunna prioritas pangluhurna, alesan sareng inti kahirupan urang. Sakumaha ceuk Paulus ka filsuf di Athena: Urang hirup, anyaman sareng aya di Gusti Allah. Éta langkung penting pikeun urang tibatan anu sanés - langkung berharga tibatan milik, artos, waktos, reputasi, sareng bahkan kahirupan anu kawates ieu. Kami yakin yén Allah terang naon anu pangsaéna pikeun kami sareng kami hoyong nyenangkeun Anjeunna. Éta mangrupikeun titik rujukan kami, pondasi kami pikeun kahirupan anu bermakna.

Kami hoyong ngawula ka anjeunna, sanés kusabab sieun, tapi kusabab cinta - sanés kusabab teu pikaresepeun, tapi kalayan suka cita kusabab kabébasan. Kami percanten kana kaputusan na. Kami percanten kana pangandika-Na sareng jalan-Na. Kami percanten anjeunna pikeun masihan kami haté anyar, beuki ...

Maca deui ➜