Ngawujudkeun realitas Alloh kuring

«Kanggo Firman Allah hirup sareng kuat tur langkung jelas tibatan pedang anu duaan, sareng nembus dugi ka misahkeun jiwa sareng sumanget, ogé sumsum sareng sukuna, sareng mangrupikeun hakim tina pikiran sareng panca ati" (Ibrani 4,12). Saur Yesus: "Abdi jalan sareng kabeneran sareng kahirupan" (Yohanes 14,6). Anjeunna sasauran ogé: "Tapi ieu hirup langgeng yén maranéhna bakal ngenalkeun anjeun anu ngan ukur Allah anu leres sareng anu parantos dikirim, Yesus Kristus." (Yohanes 17,3). Nyaho sareng ngalaman Tuhan - éta kumaha hirup.

Gusti nyiptakeun urang gaduh hubungan sareng anjeunna. Intina, inti hirup langgeng, nyaéta urang "kenal ka Gusti sareng kenal Yesus Kristus" anu Anjeunna dikirim. Nyaho Gusti henteu liwat program atanapi metode, tapi ngalangkungan hubungan sareng jalma.

Nalika hubungan aya, urang ngartos sareng ngalaman kanyataan Gusti. Naha Gusti Anu Nyata Pikeun Anjeun? Naha anjeun ngalaman unggal moment unggal dinten?

Turutan Yesus

Yesus saurna: "Abdi jalan sareng kaleresan sareng kahirupan" (Yohanes 14,6). Punten dicatet yén Yesus henteu nyarios "Kuring bakal nunjukkeun ka anjeun jalan" atanapi "Kuring bakal masihan anjeun jalan anu jalan", tapi tibatan «I am the way" , Nalika urang sumping ka Gusti pikeun milari wasiat-Na, naon patarosan anu anjeun paling dipikaresep bakal naroskeun anjeunna? PANGERAN nunjukkeun ka kuring naon anu anjeun hoyong laksanakeun? Iraha, kumaha, dimana sareng saha? Tunjukkeun naon anu bakal kajadian. Atanapi: Jungjunan, ngan ukur ngawartosan hiji undak sakaligus, maka kuring bakal nerapkeun éta. Upami anjeun ngiringan Yesus hiji dinten saatos anu sanés, anjeun bakal leres di pusat wasiat Gusti pikeun kahirupan anjeun? Upami Yesus cara urang, maka urang henteu kedah ngagaduhan pedoman anu sanés atanapi peta jalan. 

Gusti ngajak anjeun ilubiung dina damel sareng anjeunna

"Upami anjeun milari Karajaan Allah sareng kaadilan-Na heula, sadaya ieu bakal tumiba ka anjeun. Maka ulah hariwang ngeunaan isukan, sabab énjing bakal ngurus budakna. Ieu cukup yén unggal dinten gaduh gangguan sorangan " (Mateus 6,33: 34).

Gusti leres pisan dipercaya

  • ku kituna anjeun badé ngiringan ka hiji dinten saatos sanés
  • ku kituna anjeun bakal nuturkeun éta sanaos anjeun henteu gaduh detail
  • ku kituna anjeun diidinan janten jalan anjeun

 "Kusabab éta Gusti anu damel boh di anjeun, hoyong sareng ngalaksanakeun, numutkeun kénginganana" (Pilipi 2,13). Rekening Injil nunjukkeun yén Gusti salawasna nyandak inisiatif dina ngalibetkeun jalma-jalma dina padamelan-Na. Nalika urang ningali Bapa damel di sakitar urang, ieu mangrupikeun uleman kami ti anjeunna pikeun ngiringan anjeunna dina padamelan ieu. Kusabab ieu, anjeun tiasa émut waktos-waktos Gusti ngundang anjeun pikeun ngalakukeun hiji hal sareng anjeun henteu némbalan?

Allah terus-terusan damel di sakuriling anjeun

"Tapi Yesus ngawaler aranjeunna: Bapana damel dugi ka dinten ieu, sareng kuring ogé damel ... Teras Yesus ngawaler sareng nyarios ka aranjeunna: Saé, saleresna, kuring nyarioskeun ka anjeun: Putra henteu tiasa ngalakukeun nanaon sorangan, tapi ngan ukur naon Anjeunna ningali bapa anu damel; sabab naon ieu teu, putra laksanakeun ogé. Kusabab bapa mikanyaah putra sareng nunjukkeun anjeunna sadaya anu anjeunna laksanakeun sareng bakal nunjukkeun anjeunna karya anu langkung ageung, ku anjeun bakal kaget " (Yohanes 5,17: 19-20).

Ieu conto pikeun kahirupan pribadi anjeun sareng garéja. Naon Yesus anu diajakkeun nyaéta hubungan cinta anu tiasa dilaksanakeun ku Gusti. Urang henteu kedah terang naon anu kedah dilakukeun pikeun Allah sabab anjeunna salawasna di sabudeureun urang. Urang kedah nuturkeun conto Yesus sareng ningali ka Gusti naon anu anjeunna lakukeun unggal moment. Éta tanggung jawab urang tuluy ngiluan urang dina karyana.

Tingali pikeun dimana Gusti damel sareng gabung sareng anjeunna! Gusti ngudag hubungan cinta anu langgeng sareng anjeun, anu nyata sareng pribadi: «Tapi Yesus ngajawab anjeunna:" Anjeun kedah bogoh ka Gusti Allah anjeun sareng sadaya haté, sareng sadaya jiwa sareng pikiran anjeun ". Ieu mangrupikeun paréntah anu paling luhur sareng paling hébat " (Mateus 22,37: 38).

Sagala hal dina kahirupan anjeun salaku urang Kristen kaasup terang anjeunna, ngalaman anjeunna sareng terang kahoyongna gumantung kana kualitas hubungan cinta anjeun sareng Gusti. Anjeun tiasa ngajelaskeun hubungan cinta sareng Gusti ngan saukur ku nyarios, "Kuring bogoh ka anjeun sadaya haté"? Gusti nyiptakeun urang gaduh hubungan cinta sareng Anjeunna. Upami hubungan éta salah, maka bakal sagala hal séjén dina kahirupan Janten lepat, hubungan cinta sareng Gusti langkung penting tibatan faktor tunggal anu sanés dina kahirupan anjeun! 

Buku dasar: «Pangalaman Tuhan»

ku Henry Blackaby