Naon ngajadikeun urang manusa Kristen?

817 naon ngajadikeun urang manusa KristenPatarosan naon ngajadikeun hiji jalma Kristen téh krusial. Seueur anu percaya éta ngalibatkeun ngajaga Sapuluh Paréntah, taat ka Gusti ngalangkungan jasa, ngadoa unggal dinten, atanapi kerja keras. Tapi Alkitab ngajarkeun urang hal anu béda-béda, dasarna sabalikna tina ideu sapertos kitu. Paul nepikeun gambaran mereun Allah dina suratna ka urang Epesus: "Kanggo urang workmanship-Na, dijieun dina Kristus Yesus pikeun karya alus, anu Allah geus disiapkeun sateuacanna, urang kudu leumpang di aranjeunna" (Epesus. 2,10).

Kecap "karya" nawiskeun urang wawasan anu jero kana sifat Allah. Dina basa Inggris, kecap "puisi" (puisi) asalna tina basa Yunani "poiema," nu hartina karya. Tapi kecap Yunani poiema miboga harti anu leuwih lega. Ieu nujul kana karya seni dirancang jeung dijieun ku seniman atawa artisan. Salaku Paul nyerat dina Rum: "Kanggo alam siluman-Na - nyaeta, kakuatan langgeng sarta katuhanan - geus katempo ku karya-Na saprak kreasi dunya, lamun hiji perceives eta kalawan alesan. Ku sabab kitu maranehna teu boga alesan.” (Rum 1,20).

Mahakarya Gusti

Nu mukmin ditebus nyaéta ciptaan anyar Allah - karya artistik-Na. Urang Kristen mangrupikeun karya Gusti, karya ciptaan-Na. Naon hiji kahormatan jeung naon hak husus! Dupi anjeun kantos nganjang ka bengkel? Babaturan kuring gaduh bengkel ageung anu dilengkepan ku sadaya alat anu dibutuhkeun ku pengrajin pikeun damel kayu: gergaji listrik, bor, planer, sander sareng seueur deui. Anjeunna paling bagja nalika anjeunna tiasa ngawangun, ragaji, bentuk sareng keusik pikeun nyiptakeun hal anu istimewa tina kai, janten cocooan alit atanapi panyimpen kabinet anu éndah. Kabungahan sareng pengabdian ieu ngagambarkeun kanyaah sareng perawatan Gusti dina ciptaan-Na. Sapertos pengrajin di bengkelna, Gusti damel ka urang, ngabentuk sareng ngabentuk urang kana karya-Na.

Gambar Allah salaku pengrajin ngamungkinkeun urang pikeun ngarti kumaha anjeunna jalan di bengkel badag-Na. Ieu téh teu kaleuleuwihi, sabab Alkitab ogé ngajéntrékeun Allah sabagé tukang kebon, ”Tapi ayeuna, Gusti, Anjeun Rama kami! Kami liat, Anjeun potter kami, sarta kami kabeh karya leungeun Anjeun "(Yesaya 64,7).

Gusti nyandak gumpalan liat anu teu aya bentukna sareng ngabentukna janten hal anu saé. Anjeunna mangrupikeun seniman sareng kami mangrupikeun karya seni na. Momen urang ngarobah, hal éndah lumangsung jero dina urang: "Lamun saha aya dina Kristus, anjeunna mahluk anyar; nu heubeul geus kaliwat, geus datang nu anyar" (2. urang Korinta 5,17).

Urang diciptakeun ku wasiat sareng karajinan ti Maha Guru di jagat raya. A Kristen teu datang ka mahluk ngaliwatan usaha sorangan, tapi dijieun ku Allah sorangan. Allah teh Maha Nyipta, Artis, Arsitek. Karya agung-Na lain jagat raya anu lega, lain gunung-gunung anu ditutupan salju anu megah, atanapi awak manusa anu endah pisan. Karya saleresna nyaéta Kristen anu nunjukkeun kakuatan pinuh ku kakuatan kréatifna. Naon ngajadikeun anjeun Kristen? Ku nempatkeun dina usaha pangalusna anjeun? Ku lakukeun alus atawa jadi jalma alus? Hayu urang émut kontéksna: "Kanggo ku rahmat anjeun parantos disalametkeun ku iman, sareng éta sanés tina diri anjeun: éta kurnia Allah, sanés tina padamelan, supados henteu aya anu sombong. Sabab urang teh karya-Na, anu diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun karya-karya anu hade, anu ku Allah geus disiapkeun saacanna, supaya urang bisa hirup di dinya.” (Epesus. 2,8-hiji).

