Pangaweruh Yesus Kristus

040 elmu Yesus Kristus

Seueur jalma terang nami Yesus sareng terang ngeunaan kahirupanna. Aranjeunna ngarayakeun kalahiran sareng miéling pupusna. Tapi kanyaho ngeunaan Putra Allah langkung jero. Sakeudeung sateuacan pupusna, Yesus ngadoa pikeun pengikutna pikeun terang ieu: "Tapi éta hirup langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng anu anjeun ngutus, Yesus Kristus" (Yohanes 17,3).

Paul nyerat hal-hal ieu ngeunaan kanyaho ngeunaan Al Masih: "Tapi naon anu nguntungkeun pikeun kuring, kuring diitung cilaka demi Al Masih; enya, kuring ayeuna ogé nganggap sagala rupa cilaka ngalawan élmu anu leuwih unggul ngeunaan Kristus Yesus, Pangéran kuring, anu demi anu kuring leungit sagala rupa. sareng kuring nganggap éta najis sahingga kuring tiasa meunang Kristus " (Pilipi 3,7: 8).

Pikeun Paul, terang Kristus mangrupikeun hal anu penting, anu sanésna henteu penting, anu sanésna dianggap sampah, salaku sampah anu bakal dialungkeun. Naha élmu ngeunaan Kristus penting pisan pikeun urang sapertos kitu sareng Paulus? Kumaha carana urang kéngingkeunana? Kumaha cara nganyatakeun dirina?

Pangetahuan ieu sanés hal anu ngan ukur aya dina pipikiran urang, éta kalebet partisipasi langsung dina kahirupan Kristus, hubungan anu ningkat sareng Gusti sareng Putra-Na Isa Al Masih ngaliwatan Roh Suci. Éta janten salah sahiji sareng Gusti sareng Putra-Na. Gusti henteu masihan kami élmu ieu dina hiji waktos, tapi masihan ka urang sakedik-sakedik. Anjeunna hoyong urang tumuh dina rahmat sareng ilmu. (2. Petr. 3,18).

Aya tilu bidang pangalaman anu ngamungkinkeun urang tumuh: rupina Yesus, pangandika Gusti, sareng ngalayanan sareng sangsara. 

1. Tumuh dina nyanghareupan Yesus

Upami urang hoyong terang hal anu jéntré, maka urang kedah ningali pisan. Kami niténan sareng nalungtik naha urang tiasa nyandak kacindekan. Nalika urang hoyong kenal sareng hiji jalma, urang khususna ningali rupa éta. Nya sami sareng Yesus. Dina nyanghareupan Yesus urang tiasa ningali seueur perkawis anjeunna sareng Gusti! Nyaho rupina Yesus utamina perkawis hate urang.

Paul nyerat ngeunaan "panon anu terang ku manah" (Epesus 1,18:2) saha anu tiasa ningali gambar ieu. Naon anu urang tingali sacara intens ogé bakal mangaruhan urang, naon anu urang tingali kalayan bakti kana yén urang bakal dirobih. Dua petikan alkitabiah nunjuk ka ieu: "Kanggo Gusti anu nyebat cahaya terang tina gelap, anjeunna ogé ngajantenkeun terang dina haté urang pikeun pencerahan sareng élmu kamulyaan Gusti dina nyanghareupan Yesus Kristus" (4,6 Korinta).

 

"Tapi urang sadayana ngagambarkeun kamulyaan Gusti ku rupa anu henteu katutup sareng dirobih janten gambar anu sami, tina kamulyaan kana kamulyaan, nyaéta ku Roh Gusti" (2 Korinta 3,18).

Éta panon haté anu ngalangkungan Ruh Allah ngamungkinkeun urang pikeun neuteup raray Yesus sareng ngantep urang ningali hiji hal anu Maha Suci Allah. Kamulyaan ieu kagambar dina diri urang sareng ngarobih urang kana gambar Putra.

Sagampil urang milari ilmu dina nyanghareupan Kristus, urang dirobah janten gambar-Na! "Sing Al Masih tiasa cicing dina haté anjeun ku iman, ku kituna anjeun, akarna sareng didirikeun dina cinta, tiasa ngartos sareng sadayana wali naon lébarna, panjang, jangkungna sareng jero, sareng terang kaasih Kristus, sadayana Pangetahuan ngalangkungan, sahingga anjeun bakal kaeusi ka kapenuhan Gusti. Hayu urang ayeuna ngaliwat ka kadua pangalaman pikeun tumuh dina rahmat sareng pangetahuan, Firman Gusti. Naon anu urang terang sareng tiasa terang ngeunaan Al Masih, urang parantos ngalaman ngalangkungan pangandika-Na. (Efesus 3,17: 19).

