Naha Anjeun tiasa Percanten ka Roh Suci?

039 anjeun tiasa percanten roh suci pikeun nyalametkeun anjeun Salah sahiji sesepuh urang nembé nyarioskeun ka kuring yén alesan utama anjeunna dibaptis 20 taun ka pengker nyaéta kusabab anjeunna hoyong nampi kakawasaan Roh Suci supados anjeunna tiasa ngatasi sagala dosa. Maksudna teu saé, tapi pangertianna rada flawed (Tangtosna, teu aya anu gaduh pamahaman anu sampurna, urang disalametkeun ku rahmat Allah, sanaos salahna urang).

Roh Kudus sanés mangrupikeun "ngan ukur" pikeun ngahontal "tujuan anu langkungna", jenis supercharger pikeun tenaga urang. Roh Suci Gusti Allah, Anjeunna sareng urang sareng urang, anjeunna masihan urang cinta, kapastian sareng persatuan karueun anu Bapa ngamungkinkeun pikeun urang dina Kristus. Ngaliwatan Kristus, Bapa nyiptakeun urang anak-anakna sareng Roh Suci masihan urang rohani rohani pikeun ngenali ieu (Roma 8,16). Roh Suci masihan kami hubungan sareng Gusti Allah ngalangkungan Kristus, tapi henteu ngaleungitkeun kamampuan dosa. Masih urang bakal gaduh kahayang anu salah, motip salah, pikiran salah, kecap salah sareng tindakan. 

Sanaos urang hoyong nyerah kabiasaan anu tangtu, urang nyarios yén urang masih tiasa ngalakukeun kitu. Urang terang yén kersaning Gusti kanggo urang dibébaskeun tina masalah ieu, tapi pikeun sababaraha alesan urang siga ayeuna henteu aya kakuatan pikeun ngocorkeun pangaruhna ka urang.

Naha urang tiasa percanten yén Roh Suci leres-leres damel di kahirupan urang - khususna upami Sigana teu aya anu bener-bener kajantenan kumargi urang henteu kasebat "sae"? Upami urang tetep berjuang sareng dosa, iraha katingali urang henteu robih pisan, naha urang nyimpulkeun yén urang rusak pisan bahkan Allah henteu tiasa ngajawab masalah éta?

Bayi sareng rumaja

Nalika urang sumping ka Kristus dina iman, urang dilahirkeun deui, didamel deui ku Kristus. Kami mangrupikeun makhluk anyar, jalma énggal, orok dina Kristus. Babi teu aya kakuatan, aranjeunna henteu gaduh kaahlian, aranjeunna henteu ngabersihan diri.

Nalika aranjeunna dewasa, aranjeunna nampi sababaraha kaahlian sareng ngawitan sadar yén aya seueur anu henteu tiasa dilakukeun, anu kadang-kadang ngakibatkeun hanjelu. Aranjeunna nyayogikeun sareng krayon sareng gunting, hariwang yén aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun éta ogé sawawa. Tapi henteuna hanjelu teu ngabantosan - ngan ukur waktos sareng prakték bakal ngabantosan.

Ieu ogé dianggo pikeun kahirupan spiritual urang. Kadang urang Kristen ngora dibéré kakuatan dramatis pikeun méréskeun ku kecanduan narkoba atanapi hawa panasna. Kadang urang Kristen ngora langsung janten "harta" pikeun garéja na. Saatos langkung sering, sigana anu urang Kristen ngalawan sareng dosa anu sami, sateuacan aranjeunna gaduh kapribadian anu sami, kasieun anu sami sareng frustrations. Aranjeunna henteu raksasa spiritual.

Kami dicarioskeun yén Yesus ngalahkeun dosa, tapi sigana dosa masih ngagaduhan kakuatan urang. Sifat dosa di jeroeun urang geus éléh, tapi tetep ngarawat urang salaku urang sapertos tahanan-Na. Wahai jalma anu henteu resep urang! Saha anu bakal nyalametkeun urang tina dosa sareng maot? Yesus tangtosna (Roma 7,24: 25). Anjeunna parantos kéngingkeun - sareng anjeunna parantos ngajantenkeun kameunangan ieu.

