trinitas

Alesan urang tiasa bajoang sareng pandangan Alkitab yén trinity aya - tilu dina hiji sareng hiji tilu. Éta kedah janten heran naha seueur urang Kristen nyebut Trinity rusiah. Malah rasul Paulus nyerat: "Sakumaha sadayana kedahna ngaku, rahasia iman hebat" (1 Timotius 3,16).

Tapi naon waé tingkat pamahaman anjeun tina doktrin Trinitas nyaéta, anjeun tiasa yakin kana hiji hal: Allah Triune kabeungkeut ngalibetkeun anjeun dina komuni anu hadé tina kahirupan Bapa, Putra, sareng Roh Suci.

Teu aya tilu dewa, ngan ukur hiji, sareng ieu Allah, hiji-hijina Gusti anu leres, Allahna Injil, nyaeta Bapa, Putra sareng Roh Suci. Bapana, putra sareng Roh Suci saling wujud, tiasa nyarios, yén hirup anu aranjeunna bagikeun sampurna dilebetkeun. Dina basa sanés, teu aya anu sapertos bapak dipisahkeun ti putra sareng Roh Suci. Sareng teu aya Roh Suci anu dipisahkeun ti bapa sareng putra.

Éta hartosna: upami Upami anjeun aya dina Al Masih, maka anjeun aub dina hubungan sareng kabagjaan kahirupan Triune Allah. Éta tegesna Rama nampi anjeun sareng ngagaduhan sasambungan sareng anjeun, sakumaha sareng Yesus. Eta artina yén cinta anu parantos nunjukkeunkeun Gusti sakali-ati pikeun sagala dina nitis Yesus Kristus mangrupikeun sapertos cinta anu salawasna ku Bapa - sareng bakal salawasna pikeun anjeun.

Ieu tegesna Allah dina Kristus nyatakeun yén anjeun kagungan anjeunna, anu kalebet kalebet penting, anu penting. Éta sababna sakumna kahirupan Kristen nyaéta ngeunaan cinta - Kadeudeuh pikeun anjeun sareng kanyaah Allah dina anjeun.

Saur Yesus: "Sadayana bakal ngakuan yén anjeun ogé murid-murid abdi upami ngagaduhan cinta saling" (Yohanes 13,35). Nalika anjeun aya dina Al Masih, anjeun bogoh ka batur kusabab Rama sareng Putra cicing di anjeun ngaliwatan Roh Suci. Dina Kristus anjeun bébas tina kasieun, kareueus sareng kebencian anu nyegah anjeun mikaresep hirupna Allah - sareng anjeun bébas cinta batur ka jalan anu dipikanyaah ku Gusti.
Bapana, putra, sareng Roh Suci mangrupikeun hiji, anu hartosna teu aya kalakuan Bapa anu sanés ogé kalakuan Putra sareng Roh Suci.

Salaku conto, kasalametan urang asalna ti wasiat anu teu dirobih ku Bapa, anu terus-terusan komitmen ngalebetkeun urang dina kabagjaan sareng perhubungan sareng Putra sareng Roh Suci. Bapa dikirim putra, anu janten manusa pikeun urang - anjeunna ngalahir, ngiringan, maot, dibangkitkeun tina maot, teras salaku jalma naék ka surga di katuhu bapa sakumaha Gusti, Panebus sareng Mediator saatos anjeunna parantos masihan kami jauh dosa dibersihkeun. Maka Roh Suci dikirim pikeun ngahucikeun sareng nyampurnakeun Garéja dina kahirupan anu langgeng.

Ieu hartosna yén kasalametan anjeun mangrupikeun hasil langsung tina asih sareng kasaktian Rama anu satia, anu parantos dibuktikeun ku Yesus Kristus, sareng anu dipasihankeun ka urang ku Roh Suci. Ieu henteu kapercayaan yén nyalametkeun anjeun. Ieu mangrupikeun Allah ukur - Bapa, Putra sareng Roh Suci - anu nyalametkeun anjeun. Sareng Allah masihan anjeun iman minangka kado pikeun muka panon anjeun kana kabeneran saha anjeunna - sareng anjeun sapertos anak tercinta.