Tilu sacara unison

421 tilu di persatuan Tilu di kahijian dimana Alkitab nyebatkeun "Gusti" henteu hartosna hiji jalma dina pangertian hiji "lalaki kolot kalayan janggut anu panjang" bodas anu disauran Gusti Allah. Alkitab ngakuan yén Allah anu nyiptakeun urang salaku ngahijikeun tilu jalma anu béda atanapi "béda", nyaéta Bapa, Putra sareng Roh Suci. Bapana teu putra sareng putra teu ninggalan ti bapa. Roh Suci sanes bapa atanapi putra. Sanaos aranjeunna gaduh kapribadian anu béda, aranjeunna gaduh motif anu sami, karsa sareng cinta anu sami, sareng gaduh hakekat anu sami sareng mahluk anu sami (Kajadian 1:1; Mateus 26:28, Lukas 19: 3,21-22). Ketiga-tiga jalmi anu sarimbag sareng akrab pisan ka unggal anu kitu yen upami urang terang ka hiji jalma Gusti, urang ogé terang jalma anu sanés. Éta sababna naha Yesus ngungkabkeun yén Allah mangrupikeun hiji sareng urang kedah tetep émut nalika urang nyarios yén aya ngan hiji Allah (Markus 12,29). Pikeun mikiran yén tilu jalma ilahi nanaon kurang tina hiji bakal ngahianat kaatuan sareng sauyunan Allah! Allah mangrupikeun kanyaah sareng tegesna yén Allah mangrupikeun hubungan anu caket (1 Yohanes 4,16). Kusabab bebeneran ieu ngeunaan Allah, Gusti kadang disebat "Trinity" atanapi "Trinity God". Trinity jeung trinity duanana hartosna "tilu di kahijian". Nalika urang ngucapkeun kecap "Gusti" urang sok diajak ngobrol tilu jalma anu béda dina kahijian - Bapa, Putra sareng Roh Suci (Mateus 3,16: 17-28,19;). Nya mirip kumaha kami ngartos istilah "kulawarga" sareng "tim". Hiji «tim» atanapi «kulawarga» kalayan jalma anu béda, tapi jalma anu sami. Ieu sanés hartosna yén aya tilu déwa sabab Allah ngan ukur hiji Dewa, tapi tilu jalma anu béda dina TUHAN anu dzikir Gusti (1 Korinta 12,4: 6-2; 13 Korinta 14).

kukut

Allah Trinitas seneng hubungan anu sampurna saling sareng aranjeunna mutuskeun kaputusan supados henteu ngajaga hubungan éta ka dirina. Éta alus teuing pikeun éta! Trianging Allah hoyong ngalebetkeun batur dina hubungan cinta ku kituna batur bakal mikaresep kahirupan ieu dina salamina salamina salaku hadiah gratis. Maksud ngeunaan triat Allah pikeun ngabagi kahirupan hirupna anu bungah ka batur mangrupikeun alesan keur sadaya ciptaan, sareng khususna pikeun nyiptakeun umat manusa (Jabur 8, Ibrani 2,5: 8!). Ieu hartosna Perjangjian Anyar ku kecap "angkat" atanapi "nyoko" (Galatia 4,4-7; Efesus 1,3-6; Rum 8,15-17.23). Allah Triune dimaksudkeun pikeun nyertakeun sadaya ciptaan dina unggal aspék kahirupan Allah! Adopsi mangrupikeun alesan mimiti Gusti Allah sareng hiji-hijina alesan kanggo nyiptakeun! Bayangkeun warta saé Gusti salaku rencana "A", dimana "A" nangtung pikeun "nyoko"!

