Yesus dina Perjanjian Old

Dina Perjanjian Old, Allah ngungkabkeun yén umat manusa butuh pisan hiji Panebus. Gusti ngungkabkeun dimana jalma kedahna milarian penyelamat. Allah masihan kami seueur, seueur gambar pintonan Jurusalamet ieu supados urang tiasa mikawanoh Anjeunna nalika urang ningali anjeunna. Anjeun tiasa mikirkeun Perjangjian Old salaku potret ageung Yesus. Tapi ayeuna urang hoyong ningali sababaraha gambar Yesus dina Perjanjian Lama pikeun nyandak gambar anu langkung jelas tina Juru Salamet urang.

Hal anu pangheulana ku kami ngadangukeun ngeunaan Yesus aya di awal carita, dina Kajadian 1. Gusti nyiptakeun dunya sareng jalma. Anjeun bakal kagoda kana jahat. Teras we tingali kumaha sadaya umat manusa reaps akibatna. Oray nyaéta perwujudan jahat ieu. Saur Allah ka oray dina ayat 3: «Sareng kuring bakal nempatkeun permusuhan antara anjeun sareng awéwé sareng antara turunan anjeun sareng turunanana; anjeunna bakal naksir sirah anjeun sareng anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung. » Oray meureun meunang babak ieu sareng mengalahkeun Adam sareng Hawa. Tapi Gusti nyarios yén salah sahiji turunanana pamustunganana bakal ngancurkeun oray. Sakitu anu bakal sumping ...

1. Bakal ngancurkeun EVIL (Nomer 1:3,15).

Lalaki ieu bakal sangsara ku panangan oray; khususna keuneung na bakal cilaka. Tapi anjeunna bakal naksir sirah oray; anjeunna bakal ngeureunkeun kahirupan anu dosa. Saé bakal unggul. Dina titik ieu sajarah urang teu terang saha waé anu bakal datang ieu. Naha éta cikal Adam sareng Hawa atanapi anu sumping sajuta taun ka pengker? Tapi dinten ieu urang terang yén Hiji nyaéta Isa anu sumping sareng dinyenyeri ku dipaku dina kayu salib ku paku anu ditusuk dina keuneung na. Dina kayu salib anjeunna ngéléhkeun anu jahat. Ayeuna sadayana ngarepkeun anjeunna sumping kadua kalina pikeun ngencarkeun Iblis sareng sadaya kakuatan jahat. Kuring mendakan yén kuring sumanget pisan pikeun mendakan masa depan ieu kusabab anjeunna bakal ngeureunkeun sagala hal anu ngancurkeun kuring. 

Gusti ngawangun sakabeh budaya di Israil dina ide ieu yén aya jalma anu nyalametkeun jalma tina jahat sapertos domba kurban. Éta éta sistem pangorbanan sareng upacara. Sakali-kali deui nabi-nabi masihan kami visi ngeunaan anjeunna. Anu penting Nabi Nabi Mika nyatakeun yén Juru Salamet moal sumping tina tempat anu khusus. Anjeunna henteu sumping ti New York, LA atanapi Yerusalem atanapi Roma. Mésias ...

2. Bakal asalna tina tempat »ti propinsi rearmost» (Mika 5,1).

"Sareng anjeun, Betlehem Efrata, anu alit di antara kota-kota di Yéhuda, kedah sumping ka kuring ti kuring anu janten gusti Israil ..."

Betleus nyaéta anu kuring panggero kalayan sayang "kota alit kotor", alit sareng miskin, susah dipanggihan dina peta. Jigana kota leutik sapertos Eagle Grove di Iowa. Kota leutik, kalindih. Éta téh Betlehem. Lantaran kitu anjeunna kedah sumping. Upami anjeun hoyong mendakan Juru Salamet, tingali jalma-jalma anu dilahirkeun di dinya. ("Anu munggaran bakal terakhir".) Teras, katilu, ieu ...

3. Bakal lahir hiji VIRGIN (Yesaya 7,14).

"Éta sababna Pangéran nyalira bakal masihan tanda ka anjeun: Lah, parawan nuju hamil sareng bakal ngalahirkeun putra lalaki, anu anjeunna namina Immanuel."

Nya, éta leres-leres ngabantosan urang pikeun milarian anjeunna. Henteu ngan ukur anjeunna bakal janten salah sahiji ti saeutik jalma anu dilahirkeun di Betlehem, tapi anjeunna bakal dilahirkeun ku mojang anu janten hamil tanpa hartosna alami. Ayeuna sawah anu urang pilari parantos sempit. Pasti, unggal-unggal anjeun bakal mendakan mojang anu nyarios yén anjeunna kalahiran parawan, tapi ngabohong. Nanging, bakal aya sababaraha. Tapi urang terang yén Jurusalamet ieu dilahirkeun ku awéwé di Bétléhém anu sahenteuna ngaku parawan.

