Ngawujudkeun kanyataanana Allah II

Nyaho sareng ngalaman Gusti - éta anu dimaksud kahirupan! Gusti nyiptakeun urang pikeun hubungan sareng anjeunna. Intina, inti tina kahirupan langgeng nyaéta urang terang Gusti sareng Yesus Kristus anu anjeunna utus. Ngenalkeun Tuhan sanés ngalangkungan program atanapi cara, tapi ngalangkungan hubungan sareng jalmi. Nalika hubungan berkembang, urang janten ngartos sareng ngalaman kanyataan Gusti.

Kumaha cara Gusti nyarios?

Gusti nyarios nganggo Roh Suci ngalangkungan Injil, doa, kaayaan, sareng Garéja pikeun ngungkabkeun dirina, tujuanana, sareng jalanna. "Kanggo pangandika Gusti anu hirup sareng kuat sareng langkung seukeut tibatan pedang bermata dua, sareng nembus dugi ka misahkeun jiwa sareng roh, ogé sungsum sareng tulang, sareng mangrupikeun hakim tina pikiran sareng indera haté" (Ibrani 4,12).

Gusti nyarioskeun ka kami henteu ngan ngalangkungan doa, tapi ogé ngalangkungan Firman-Na. Urang teu tiasa ngartos Kecap-Na kecuali Roh Suci ngajarkeun ka urang. Nalika urang dugi ka Firman Allah, panulis éta nyalira pikeun ngajarkeun urang. Kaleresan teu acan dipendakan. Kaleresan diungkabkeun. Nalika kabeneran diturunkeun ka urang, urang henteu ngajurung pertemuan sareng Allah - éta nyaeta patepang sareng Gusti! Nalika Roh Suci ngungkabkeun kabeneran spiritual tina Firman Allah, anjeunna ngalebetkeun kahirupan ku cara pribadi (1 Korinta 2,10: 15). 

Dina sadaya Kitab Suci urang ningali yén Allah nyarios pribadi ka umat-Na. Nalika Gusti nyarios, biasana lumangsung ka unggal jalma kalayan cara anu unik. Gusti nyarios ka urang nalika anjeunna ngagaduhan tujuan dina kahirupan urang. Upami anjeunna hoyong ngalebetkeun urang dina karyana, anjeunna ngungkabkeun dirina supados urang tiasa ngajawab dina iman.

Kersa Allah ka urang

Undangan Gusti pikeun damel sareng anjeunna salawasna nyababkeun krisis iman anu peryogi iman sareng tindakan. «Tapi Yesus ngajawab aranjeunna: Rama kuring damel dugi ka ayeuna, sareng kuring ogé damel ... Teras Isa ngawaler sareng nyarios ka aranjeunna: Leres, leres, kuring nyarios ka anjeun: Putra moal tiasa ngalakukeun nanaon nyalira, ngan ukur naon anjeunna ningali bapa ngalakukeun; pikeun naon anu dilakukeun, putra ogé kitu. Pikeun bapa mikanyaah putra sareng nunjukkeun naon anu anjeunna lakukeun sareng bakal nunjukkeun padamelan anu langkung saé, sahingga anjeun bakal kagum (Yohanes 5,17:19, 20). "

Nanging, undangan Allah ka urang pikeun damel sareng anjeunna selalu ngabalukarkeun krisis iman anu peryogi iman sareng tindakan urang. Nalika Allah ngajak urang ngiluan anjeunna dina pagawéan-Na, anjeunna ngagaduhan tugas anu gaduh pormat ketuhanan anu urang henteu tiasa laksanakeun sorangan. Ieu, janten nyarios, titik krisis iman nalika urang kedah mutuskeun nuturkeun naon anu urang karasa ku paréntah paréntah urang.

Krisis kapercayaan mangrupikeun titik balik dimana anjeun kedah nyandak kaputusan. Anjeun kedah mutuskeun naon anu anjeun percanten ngeunaan Allah. Cara anjeun ngabales titik balik ieu bakal nangtukeun naha anjeun terus-terusan terlibat sareng Allah dina format anu ilahi dina format anu ngan ukur Anjeunna tiasa laksanakeun, atanapi naha anjeun teraskeun dina jalan anjeun sorangan sareng sono kana anu parencanaan ku Gusti pikeun hirup anjeun. Ieu sanes pangalaman hiji-waktos - éta mangrupikeun pangalaman sapopoé. Kumaha kumaha hirup anjeun mangrupikeun kasaksian kana naon anu anjeun percanten ngeunaan Allah.