Tapi urang tetep henteu ningali kameunangan lengkep. Kami henteu ningali kakuatan-Na pikeun maot, atanapi tungtung lengkep dosa dina kahirupan urang. Sakumaha ceuk Ibrani 2,8, urang tetep teu ningali sagala kaayaan dina suku kami. Naon anu urang lakukeun - urang percanten ka Yesus. Kami percanten pangandikan-Na anu anjeunna parantos menang sareng urang percanten kana kecap-kecap anu kami ogé anu unggul dina anjeunna.

Sanaos urang terang yén urang bersih sareng murni dina Kristus, urang hoyong ningali kamajuan dina ngatasi dosa pribadi urang. Proses ieu sigana siga anu lambat pisan, tapi urang tiasa percanten ka Allah pikeun ngalaksanakeun naon anu dijangjikeun - dina urang ogé di batur. Barina ogé, éta henteu padamelan kami. Nya éta agenda na, sanés urang. Upami urang nyerah ka Gusti, urang kedah rela ngantosan anjeunna. Urang kedah daék percanten ka anjeunna pikeun ngalaksanakeun pagawéan na di urang dina jalan sareng dina laju anu anjeunna pikir leres.
Remaja sering nyangka yén aranjeunna terang langkung ti bapa. Aranjeunna mikir yén maranéhna terang kumaha kahirupan sadayana sareng anu aranjeunna tiasa ngalakukeun sagalana lumayan waé (Tangtosna, henteu sadayana nonoman sapertos kieu, tapi stereotype didasarkeun kana sababaraha bukti).

Urang urang Kristen sakapeung tiasa mikir dina cara anu nyarupaan rumaja. Bisa urang mimiti mikir yén "ngembang" spiritual dumasar kana perilaku anu leres, anu ngajantenkeun urang mikir yén posisi urang sateuacan Gusti gumantung kana kumaha ogé urang lakukeun. Upami urang berperilaku kalayan hadé, urang tiasa nunjukkeun kacenderungan ka handap jalma sanés anu henteu bageur sapertos urang. Upami urang henteu kalakuanana kalayan hadé, urang tiasa tumiba putus sareng déprési sareng yakin yén Gusti parantos ngantepkeun urang.

Tapi Allah henteu nyarios ka urang ngajantenkeun diri soleh dina Anjeunna; anjeunna naroskeun ka urang percanten ka Anjeunna, hiji anu ngabenerkeun kafir (Rum 4,5) anu mikacinta ka urang sareng nyalametkeun urang demi Kristus.
Nalika urang dewasa dina Al Masih, urang sésana langkung pageuh dina kaasih Gusti, anu pikeun kami ditingalikeun dina jalan anu pangluhurna (1 Yohanes 4,9). Nalika urang istirahat di jerona, urang ngarepkeun poé anu dijelaskeun dina Wahyu 21,4: «Sareng Gusti bakal ngusir sadaya lawon tina panonna, sareng maot moal lami, atanapi moal sangsara, tangis atanapi nyeri deui ; sabab anu pangheulana kaliwat. »

Kasampurnaan!

Nalika éta dinten na, Paulus, kami bakal dirémbug sakedap. Urang bakal dilakukeun abadi, teu kaampurkeun, teu bisa dilawan (1 Kor. 15,52-53). Gusti ngagaleuh manusa batin, sanés ngan jalma luar. Anjeunna ngarobih mahluk jero urang, tina kalemahan sareng kaabadian kana kamulyaan sareng, anu paling penting, henteu dosa. Sora tarompét panungtung, urang bakal dirobih sakedap. Awak urang ditebus (Roma 8,23), bahkan langkung seueur, urang tungtungna bakal ningali ka diri urang kumaha Gusti nyiptakeun urang Kristus (1 Yohanes 3,2). Urang teras tiasa ningali kalayan kajelasan kanyataanana anu teu katingali ku gusti Allah nyata dina Kristus.

