Mujijat tina kalahiran Yesus

307 keajaiban kalahiran Yesus "Naha anjeun tiasa maca éta?" turis naroskeun ka kuring, nunjukkeun ka bintang perak ageung sareng prasasti Latin: "Hic de virgine Maria Jesus Christus natus est." "Kuring badé nyobian," kuring némbalan, nyobian narjamahkeun nganggo kakawasaan pinuh ku Latin ipis kuring: "Ieu tempat Perawan Mary ngalahirkeun Yesus." "Muhun, naon anu anjeun pikir?" Tanya lalaki. "Naha anjeun percaya kitu?"

Éta kunjungan kuring anu munggaran ka Tanah Suci sareng kuring nangtung di grotto Garéja Kabangsaan Kuwatir di Betania. Garéja benteng sapertos Garis Kabangsaan diwangun ku grotto atanapi guha ieu, dimana, numutkeun tradisi, Isa Al Masih ngalahir. Béntang perak, anu dipasang di lantai marmer, nyaéta kanggo nandaan titik pasti dimana kalahiran Ilahi lumangsung. Kuring ngawaler, "Leres, kuring yakin yén Yesus ditampi sacara saé [dina pangkonan Maryam]", tapi kuring cangcaya naha béntang pérak nandaan tempat kalahiranna. Lalaki éta, hiji agnostik, percaya yén Yesus sigana dilahirkeun kawin sareng yén Injil rek ngalahirkeun parawan nyaéta usaha pikeun nyumputkeun kanyataan éra ieu. Panulis Injil, anjeunna spékulasi, ngan saukur nginjeumkeun ngeunaan matéri ghaib tina mitologi pagan kuno. Salajengna, nalika urang leumpang di sekitar daérah cobér alun-alun luar luar gereja kuno, kami bahas ngeunaan hal anu langkung jero.

Carita ti budak leutik

Kuring ngajelaskeun yén istilah "kalahiran parawan" ngarujuk kana konsep ti aslina Yesus; nyaéta, kapercayaan yén Isa ditampi di Mary liwat karya Roh Suci anu saé, tanpa pangaruh ku bapa manusa. Doktrin anu Maryian mangrupikeun indungna tunggal Isa sacara jelas diajarkeun dina dua petikan Prajanjian Anyar: Mateus 1,18-25 sareng Lukas 1,26-38. Aranjeunna ngajelaskeun konsepsi gaib Yesus salaku kanyataan sajarah. Mateus nyarioskeun ka urang:

"Tapi kalahiran Yesus Kristus kajantenan sapertos kieu: Nalika Maryam, indungna, anu Yusuf kenal sareng, kapendak sateuacan anjeunna dibawa ka bumi, yén anjeunna hamil ku Roh Suci ... Tapi sagala anu parantos kajantenan naon anu ditaroskeun ku Pangéran liwat Kanjeng Nabi, anu saurna: "Lah, hiji parawan bakal hamil sareng ngalahirkeun lalaki, sareng aranjeunna bakal masihan nami Immanuel", anu hartosna ditarjamahkeun: Allah sareng urang » (Mateus 1,18:22, 23).

Lukas ngajelaskeun réaksi Maryam pikeun pengumuman malaikat ngeunaan kalahiran parawan: «Maka saur Mary ka malaikat: Kumaha anu diperkirakeun kajadian, sabab kuring henteu terang lalaki? Malaikat ngawaler sareng saurna, Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan anu Maha Tinggi bakal nyéwa anjeun; ku sabab éta anu suci anu dilahirkeun bakal disebut Putra Allah » (Lukas 1,34-35).

Unggal panulis ngubaran carita anu béda. Injil Mateus diserat pikeun pamiarsa Yahudi sareng urusan kaédah nubuat tina Perjanjian Prajanjian Lama. Lukas, Kristen anu asli, ngagaduhan pikiran Yunani sareng Romawi nalika nulis. Anjeunna ngagaduhan hadirin anu langkung kosmopolitan - Nasrani asal pagan anu cicing di luar Paléstina.

Hayu urang tingali deui akun Mateus: "Kalahiran Yesus Kristus kajantenan sapertos kieu: Nalika Maryam, indungna, anu Yusup akrab, dipanggih sateuacan anjeunna dibawa ka bumi yén anjeunna hamil ku Roh Suci" (Mateus 1,18). Mateus nyarioskeun carita tina sudut pandang Josef. Josef dianggap rahasia ngabubarkeun papacangan éta. Tapi hiji malaikat muncul ka Yusup jeung ngajamin ka anjeunna: «Yakub, putra Daud, ulah sieun nyandak Mary, pamajikan anjeun ka anjeun; pikeun naon anu ditampi nyaéta ti Roh Suci » (Mateus 1,20). Joseph nampi rencana ketuhanan.

