Damas dina Hari Ibu

441 karapihan dina dinten ibu Hiji nonoman sumping ka Yesus sareng patarosan: «Guru, naon kabaikan anu kuring kedah lakukeun pikeun hirup langgeng? Hormat bapa sareng indung anjeun sareng cinta sasama sasama anjeun sapertos anjeun ngalakukeun diri » (Mateus 19,16:19 sareng Miharep pikeun Sadayana).

Kanggo kaseueuran urang, Hari Ibu mangrupikeun kasempetan pikeun ngagungkeun cinta antara indung bapa sareng murangkalihna, tapi pikeun Deborah Cotton, Hari Ibu bakal salawasna janten carita ngeunaan rasa cinta anu istimewa. Deborah mangrupikeun wartawan sareng anu lami ngajantenkeun kekerasan sareng bantuan sosial. Anjeunna bakalan mangtaun-taun karirna ngabantosan jalma-jalma di lingkungan anu teu rugikeun di New Orleans anu dipikacinta. Sadayana robih dina Hari Ibu di 2013: Anjeunna mangrupikeun salah sahiji 20 jalma luka dina nembak nalika parade. Nalika dua anggota geng nembak seuneu dina riungan jalma anu teu salah, Deborah keuna dina beuteung; pelorna ngarusak sababaraha organ vital na.

Anjeunna salamet tilu puluh operasi tapi salamina bakal tapak tatu; panginget ngeunaan biaya jasa aranjeunna pikeun masarakat. Naon hartosna Hari Ibu pikeun anjeun ayeuna? Anjeunna nyanghareupan pilihan pikeun hirupkeun deui mémori anu dahsyat dina dinten éta sareng kanyeri anu sumping, atanapi ngarobih tragedi na kana hal anu positip ngalangkungan panghampura sareng cinta. Deborah milih jalan kaasih. Anjeunna ngahontal lalaki anu némbak anjeunna sareng ngadatangan anjeunna di panjara. Anjeunna hoyong nguping carita na sareng ngartos kunaon anjeunna polah matak pikasieuneun. Kusabab kunjungan kahijina, Deborah parantos ngabantosan Sagittarius ngarobih hirupna sareng fokus kana transformasi spiritualna dina hubungan na sareng Gusti.

Nalika kuring ngadangu perkawis carita anu luar biasa ieu, kuring teu tiasa ngabantosan mikirkeun kahirupan anu ngarobah cinta Juru Salamet urang sorangan. Sapertos Deborah, anjeunna ogé ngagaduhan tapak lésir cinta, mangrupikeun pangéling-ngéling ngeunaan mahalna padamelanana pikeun nebus manusa. Nabi Yesaya ngingetan ka urang: «Anjeunna ditindik kusabab dosa-dosa urang. Anjeunna dihukum pikeun dosa urang - sareng urang? Kami ayeuna badé sareng Gusti! Kami kapok ku tatu-tatu na » (Yesaya 53,5 Miharep pikeun Sadayana).

Sareng hal anu endah? Yesus ngalakukeun ieu sacara sukarela. Sateuacan anjeunna maot, anjeunna terang nyeri anu bakal ditanggung. Daripada ngalieuk, Putra Allah anu henteu dosa kalayan rela nyandak sadaya biaya pikeun ngahukum sareng ngabasmi sadaya dosa umat manusa, ngahijikeun urang sareng Gusti sareng nyalametkeun urang tina jahat, maot anu langgeng. Anjeunna naros ka bapakna pikeun ngahampura ka jalma-jalma anu nyalibkeun anjeunna! Kabogohna henteu terang wates! Éta pikaresepeun ningali tanda-tanda rekonsiliasi sareng ngarobah cinta anu sumebar ka jalma-jalma sapertos Deborah di dunya ayeuna. Anjeunna milih cinta tibatan mihukum, hampura tibatan bales. Dina Poé Indung anu bakal datang urang sadayana tiasa diideuan ku conto dirina: Anjeunna ngandelkeun Yesus Kristus, nuturkeun anjeunna, lumpat ngalakukeun naon anu anjeunna lakukeun, mikanyaah.

ku Joseph Tkach


pdfDamas dina Hari Ibu