Sifat dosa anu lami urang kasoran sareng dirusak ku Kristus. Mémang, anjeunna tiwas. "Kanggo anjeun tilar," saur Paulus, "sareng hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah." (Kol. 3,3). Dosa anu urang "gampang gampang rajutan" sareng urang "cobian menuang" (Ibrani 12,1) teu bagian tina lalaki anyar urang anu aya dina Al Masih numutkeun kersa Gusti. Kami ngagaduhan kahirupan anyar dina Kristus. Nalika Kristus sumping, tungtungna bakal ningali diri salaku Rama damel urang ka Kristus. Urang bakal ningali diri salaku urang saleresna, sakumaha sampurna dina Kristus, anu hirup urang nyata (Kolose 3,3: 4). Alesan ieu, sabab kami parantos maot sareng parantos naros sareng Kristus, urang "maéhan" (Ayat 5) naon deui anu di bumi.

Kami ukur ngalahir Iblis sareng dosa sareng maot ku hiji cara - ngalangkungan getih Domba (Wahyu 12,11). Ngalangkungan kameunangan Yesus Kristus meunang dina salib yén urang ngagaduhan kameunangan ngalangkungan dosa sareng maot, henteu ngalangkungan perjuangan urang ngalawan dosa. Perjuangan urang ngalawan dosa mangrupikeun ekspresi kanyataan yén urang aya dina Al Masih, yén urang henteu aya deui musuh Allah, tapi babaturan-Na, ngalangkungan Roh Suci dina komuni sareng anjeunna anu damel boh di urang, daék sareng ngalaksanakeun kana ridho gusti (Filipi 2,13).

Perjuangan urang ngalawan dosa sanés mangrupikeun alesan kabeneran urang dina Kristus. Anjeunna henteu nyandak kasucian. Asih sareng kahadean ka Allah ka urang dina Kristus mangrupikeun alesan, ngan ukur alesan, pikeun kabeneran urang. Kami dibenerkeun, ditebus ku Gusti Allah ngalangkungan Kristus tina sagala dosa sareng sadaya kabébasan sabab Allah pinuh ku cinta sareng rahmat - sareng taya alesan sanésna. Perjuangan urang ngalawan dosa mangrupikeun éra énggal anu anyar sareng anu dipasihkeun ku Kristus, sanés anu ngabalukarkeun éta. Kristus maot pikeun urang nalika urang masih dosa (Roma 5,8).

Kami hate dosa, urang ngaleungitkeun dosa, urang hoyong nyingkahan nyeri sareng penderita anu nyababkeun dosa pikeun urang sareng batur kusabab Allah parantos damel urang hirup dina Kristus sareng Roh Suci dianggo dina urang. Kusabab urang aya dina Al Masih, urang ngalawan dosa anu "supaya gampang ngarajut urang" (Ibrani 12,1). Tapi urang henteu ngahontal kameunangan ku usaha urang sorangan, bahkan teu ku usaha urang sorangan dikuatkeun ku Roh Suci. Kami ngahontal kameunangan ngalangkungan getih Kristus, ngalangkungan pupus sareng kebangkitan anjeunna salaku putra anu nitis Gusti, Allah dina daging pikeun urang.

Gusti parantos parantos ngalaksanakeun sagala anu aya dina Kristus anu dipikabutuh pikeun kasalametan urang sareng Anjeunna parantos nyayogikeun sagala hal anu dipikabutuh pikeun kahirupan sareng takwa, kantun ku nyauran urang pikeun ngenal Anjeunna dina Kristus. Anjeunna ngan ngalakukeun éta sabab anjeunna sacara luar biasa saé (2 Peter 1, 2-3).

Kitab Wahyu nyarioskeun yén urang bakal aya waktos anu moal aya anu ngagorowok, nangis, kasiksa, sareng nyeri - sareng éta hartosna moal aya deui dosa sabab éta dosa, sangsara disababkeun. Ngadadak, dina sakedap, gelap bakal atos sareng dosa moal aya deui anu ngamajukeun urang yén urang masih tahanan-Na. Kabébasan anu leres, kahirupan anyar urang dina Kristus, bakal sumorot sareng ka Anjeunna dina sadaya kamulyaan salamina. Samentawis waktos, urang percanten kana jangji na - sareng éta hal anu leres-leres dipikirkeun.

ku Joseph Tkach