kaleresan

516 kaleresan «Kuring kedah mésér pasangan sapatu sareng mendakan éta dina tawaran khusus. Éta cocog sareng pakéan anu kuring mésér minggu kamari ». "Kuring kedah ngagancangkeun mobil kuring di jalan raya kusabab mobil di tukangeun kuring ngagancangkeun sareng maksa kuring ngajalankeun gancang." «Abdi tuang sapotong jajan ieu kusabab éta anu terakhir sareng kuring kedah mesen kamar dina kulkas». «Kuring kedah nganggo bohong bodas sakedik; kusabab kuring henteu hoyong menyakiti parasaan kabogoh kuring ».

Kami parantos sadayana dilakukeun sateuacan éta. Urang ngamimitian ku éta salaku murangkalih sareng teras ngalakukeun hal ieu salaku déwasa. Kami teras-terasan ngalakukeun éta nalika urang ngalakukeun hal anu urang terang yén urang henteu kedah - hal anu kedah urang bérés. Tapi urang henteu ngarasa kaliru kusabab kami nyangka urang boga alesan anu hadé pikeun ngalakukeun naon anu urang lakukeun. Kami ningali kabutuhan anu nyababkeun urang ngalakukeun naon anu kami sigana butuh sahenteuna dina waktos éta, sareng sigana henteu menyakiti saha waé. Disebatna Leresan, sareng kalolobaanana urang ngalakukeun éta sanajan henteu sadhar. Éta tiasa janten kabiasaan, cara mikir anu tiasa ngajaga urang tina nanggung tugas pikeun lampah urang. Kuring sering menerkeun kuring sorangan nalika muka sungut gedé kuring sareng nyarioskeun anu teu marahmay atanapi kritis.

Leres, kuring nyebatkeun hal anu kasar ayeuna. Basa anu sesah dikendalikan. Upami kuring menerkeun sorangan, kuring ngaleungitkeun éta (ampir) parasaan kuring tina kasalahan sareng ngantosan kuring parasaan anu wareg yén kuring parantos ngabantosan panampi koméntar pikeun milari hiji hal sareng kamekaran spiritual.
Kaleresan urang ngalakukeun sababaraha hal pikeun urang. Éta tiasa ngabantosan urang ngarasa unggul ka batur. Éta tiasa ngaleungitkeun kasalahan urang. Éta ngabantuan urang mikir yén kami leres sareng yén naon anu urang laksanakeun. Éta tiasa masihan urang rasa kaamanan yén urang moal ngalaman aya akibat négatip. Leres? Salah! Kaleresan urang sorangan henteu nyalahkeun urang. Éta henteu ngabantosan, éta ngan ukur masihan kami ide salah anu urang tiasa ngaliwat tina kalakuan salah urang. Naha aya kaputusan anu nyalahkeun urang? Kaleresan dina panon Allah netepkeun kalakuan anu ngajadikeun Yesus kaadilan anu soleh.

Upami urang nampi leresan ti Gusti Allah ngalangkungan iman sareng ngan ukur ku iman, maka Anjeunna ngabebaskeun urang tina kasalahan sareng ngajadikeun urang nampi ka Anjeunna. Kaleresanna sanés sapertos urang sorangan, ku urang nyobian ngalepatkeun diri tina kalakuan salah ku anu disebut alesan anu saé. Kaleresan leres ngan ukur ngalangkungan Kristus. Nya mangrupikeun kabeneran yén Allah nyirupkeun urang salaku kualitas, tapi anu henteu milik urang.

Upami urang leres-leres dibenerkeun ku iman iman ka Kristus, urang moal deui ngirangan yén urang kedah menerkeun diri urang sorangan. Kaleresan gaib gumantung ka kapercayaan anu leres, anu teu pasti ngajantenkeun hasil taat. Patuh ka Yesus, Gusti urang, bakal ngantep urang mikawanoh tanggung jawab dina kaayaan sapertos kitu, sakumaha anu disebat dina awal tulisan ieu, ku kituna urang tiasa nyandakana. Kami bakal ngakuan motif urang, nyandak tanggung jawab sareng urang bakal kuciwa.

Kaleresan nyata henteu masihan rasa kaamanan palsu, tapi kaamanan nyata. Kami moal kabeneran dina panon urang sorangan, tapi di mata Allah. Sareng éta anu langkung saé.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfkaleresan