Yesus henteu nyalira

238 Yesus sanés waé waé

Gangguan dibunuh dina salib di gunung bukit di luareun Yerusalem. Anjeunna henteu nyalira. Anjeunna sanes ngan ukur ngaganggu di Yerusalem dina dinten semi.

"Kuring kasalib sareng Kristus," tulis rasul Paulus (Galatia 2,20), tapi Paul teu ngan ukur hiji. "Anjeun maot sareng Kristus," saur anjeunna ka urang Kristen anu sanés (Kolose 2,20). "Kami dikubur sareng anjeunna," saur anjeunna ka urang Romawi (Roma 6,4). Naon anu bade di dieu? Sadaya jalma ieu leres-leres henteu aya di gunung ieu di Yerusalem. Naon anu diomongkeun ku Paul di dieu? Sadaya Kristen, naha aranjeunna terang atanapi henteu, ngabagi salib Kristus.

Naha anjeun aya nalika anjeun nyalib Yesus? Upami anjeun Kristen, jawabanna enya, anjeun aya di dinya. Kami sareng anjeunna sanaos henteu terang kami dina waktos éta. Éta bisa disada kawas omong kosong. Naon éta hartosna leres? Dina basa modern urang bakal nyarios yén urang mikawanoh sareng Yesus. Kami nampi anjeunna salaku wawakil urang. Kami nampi pupusna sakumaha bayaran dosa-dosa urang.

Tapi éta henteu sadayana. Kami ogé nampi - sareng ngalebetkeun - kebangkitan Na! «Allah ngangkat urang bareng sareng anjeunna» (Efesus 2,6). Urang ogé aya dina énjing jadian. «Allah parantos hirup anjeun sareng anjeunna» (Kolose 2,13). «Anjeun Naros Sareng sareng Kristus» (Kolose 3,1).

Carita Al Masih mangrupikeun carita urang upami urang nampi, upami urang satuju bakal dicirian sareng Gusti urang anu disalib. Hirup urang dihubungkeun sareng hirupna, henteu ngan ukur kamulyaan kebangkitan tapi ogé nyeri sareng penderitaan salibna. Dupi anjeun tiasa nampi Naha urang tiasa sareng Kristus dina pupusna? Upami urang mastikeun yén, maka urang ogé tiasa dina kamulyaan sareng anjeunna.

Yesus henteu langkung ti ngan ukur maot sareng dihirupkeun deui. Anjeunna ngalaman kahirupan anu bener sareng urang ogé hirup dina kahirupan éta. Kami henteu langsung langsung, tangtosna - henteu ogé laun sampurna - tapi urang disebatna bagikeun dina kahirupan Kristus anu énggal. Paul nyimpulkeun sadayana nalika nyerat: "Janten urang dikubur sareng anjeunna ngalangkungan baptisan kana maot, sahingga, sakumaha Kristus diangkat tina pupus ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa milampah kahirupan anu anyar." Dikuburkeun sareng anjeunna, digedékeun sareng anjeunna, hirup sareng anjeunna.

Idéntitas anyar

Naon rupa kahirupan anyar ieu? "Janten anjeun ogé, mikirkeun yén anjeun parantos maot tina dosa sareng hirup Allah ka Al Masih Yesus. Jadi ulah ngantep dosa ngalaksanakeun di awak fana anjeun, sareng ulah nurut kana hawa nafsu na. Ogé, ulah masihan anggota awak anjeun pikeun ngalakukeun dosa salaku senjata teu adil, tapi masrahkeun diri ka Gusti salaku jalma anu maot sareng ayeuna hirup, sareng anggota awak anjeun salaku senjata kaadilan » (Ayat 11-13).

Nalika urang ngaidentipikasi sareng Yesus Kristus, kahirupan urang milikna. «Kami yakin yén upami hiji maot pikeun sadayana, maka aranjeunna sadayana maot. Sareng sababna anjeunna pupus pikeun saha waé, sahingga anu hirup di dinya moal hirup pikeun nyalira, tapi pikeun anjeunna anu maot sareng gugah pikeun aranjeunna » (2 Korinta 5,14: 15).

Ngan sapertos Yesus henteu nyalira, janten urang henteu nyalira. Upami urang ngaidentipikasi sareng Al Masih, urang bakal dikubur sareng Anjeunna, urang bakal naék kana kahirupan anyar sareng Anjeunna sareng anjeunna hirup di urang. Anjeunna mangrupikeun urang dina kasusah sareng kasuksésan urang kusabab kahirupan urang milik anjeunna. Anjeunna mundur beban sareng anjeunna nampi pangakuan sareng kami nampi kabagjaan pikeun ngabagi hirupna sareng anjeunna.

Paul ngajelaskeun kana kecap-kecap ieu: "Kuring disalib sareng Kristus. Kuring hirup, tapi ayeuna sanés kuring, tapi Kristus hirup dina diri kuring. Pikeun naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup dina iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina pikeun kuring » (Galata 2,20).

"Candak salib," Yesus ngadesek murid-muridna, "sareng nuturkeun abdi. Identipikasi diri anjeun sareng kuring. Ngidinan kahirupan lami disalib sareng kahirupan anyar pikeun kakuasaan dina awak anjeun. Jantenkeun ngalangkungan kuring. Hayu atuh cicing di anjeun sareng kuring bakal masihan anjeun hirup langgeng. "

Upami urang nempatkeun identitas urang ka Kristus, urang bakal bareng sareng anjeunna dina kasusahan sareng kabagjaan.

ku Joseph Tkach