Patarosan ngeunaan Trinity

180 patarosan ngeunaan Trinitas Bapana nyaéta Gusti, sareng putra mangrupikeun Gusti, sareng Roh Suci mangrupikeun Gusti, tapi aya ngan ukur hiji Gusti. Antosan sakedap, saur urang nyarios. «Hiji tambah hiji deui hiji sarua sareng hiji? Éta moal leres. Éta ngan ukur henteu tiasa jalan. »

Leres, éta henteu tiasa dianggo - sareng éta henteu kedah dianggo. Gusti sanes "perkara" pikeun tambihan. Ngan aya anu tiasa Maha Kawasa, wijaksana, maha agung - ku sabab éta ngan aya hiji Tuhan. Di dunya Roh, Bapa, Putra sareng Roh Suci ngahiji dina cara anu bahan henteu tiasa. Matematika urang dumasar kana hal-hal material; éta henteu tiasa dianggo dina dimensi spiritual, anu henteu terbatas.

Bapana nyaéta Pangéran sareng putra mangrupikeun Gusti, tapi ngan aya hiji Dewa. Ieu sanés kulawarga atanapi panitia mahluk ilahi - grup henteu tiasa nyarios: "Teu aya anu sapertos kuring" (Yesaya 43,10; 44,6; 45,5). Allah ngan ukur mahluk ilahi - langkung ti hiji jalma, ngan ukur Allah. Urang Kristen awal henteu nampi ide ieu tina paganism atanapi filsafat - aranjeunna sacara praktis kapaksa dilakukeun ku Kitab Suci.

Ngan sakumaha Kitab Suci ngajarkeun yén Kristus ilahi, éta ngajarkeun yén Roh Suci anu ilahi sareng pribadi. Naon anu dilakukeun ku Roh Suci, gusti alloh. Roh Suci nyaéta Gusti, sakumaha ogé putra sareng bapa - tilu jalma anu nyatu sampurna dina hiji Dewa: Tritunggal.

Sual doa Kristus

Pertanyaanana sering ditaroskeun: Kusabab Allah mangrupikeun hiji (hiji) naha Yesus kedah ngadoakeun ka Bapa? Balik dina patarosan ieu mangrupikeun anggapan yén ngahiji Gusti Yesus (anu éta Pangéran) henteu ngéngingkeun sholat ka bapak. Gusti mah salah. Janten saha anu ngadoakeun Yesus? Gambar ieu ngalalaworkeun opat titik penting anu urang kedah netelakeun upami urang hoyong nampi jawaban anu nyugemakeun kana patarosan. Pertama nyaéta yén pernyataan “Kecap ieu Gusti” henteu mastikeun yén ieu ngan ukur Allah Logos [Firman]. Kecap "Pangéran" dina babasan "sareng Allah mangrupikeun kecap" (Yohanes 1,1) henteu dianggo janten nami anu pas. Kecap éta ngandung harti yén Logos nyaéta ilahi - yén Logos mangrupikeun sipat anu sami sareng Allah - hiji mahluk, hiji sipat. Kasalahan kanggo nganggap yén ungkapan "Logos ieu Gusti" hartosna Logos mangrupikeun Gusti anu nyalira. Ti sudut pandang ieu, babasan ieu henteu ngaleungitkeun Kristus tina ngado'a ka Bapa. Dina basa sanés, aya Kristus sareng aya bapa, sareng teu aya kasaluyuan nalika Kristus ngado'a ka bapa.

Titik kadua anu kedah diperjantenkeun nyaéta yén Logos janten daging (Yohanes 1,14). Pernyataan ieu nyarios yén Logos Gusti saleresna janten manusa - sacara normal, manusa anu kawates, sareng sadayana kualitas sareng watesan anu ngalambangkeun mahluk manusa. Anjeunna ngagaduhan sagala kabutuhan anu balik sareng alam manusa. Anjeunna peryogi katuangan pikeun tetep hirup, anjeunna ngagaduhan kabutuhan spiritual sareng emosional, kalebet peryogi perhatosan sareng Gusti Allah ngalangkungan doa. Ieu kabutuhan tiasa janten langkung jelas di handap ieu.

Titik katilu anu kedah diperjelaskeun nyaéta henteu aya dosa. Sholat henteu ngan ukur pikeun jalma dosa; bahkan jalma anu henteu dosa tiasa sareng kedah muji ka Gusti sareng neangan pitulung. Manusa, dugi ka kedah didoakeun ka Gusti, kedah aya hubungan sareng Gusti. Yesus Kristus, hiji manusa, kedah neneda ka Gusti anu taya wates.

Ieu nyababkeun kedah ngabenerkeun kasalahan kaopat anu dilakukeun dina waktos anu sami: asumsi yén kabutuhan ngadoa mangrupikeun bukti yén jalma anu ngadoakeun henteu langkung ti manusa. Anggapan ieu nyangkut kana seueur jalma ti pikiran tina ngado'a doa - tina pandangan yén teu sampurna manusa mangrupikeun hiji-hiji dasar doa. Pandangan ieu sanés ti Alkitab atanapi tina sagala anu diturunkeun ku Allah. Adam kedah ngado'a sanaos anjeunna henteu ngalakukeun dosa. Nya teu aya dosa teu bakal ngadoakeun doa na. Kristus ngado'a sanaos anjeunna sampurna.

Kalayan penjelasan anu di luhur dina pikiran, pertanyaan tiasa dijawab. Al Masih teh Gusti, tapi anjeunna henteu bapa (atanapi Roh Suci); anjeunna tiasa ngado'a ka bapak. Al Masih ogé mangrupikeun manusa manusa - dugi ka manusa sacara terbatas; anjeunna kedah ngado'a ka bapa. Al Masih ogé Adam anu anyar - conto manusa anu sampurna anu kedahna Adam; anjeunna angger komunikasi sareng Gusti. Kristus langkung ti manusa - sareng doa henteu ngarobih status ieu; anjeunna ngado'a salaku Putra Allah, anu parantos janten manusa. Kapercayaan yén doa henteu pantes atanapi henteu dipikabutuh pikeun batur tibatan manusa henteu asalna tina wahyu Gusti.

ku Michael Morrison