Minangka bukti pikeun pamiarsa Yahudi-Na anu Yesus éta Al Masihna, Mantenna naroskeun: "Tapi sadaya ieu kajantenan pikeun nedunan naon anu ditaroskeun ku Pangéran ngalangkungan nabi anu nyebatkeun:" Tingali, parawan bakal hamil sareng ngalahirkeun hiji putra sareng aranjeunna bakal masihan nami ka Ermanuel », anu hartosna ditarjamahkeun: Gusti sareng urang» (Mateus 1,22: 23). Ieu nunjuk ka Yesaya 7,14.

Carita Maria

Kalayan nengetan karakteristik kana peran wanoja, Lukas nyarioskeun carita tina sudut pandang Maria. Dina akun Lukas urang maca yén Gusti ngutus malaikat Jibril ka Maria di Nasaret. Saur Jibril ka dirina: «Tong sieun, Maria, anjeun parantos nampi kurnia Gusti. Ningali, anjeun bakal hamil sareng ngalahirkeun lalaki, sareng anjeun bakal namina anjeunna Yesus » (Lukas 1,30-31).

Kumaha éta anu sakuduna kajantenan kajadian, naros ka Maria, sabab anjeunna parawan? Jibril ngajelaskeun ka dirina yén ieu moal janten konsep anu normal: «Roh Suci bakal datang ka anjeun sareng kakawasaan anu Maha Tinggi bakal ngalayangkeun anjeun; ku sabab éta anu suci anu dilahirkeun bakal disebut Putra Allah » (Lukas 1,35).

Sanaos upami kakandungan anjeunna pasti bakal salah paham sareng reputasi na bakal katandur, Maria wani wani nampi kaayaan anu luar biasa: "Tingali, kuring éta pangantenan Gusti," ceuk kuring. "Eta kajadian ka kuring sakumaha anjeun nyarios" (Lukas 1,38). Miraculously, Putraning Allah ngalebetkeun rohangan sareng waktos sareng janten cikal manusa.

Kecap jadi daging

Jalma anu iman babar kalahiran biasana nampi yén Isa janten manusa pikeun kasalametan urang. Jalma jalma anu henteu nampi kalahiran parawan condong ngartos Yesus tina Nasaret salaku manusa - sareng janten ogé manusa. Doktrina kalahiran parawan langsung aya hubunganana sareng doktrin nitis, sanaos henteu idéntik. Nitis (Nitis, sacara harfiah "perwujudan") mangrupikeun doktrin anu negeskeun yén Putran anu langgeng Gusti nambihan daging manusa ka ketuhanan sareng janten manusa. Kapercayaan ieu mendakan ekspresi-na jelas dina prolog Injil Yohanes: "sareng Firman janten daging sareng cicing diantara kami" (Yohanes 1,14).

Doktrin kalahiran parawan nyatakeun yén angen-angen kajantenan ka Yesus sacara ajaib tanpa gaduh bapa manusa. Inpasiasi nyarios yén Gusti janten daging; kalahiran parawan nyarioskeun kumaha. Lina incarnation mangrupikeun kagiatan ghaib sareng terlibat sababaraha jenis kalahiran anu khusus. Upami murangkalih anu badé dilahirkeun mangrupikeun manusa, moal aya anu peryogi pikeun konsepsi gaib. Lalaki anu pangheulana, Adam, contona, ogé kagum ku panangan Gusti. Anjeunna teu gaduh bapa atanapi indung. Tapi Adam sanes Gusti. Gusti mutuskeun pikeun ngalebetkeun manusa ngaliwatan kalahiran dara gaib.

Engke asal?

Sakumaha urang katingal, kecap tina bagian-bagian di Mateus sareng Lukas jelas: Mary nyaéta parawan nalika Yesus nampi dina awakna ku Roh Suci. Éta mujijat ti Allah. Tapi ku datangna téologi liberal - kalayan kacurigaan umum tina sadaya mahluk gaib - pernyataan Alkitab ieu ditaroskeun pikeun sababaraha alesan. Salah sahijina nyaéta dalil anu konon ti mimiti kalahiran Yesus. Téori ieu nunjukkeun yén nalika kapercayaan Kristen awal ngadeg, urang Kristen mimiti nambihan unsur fiksi dina carita penting dina kahirupan Yesus. Kalahiran parawan, saurna, nyaéta ngan ukur cara imajinatifna pikeun nyatakeun yén Yesus mangrupikeun kado Gusti pikeun umat manusa.

Yesus Seminar, sakumpulan ulama Alkitab liberal anu milih kecap-kecap Yesus sareng para penginjil, nyandak pandangan ieu. Ahli teologi ieu nampik akun Alkitab ngeunaan konsepsi gaib sareng kalahiran Yesus ku nyebatna "ciptaan engké". Maria, aranjeunna nyimpulkeun, pasti ngagaduhan hubungan seksual sareng Josef atanapi lalaki anu sanés.

