Bartimaeus

650 bartimaeus Barudak resep carita kusabab aranjeunna pikaresepeun tur jelas. Aranjeunna ngajantenkeun urang seuri, ceurik, ngajarkeun urang pelajaran sareng maka pangaruh kana kabiasaan urang. Para penginjil henteu ngan ukur ngagambarkeun saha Yesus - aranjeunna nyarioskeun carita ngeunaan naon anu anjeunna lakukeun sareng saha anu anjeunna pendakan kusabab seueur anu tiasa dicarioskeun perkawis anjeunna.

Hayu urang tingali dina carita Bartimaeus. «Sareng aranjeunna sumping ka Yerikho. Sareng nalika anjeunna badé angkat ka Yérikho, anjeunna sareng murid-muridna sareng seueur pisan jalma, aya anu nyamar hiji buta begal, Bartimaeus, putra Timaeus » (Markus 10,46).

Mimiti, urang nunjukkeun yén Bartimaeus terang kabutuhna. Anjeunna henteu nyobian nyumput ti dinya, tapi "mimiti ngagorowok" (Ayat 47).
Urang sadayana ngagaduhan kabutuhan anu ngan ukur Jurusalamet sareng Jurusalamet urang, Yesus, anu tiasa méréskeun. Kabutuhan Bartimaeus jelas, tapi pikeun seueur urang kabutuhan urang disumputkeun atanapi urang henteu tiasa sareng henteu hoyong ngaku. Aya daérah dina kahirupan urang dimana urang kedah nyambat bantosan Jurusalamet. Bartimaeus ngadorong anjeun naros ka diri sorangan: Naha anjeun siap nyanghareupan kabutuhan anjeun sareng nyungkeun bantosan sapertos anjeunna?

Bartimaeus kabuka pikeun kabutuhanana sareng éta mangrupikeun titik awal pikeun Yesus pikeun ngalakukeun anu hadé pikeun anjeunna. Bartimeus terang pisan anu tiasa ngabantosan anjeunna, maka anjeunna mimiti ngagorowok: "Yesus, anjeun putra Daud, karunya ka abdi!" (Ayat 47), kalayan nami pikeun Al Masih. Sugan anjeunna terang naon anu diucapkeun ku Yesaya: "Maka panon buta bakal kabuka sareng kuping anu pireu" (Yesaya 35,5).

Anjeunna henteu ngupingkeun sora-sora anu nyarioskeun yén anjeunna henteu matak meresahkeun Guru. Tapi anjeunna henteu tiasa di jempékeun, sabab anjeunna terang yén éta langkung pantes dijerit deui: "Anjeun putra Daud, karunya ka abdi!" (Markus 10,48). Yesus liren teras nyarios: Telepon anjeunna! Kami ogé dipikacinta ku Gusti, anjeunna lirén nalika anjeunna nguping panyambat urang. Bartimaeus terang naon anu penting sareng naon anu henteu penting. Anu matak, dina carita, anjeunna ninggali jubahna sareng bergegas ka Yesus (Ayat 50). Sugan jubah na éta berharga pisan pikeun anjeunna, tapi teu aya anu nyegah anjeunna sumping ka Yesus. Naon hal-hal dina kahirupan anjeun anu henteu leres-leres penting tapi anjeun ngahargaan teuing? Hal-hal naon waé anu anjeun kedah lepaskeun pikeun deukeut ka Yesus?

«Yesus nyarios ka anjeunna: Buka; iman anjeun parantos nyageurkeun anjeun. Sareng langsung anjeunna ningali sareng nuturkeun anjeunna di jalan " (Ayat 52). Iman ka Yesus Kristus ogé ngajantenkeun anjeun ningali sacara rohani, éta nyageurkeun anjeun tina buta spiritual anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun nuturkeun Yesus. Saatos Bartimeus disembuhan ku Yesus, anjeunna nuturkeun anjeunna di jalan. Anjeunna hoyong jalan sareng Yesus sareng janten bagian tina carita na dimana wae diterangkeun anjeunna.

Kami sadayana sapertos Bartimaeus, kami buta, malarat sareng meryogikeun penyembuhan Yesus. Hayu urang sisihkan naon anu henteu penting sareng hayu Yesus nyageurkeun urang sareng nuturkeun anjeunna dina perjalanan-Na.

ku Barry Robinson