Urang jadi Kristen ku karya Allah, lain ku kakuatan urang sorangan. Urang teu bisa ngalakukeun nanaon jeung karya urang atawa amal alus - éta sadayana ngeunaan karya Allah jeung amal-Na. Allah henteu malik ka urang dumasar kana kalakuan urang anu hadé. Urang Kristen kusabab kahadean-Na, welas asih-Na, kahadean-Na, asih-Na anu teu aya syaratna, pangampura anu asih-Na sareng rahmat-Na anu sampurna. Ieu kasalahan ningali Kristen ngan dina konteks lampah jeung lampah urang sorangan; Sabalikna, urang kedah nganggap naon anu dilakukeun ku Allah dina diri urang, sareng urang sareng ngalangkungan urang: "Sabab Allah anu damel di anjeun boh kana kersa sareng ngalaksanakeun, numutkeun karesep-Na" (Philipi. 2,13).

Kami mangrupikeun karya agung dina prosés nyiptakeun. Anjeun meureun geus katempo tanda dina meja nu nyebutkeun: Punten sabar sareng abdi. Gusti teu acan rengse sareng abdi! Gusti damel sacara bertahap sareng nganggo alat sapertos Kitab Suci pikeun ngalaksanakeun rencana-Na: "Kanggo sadayana Kitab Suci, ku ilham Allah, mangpaat pikeun ngajar, pikeun ngawadahan, pikeun ngabenerkeun, pikeun ngalatih kabeneran" (2. Timotéus 3,16).

Manéhna ngagunakeun proklamasi jeung pangajaran: "Anjeunna urang ngumumkeun, sarta exhort sakabeh jalma, sarta ngajarkeun sakabeh jalma dina sagala hikmah, sangkan unggal jalma bisa sampurna dina Kristus" (Kolosa). 1,28).

Anjeunna maksakeun disiplin: "Sabab pantes pikeun anjeunna anu ku sabab sagala hal aya sareng anu ngalangkungan sagala hal, anu ngajantenkeun seueur murangkalih kana kamulyaan, pikeun ngarengsekeun awal kasalametan aranjeunna ngalangkungan sangsara" (Ibrani). 2,10).

Naon hak husus éta uninga yén anjeun aman dina leungeun Master - Allah Creator! Urang lemah, urang gagal, urang dosa, tapi ngan pangaweruh yen Allah damel sareng urang nepi ka Yesus kabentuk dina urang kudu mere ilham harepan urang: "Anak-anak, saha kuring nanggung deui dina ngilu kuli nepi ka Kristus datang dina masihan anjeun wujud! " (Galatia 4,19). Taya rejects asalna ti bengkel Allah! Janten naha urang henteu kedah ngalakukeun nanaon - naha urang ngantepkeun Gusti ngalakukeun sadayana nyalira? Urang kedah ngalakukeun éta kalayan motivasi anu leres: "Urang diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun padamelan anu hadé, anu parantos disiapkeun ku Allah sateuacanna, urang kedah leumpang di dinya" (Epesus. 2,10).

Ieu sanes karya urang, tapi karya urang ngalakukeun babarengan jeung Yesus. Karya anu hadé kedah janten ciri anu penting pikeun urang Kristen: "Hayang caang anjeun ka payuneun jalma, supados aranjeunna ningali kana padamelan anjeun anu hadé sareng ngamulyakeun Rama anjeun anu aya di sawarga" (Mateus. 5,16).

Urang kudu hirup sakumaha Yesus hirup - ngawula sasama urang jeung ngahargaan Rama urang. Kitab Suci ngajarkeun yén urang bakal diganjar dumasar kana pagawéan urang - tapi henteu ngajarkeun urang yén urang Kristen kusabab pagawéan anu hadé. Karya alus teu ngajadikeun urang Kristen. Allah ngajadikeun urang Kristen pikeun ngalakukeun pagawéan anu hadé. Ieu persis sabalikna ti naon loba jalma hayang yakin. Saha waé anu angkat ka garéja, nganjang ka anu gering sareng ngadukung anu miskin kalakuanana saé sareng leres, tapi paripolah anu saé sapertos kitu henteu ngajantenkeun urang Kristen - ngan ukur Gusti, Maha Guru, anu tiasa ngalakukeun éta! Perlu diingetkeun yén bahkan amal kahadéan urang parantos disiapkeun ku Gusti. Sakali deui urang confronted jeung gambar Allah salaku tukang, digawé di tukang. Urang Kristen sanés ngan saukur jalma anu saé - atanapi anu parantos ngarobih atanapi ngarobih daun anyar dina hirupna. A Kristen mangrupakeun mahluk anyar, ngahiji jeung Yesus Kristus jeung dijieun ku Allah.

ku Gordon Green


Tulisan langkung seueur ngeunaan Karya Agung Gusti:

Perumpamaan tukang poci

Dina gambar Allah