4. Diwartakeun ku PESES (Malaékat 3,1).

«Tingali, kuring bakal ngirim utusan kuring, anu bakal nyiapkeun jalan sateuacan kuring. Sareng lami deui Gusti, anu anjeun milari, bakal sumping ka Bait Allah; sareng malaikat perjangjian, anu anjeun pikahoyong, katingali, anjeunna bakal sumping! saur PANGERAN Nu Maha Kawasa. "

Abdi sumping ningali anjeun sorangan, saur Gusti. Bakal aya utusan payuneun kuring anu nyiapkeun jalan pikeun kuring. Janten upami anjeun ningali jalma ngajelaskeun ka anjeun yén batur nyaéta Al Masih, maka anjeun kedah pariksa yén disangka Mesias. Lakukeun naon waé anu diperyogikeun pikeun milari naha anjeunna ngalahir di Betlehem sareng upami indungna éta parawan nalika anjeunna ngalahir. Tungtungna, urang gaduh prosés ilmiah saéngga anu teu percanten sapertos urang tiasa ngémutan naha anu disangka Mesiah nyaéta leres atanapi henteu. Carita urang diteruskeun ku nyumponan utusan anu nami John Baptis anu nyiapkeun umat Israil pikeun Yesus sareng ngutus aranjeunna ka Yesus nalika anjeunna bijil.

5. Bakal sangsara pikeun urang (Yesaya 53,4: 6). «

Mémang, anjeunna ngala sakit urang sareng nyandak nyeri urang ... Anjeunna kaserang tina kasalahan urang sareng butut pikeun dosa urang. Hukuman éta ngagentos anjeunna pikeun ngagaduhan katenangan sareng urang disageurkeun liwat Wounds-Na. »

Daripada Juru Salamet anu ngan saukur ngarobih sadaya musuh urang, anjeunna meunang kameunangan ti jahat ngaliwatan penderitaan. Anjeunna henteu meunang kéngingkeun narajang batur, ku anjeunna kéngingkeun ngaleungitkeun dirina. Éta hésé pikeun urang mikir. Tapi upami anjeun émut, Kajadian ngaramalkeun hal anu sami. Anjeunna bakal naksir sirah oray, tapi oray bakal nusuk anjeunna dina keuneung. Upami urang ningali kamajuan sajarah dina Perjangjian Anyar, urang mendakan yén Juru Salamet, Yesus, sangsara sareng maot pikeun mayar hukuman ka kalepatan anjeun. Anjeunna maot maot anjeun anjeun nyalira janten anjeun henteu kedah mayar anjeunna. Getih-Na tumpah ku anjeun supados tiasa dihampura, sareng awakna dirobih janten awak anjeun tiasa nampi kahirupan anyar.

6. Sagala bakal yén urang PERLU (Yesaya 9,5: 6).

Naha Yesus dikirim ka urang: «Kanggo hiji anak ngalahir ka urang, putra dipasihankeun ka kami, sareng pamaréntahan didandelkeun dina taktak na; sareng namina nyaéta Nasihat Babah, Pahlawan Tuhan, Rama Abadi, Pangeran Damai; ku kituna pamarentahanana bakal tumbuh hébat sareng moal aya tungtungna katengtreman. »

Naha anjeun peryogi naséhat sareng hikmah ngeunaan naon anu kudu anjeun lakukeun dina kaayaan kahirupan anu tangtu? Allah tos janten panaséhat anu saé. Naha anjeun gaduh kalemahan, daérah kahirupan dimana anjeun teras-terasan deui sareng dimana anjeun butuh kakuatan? Yesus sumping janten Gusti anu kuat anu aya di sisi anjeun sareng siap ngantepkeun otot-Na anu henteu terbatas pikeun anjeun. Naha anjeun peryogi bapa anu dipikacinta anu sok aya pikeun anjeun sareng moal pernah nguciwakeun anjeun, sapertos anu sadayana bapak-bapak biologis henteu kedah dilaksanakeun? Naha anjeun lapar pikeun nampi sareng cinta? Yesus sumping pikeun masihan anjeun aksés ka hiji Bapa anu hirup salamina sareng pisan dipercaya. Naha anjeun sieun, sieun jeung gelisah? Allah sumping ka Yesus pikeun nyangking karapihan anu teu teluh kumargi Isa nyalira mangrupakeun pangeran karapihan éta. Kuring nyarioskeun ka anjeun hiji hal: Upami kuring henteu acan ngamotivasi neangan Jurusalamet ieu sateuacan, kuring pasti bakal ayeuna. Abdi peryogi anu nawiskeun. Anjeunna nawiskeun kahirupan anu saé sareng beunghar dina kaayaan na. Ieu pisan anu diumumkeun ku Yesus nalika anjeunna sumping: "Karajaan Allah parantos sumping!" Cara anyar pikeun hirup, hirup di mana Gusti marentah salaku raja. Cara anyar ieu hirup ayeuna tiasa dianggo pikeun sadayana anu nuturkeun Isa.

7. Ngadegkeun karajaan anu TIDAK ENAK (Daniel 7,13: 14).

"Kuring ningalian nyanghareupan ieu di wengi, sareng lah, aya saurang sumping kalayan langit langit sapertos putra manusa, sareng sumping ka hiji anu kuno, teras dibawa sateuacan anjeunna. Éta masihan anjeunna kakuatan, ngahargaan sareng kakaisaran pikeun ngawula ka sadaya jalma sareng jalma ti seueur pisan basa. Kakawasaanana abadi sareng moal pernah luntur, sareng karajaan na moal aya tungtungna. »

ku John Stonecypher


pdfYesus dina Perjanjian Old