nitis

Kusabab Gusti, Trinitas aya, sateuacan aya naon anu urang sebut ciptaan, Gusti munggaran kedah nyiptakeun ciptaan pikeun nganut. Tapi patarosan timbul: "Kumaha tiasa nyiptakeun sareng umat manusa kaasup kana hubungan Tuhan triune upami Allah triune nyalira henteu nyiptakeun ciptaan ieu?" Barina ogé, upami anjeun sanés Gusti, anjeun moal tiasa janten Tuhan sagala cara! Hiji hal anu didamel teu BISA janten hal anu teu diciptakeun. Dina sababaraha cara, triune Gusti kedah janten mahluk sareng tetep makhluk (bari sésana ka Gusti dina waktos anu sami) upami Gusti hoyong hoyong urang salamina kana hubungan umumna sareng tetep urang di dinya. Ieu mangrupikeun nitis Yesus, dewa-manusa. Gusti, Putra janten manusa - ieu hartosna henteu leres kusabab upaya urang sorangan pikeun ngajantenkeun hubungan sareng Gusti. Gusti anu triat, dina rahmat-Na, kalebet sadaya panyiptaan Yesus, Putraning Allah, dina hubungan na. Hiji-hijina jalan pikeun nyiptakeun ciptaan kana hubungan triune Allah nyaéta pikeun Pangéran pikeun ngahémutan diri ka Yesus sareng nampi ciptaan melalui hiji kalakuan anu sukarela. Ieu kalakuan tina triune Allah pikeun bébas ngiringan kami dina hubungan maranéhanana ngalangkungan Yesus disebut "rahmat" (Efesus 1,2: 2,4; 7: 2-3,18; Petrus). Rencana triat Allah pikeun janten manusa pikeun nyoko kami hartosna yén Yesus bakal sumping pikeun urang sanaos upami urang henteu pernah dosa! Tilu Tuhan nyiptakeun urang pikeun ngadopsi urang! Allah henteu nyiptakeun urang pikeun ngabebaskeun urang tina dosa, najan Allah memang nyalametkeun urang tina dosa. Yesus Kristus TIDAK "Rencana B" atanapi anu saatosna Allah. Éta henteu ngan moyok anu dipaké pikeun nutupan masalah dosa urang. Kaleresan anu narik ati nyaéta Isa nyaéta Gusti anu pangheulana sareng ONLY panginten ngiringan hubungan sareng Gusti Allah. Yesus mangrupikeun "Plan A" anu dimimitian sateuacan dunya diciptakeun (Efesus 1,5: 6-13,8; Wahyu). Yesus sumping pikeun ngalibetkeun kami dina hubungan Allah Triune, sakumaha anu parencanaan ku Gusti Allah ti mimiti, sareng teu aya nanaon, komo dosa urang, tiasa nyegah rencana ieu! Kami sadaya disimpen dina Yesus (1 Timoteus 4,9: 10) margi Gusti éta prelu kagum pikeun nungtun rencana panakutan! Pangéran triad Allah netepkeun rencana ieu panawaran di Yesus sateuacan urang diciptakeun, sareng urang parantos angkat sareng Gusti (Galatia 4,4-7; Efesus 1,3-6; Rum 8,15-17.23).

Rusiah sareng petunjuk

Rencanana ieu tina triune Gusti pikeun ngadopsi sadaya ciptaan kana hubungan sareng dirina ngalangkungan Yesus pernah aya rusiah anu teu aya anu terang (Kolose 1, 24-29). Tapi, saatos Yesus naek ka kahyangan, anjeunna ngutus Roh Suci Kaleresan pikeun ngungkabkeun citakan sareng citakan ieu dina kahirupan Allah (Yohanes 16: 5-15). Liwat paréntah Roh Suci, anu parantos tuang dina sagala umat manusa (Kisah 2,17) sareng ku urang anu iman anu percaya sareng ngajénan kabeneran ieu (Efesus 1,11: 14), misteri ieu dipikanyaho di sakumna dunya (Kolose 1,3-6)! Upami kabeneran ieu dirahsiakeun, urang moal tiasa nampi sareng ngalaman kabébasan. Sabalikna, kami percanten bohong sareng ngalaman sagala jinis masalah hubungan négatip (Rum 3, 9-20, Rum 5,12: 19!). Ngan nalika urang diajar kabeneran ngeunaan diri urang Yesus bakal urang mimiti sadar kumaha dosa éta henteu ningali Yesus leres dina ngahiji sareng sadaya jalma di sakumna dunya. (Yohanes 14,20:1; 5,14 Korinta 16: 4,6; Efesus!). Gusti hoyong sadayana terang saha anjeunna saha-saha saha Kami dina Anjeunna (1 Timoteus 2,1: 8)! Ieu warta alus rahmat-Na dina Yesus (Kisah 20:24).

singgetan

Dibikeun teologi ieu, dipusatkeun ka jalma Yesus, henteu tugas urang pikeun "ngahemat" jalma. Kami hoyong ngabantosan aranjeunna mikawanoh saha Isa sareng saha aranjeunna parantos aya dina anjeunna - anak angkat Gusti! Intina, urang hoyong anjeun terang yén anjeun parantos kagungan ka Gusti Yesus sareng ieu bakal nyorong anjeun percaya yén anjeun ngalaksanakeun leres sareng disimpen!

ku Tim Brassell


pdfTilu sacara unison