Naha panulis Perjanjian Anyar terlibat sareng mitos ku ngahaja ngadamel Yesus Kristus langkung ageung? Naha anjeunna ngan ukur "nabi manusa", hiji "manusa biasa-na", anu engké dihias ku para pengikut iman anu hadé sareng aura gaib pikeun "ngadukung dogma Christological" aranjeunna?

Téori sapertos ieu henteu mungkin pikeun ngadukung. Dua laporan kalahiran ti Matthäus sareng Lukas - kalayan eusi sareng pandangan anu béda - masing-masing henteu mandiri. Mémang, kaajaiban angan-angen Yesus ngan hiji-hijina titik anu umum antara aranjeunna. Ieu nunjukkeun yén kalahiran parawan dumasar kana tradisi anu baheula, anu dikenal, sanés dina ékspansi teologis atanapi pangwangunan doktrin.

Naha mujijat teu jelas?

Sanaos katampi ku garéja awal, kalahiran parawan mangrupikeun konsep anu hésé dina seueur budaya modéren, bahkan pikeun sababaraha urang Kristen, dina budaya modern urang. Seueur jalma panginten yén ideu tina gagasan anu gaib bau goib. Aranjeunna ngaku yén kalahiran parawan nyaéta ajaran anu teu pati jelas dina ujung Prajanjian Anyar anu sakedik hartosna pesen Injil.

Skeptics 'panolakan gaib éta saluyu kalayan pamikiran anu rasionalistik sareng humanistic. Tapi kanggo urang Kristen, ngaleungitkeun gaib ti kalahiran Yesus Kristus hartosna badami asal ketuhanan sareng makna dasarna. Naha nolak ngalahirkeun parawan upami urang percaya kana ketuhanan Yesus Kristus sareng dina jadian-Na ti anu maot? Upami urang ngawenangkeun jalan kaluar gaib [kebangkitan sareng naékna], naha henteu asupna gaib ka dunya? Kompromising atanapi nolak lahir parawan ngarampok doktrin sanés anu nilaina sareng artina. Urang teu boga yayasan atanapi otoritas anu tinggaleun pikeun anu urang percaya salaku urang Kristen.

Dilahirkeun ti Allah

Gusti ngalibetkeun dirina di dunya, anjeunna aktif campur dina urusan manusa, ngaleutkeun hukum alam upami diperyogikeun pikeun ngahontal tujuanna - sareng anjeunna janten daging [manusa] ngalangkungan parawan. Nalika Gusti sumping kana daging manusa dina jalmi Yesus, anjeunna henteu nyerah ketuhanan, tapi tambahkeun manusa pikeun ketuhanan na. Anjeunna duanana Gusti sareng manusa (Filipi 2,6-8; Kolose 1,15-20; Ibrani 1,8-9).

Asal gaib Yesus Yesus ngasingkeun anjeunna tina sesa umat manusa. Konsepna mangrupikeun pangecualian anu ditangtukeun Allah ka hukum-hukum alam. Kalahirna parawan nunjukkeun sejauhana Putraning Allah anu sayogi siap janten Juru Manusa urang. Ieu demonstrasi endah tina rahmat sareng cinta Allah (Yohanes 3,16) dina nunaakeun jangji ngeunaan kaslametan.

Putra Allah janten salah sahiji urang pikeun nyalametkeun urang ku ngadopsi sipat manusa sahingga anjeunna tiasa maot pikeun urang. Anjeunna sumping kana daging supados jalma anu iman ka Anjeunna tiasa ditebus, diresmikeun sareng disalametkeun (1 Timotius 1,15). Ngan hiji anu mangrupakeun Tuhan sareng manusa anu tiasa mayar harga anu ageung pikeun dosa umat manusa.

Sakumaha Paulus ngajelaskeun: «Tapi nalika waktuna parantos réngsé, Gusti ngutus putrana, dilahirkeun ku hiji awéwé sareng nempatkeun handapeun hukum pikeun nebus jalma anu sahandapeun hukum, ku kituna urang tiasa ngagaduhan budak. (Galata 4,4-5). Pikeun anu nampi Isa Al Masih sareng percanten ka namina, Gusti nawiskeun kurnia karahayon anu berharga. Anjeunna nawiskeun hubungan pribadi sareng anjeunna. Urang tiasa janten putra sareng Gusti Allah - "Barudak anu henteu lahir tina getih, sareng tina karep tina daging, atanapi ti karsa ku manusa, tapi ti Allah" (Yohanes 1,13).

Tunggul Keith


pdfMujijat tina kalahiran Yesus