2. Gusti sareng Yesus wangsit ngalangkungan Injil.

«Gusti komunikasi dina pangandika-Na. Saha anu nampi pangandika na, nampi anjeunna. Dina saha kecap na tetep, éta tetep dina anjeunna. Sareng saha anu cicing dina pangandika na tetep di jerona. Kiwari, nalika urang sering milari elmu atanapi hoyong komunitas tanpa nyungkeun sarat kana pedoman kecap na, ieu moal tiasa cukup ditekenkeun. Pangetahuan anu séhat ngeunaan Kristus aya hubunganana sareng kecap-kecap anu séhat ti Gusti. Ieu nyalira nyiptakeun iman anu séhat. Éta sababna Paulus nyarios ka Timoteus: ”Panceg kana gambar (Pola) kecap séhat » (2 Timoteus 1:13). (Fritz Binde «Kasampurnaan Awak Kristus», kaca 53)

Kalayan Gusti, kecap sanés kecap "ngan", éta hirup sareng épéktip. Aranjeunna ngembangkeun kakuatan anu luar biasa sareng sumber kahirupan. Firman Allah hoyong misah urang tina jahat sareng nyucikeun pikiran sareng watek urang. Pemurnian ieu matak capé, tingkah laku jasmani urang kedah dijaga cek ku artileri beurat.

Marilah urang maca naon anu Paulus tuliskeun ngeunaan hal éta: "Kusabab senjata ksatria urang sanés sipatna jasmani, tapi rada kuat ngalangkungan Gusti pikeun ngancurkeun benteng, sahingga urang tiasa alesan Ngancurkeun (fallacies) sareng unggal luhurna anu naék ngalawan élmu ngeunaan Gusti, sareng nyandak unggal pamikiran pikeun nurut ka Al Masih, ogé siap males sagala kafir, nalika kataatan anjeun ngan ukur lengkep (2 Korinta 10,4: 6).

Taat anu ditujukeun ku Paul ieu mangrupikeun bagian penting tina panyucian. Pemurnian sareng ilmu pakait babarengan. Ngan ku cahaya rai Yesus anu urang tiasa terang kakotoran sareng urang kedah ngaleungitkeunana: "Upami roh Allah nunjukkeun urang kakurangan atanapi naon-naon anu teu satuju sareng Gusti, maka urang kedah dipilampah! Taat diperyogikeun. Gusti hoyong élmu ieu direalisasikeun dina jalan saleh. Tanpa robih nyata sadayana tetep tiori, kanyaho sajati ngeunaan Kristus henteu dugi ka déwasa, éta bakal layu " (2 Korinta 7,1).

3. Tumuh ngalangkungan palayanan sareng sangsara

Ngan lamun urang ningali sareng ogé ngalaman palayanan Yesus ka urang sareng kasangsaraanna pikeun urang, kasangsaraan manusa sareng ngalayanan tatangga hiji-hiji bakal masuk akal. Pelayanan sareng kasangsaraan mangrupikeun sumber anu hadé pikeun terang Kristus Putra Allah. Jasa ngalirkeun dina kado anu ditampi. Ieu kumaha Yesus ngawula, anjeunna ngalirkeun naon anu anjeunna nampi ti Rama. Ieu ogé kumaha urang kedah ningali pelayanan urang di gareja. Palayanan anu dilakukeun ku Yesus mangrupikeun pola pikeun urang sadayana.

"Sareng anjeunna masihan sababaraha ka rasul, sababaraha ka nabi, sababaraha ka penginjil, sababaraha ka angon sareng guru, pikeun ngalengkepan para wali pikeun padamelan, pikeun ngabina awak Kristus, dugi ka urang sadayana sumping kana kasatuan iman sareng pangetahuan ngeunaan Putra Allah " (Efesus 4,11).

Ngalangkungan silih asah urang dibawa ka tempat anu pas sareng posisi dina awak Yesus. Tapi anjeunna salaku sirah ngarahkeun sadayana. Kapala ngagunakeun rupa-rupa kado di garéja pikeun ngahasilkeun persatuan sareng pangetahuan. Pangetahuan ngeunaan Putra Allah henteu ngan ukur nyababkeun tumuh pribadi, tapi ogé tumuh dina hiji kelompok. Tugas dina kelompok aya sababaraha rupa, sareng pikeun ngalayanan tatangga anjeun aya aspék sanés anu nyababkeun tumuhna élmu ngeunaan Kristus. Dimana aya palayanan ogé aya sangsara.

"Silih asaan sapertos kitu nyababkeun sangsara, boh sacara pribadi boh sareng pikeun batur. Jalma anu hoyong nyingkahan kasangsaraan triple ieu pasti bakal sangsara karugian dina kamekaran. Urang kedah ngalaman sangsara sacara pribadi, sabab urang kedah kaleungitan kahirupan urang sorangan dina diri disalib, maot sareng dikubur sareng Kristus. Nalika Anu Bangkit naék dina diri urang, panolakan diri ieu janten kanyataan »  (Fritz Binde «Kasampurnaan Awak Kristus», kaca 63).

singgetan

"Tapi kuring hoyong anjeun terang naon anu kuring gaduh perjuangan anu hébat pikeun anjeun sareng pikeun jalma-jalma di Laodicea sareng pikeun sadayana anu henteu acan ningali kuring nyanghareupan dina daging, sahingga haténa dipasihkeun, dihijikeun kaasih sareng diperkaya kalayan pasti pisan, kana elmu ngeunaan misteri Allah, nyaéta Al Masih, anu ku anjeunna disumputkeun sagala harta karun hikmah sareng ilmu " (Kolose 2,1: 3).

ku Hannes Zaugg