Salah sahiji hal anu paling hese anu urang salaku urang Kristen kedah lakukeun nyaéta mungkir diri urang sorangan, nyandak kana kahoyong Gusti sareng ngalaksanakeunana. Hirup urang kedah dipuseurkeun ku Gusti, sanés dipuseurkeun ku kuring. Upami Yesus janten Gusti kahirupan urang, anjeunna ngagaduhan hak janten Gusti dina sagala kaayaan. Urang kedah ngadamel pangaluyuan utama [réparasi] dina kahirupan urang pikeun ngiringan Gusti dina padamelan-Na.

Patuh merlukeun total gumantungna ka Allah

Kami ngalaman Gusti ku nurut ka Anjeunna sareng bari Anjeunna ngalakukeun pagawéan anu ngalangkungan urang. Hiji titik anu penting pikeun émut nyaéta yén anjeun moal tiasa neraskeun sakumaha hirup anjeun sapertos biasa, tinggal dimana anjeun ayeuna sareng jalan sareng Gusti dina waktos anu sami. Pangaluyuan salawasna diperyogikeun teras terasna nurut. Patuh merlukeun total gumantungna ka Gusti Allah pikeun ngalangkungan anjeun. Nalika urang siap bawahan sadayana dina kahirupan urang ka Tuhanan Kristus, urang bakal mendakan yén pangaluyuan anu urang laksanakeun leres-leres ganjaran tina pangalaman Tuhan. Upami anjeun henteu parantos nyerahkeun sadayana kahirupan anjeun ka jaman pamaréntahan Kristus, ayeuna mangrupikeun waktos pikeun mutuskeun kaputusan anjeun ku nyalira, nyandak salib anjeun, sareng nuturkeun anjeunna.

«Upami anjeun bogoh ka abdi, anjeun bakal tetep paréntah ku. Sareng kuring badé naros ka Bapa, sareng anjeunna bakal masihan anjeun comforter sanésna yén anjeunna bakal sareng anjeun salamina: sumanget kabeneran, anu teu tiasa nampi dunya, sabab henteu ningali sareng teu terang. Anjeun wawuh anjeunna, sabab anjeunna tetep sareng anjeun sareng bakal aya dina anjeun. Abdi henteu hoyong ninggalkeun anjeun janten yatim; Abdi sumping ka anjeun. Masih lami, teras dunya moal ningali kuring deui. Nanging anjeun kedah ningali kuring, sabab kuring hirup, sareng anjeun ogé kedah hirup. Dinten anu anjeun bakal ningali yén kuring aya di bapa sareng anjeun di kuring sareng kuring di anjeun. Saha anu gaduh paréntah kuring sareng nyimpenna, nyaéta anu mikacinta kuring. Tapi sing saha anu mikacinta kuring bakal dipikacinta ku bapa kuring, sarta kuring bakal nyaah ka anjeunna jeung ngungkabkeun diri ka anjeunna " (Yohanes 14,15: 21).

Patuh mangrupikeun ekspresi anu ditingali ngeunaan cinta urang ka Gusti. Ku sababaraha cara, patuh nyaéta momen bebeneran urang. Naon anu bakal urang laksanakeun

  1. nembongkeun naon anu urang leres-leres percaya ka Anjeunna
  2. nangtukeun naha urang ngalaman hasil karyana dina jeroeun urang
  3. nangtukeun naha urang tiasa kenal sareng anjeunna dina cara anu langkung akrab, akrab

Ganjar gedé pikeun taat sareng cinta nyaéta yén Allah bakal ngungkabkeun diri ka urang. Ieu mangrupikeun konci pikeun ngalaman Tuhan dina kahirupan urang. Nalika urang sadar yén Allah terus-terusan damel di sakumna urang, yén anjeunna gaduh hubungan cinta sareng urang, yén anjeunna nyarios ka urang sareng ngajak kami ngiringan anjeunna dina karyana, sareng urang siap ngalaksanakeun iman sareng polah léngkah ku ngalaksanakeun pangaluyuan pikeun nurut kana pitunjuk-Na, maka urang bakal ngémutan ka Gusti ngaliwatan pangalaman bari Anjeunna ngalaksanakeun karyana ngalangkungan urang.

Buku dasar: «Pangalaman Tuhan»

ku Henry Blackaby