Harta haté

814 harta kalbuDinten ieu kuring nulis ka anjeun ngeunaan harta karun haté kuring. Kuring parantos ngalaman aritmia jantung saprak usum panas kamari sareng teu tiasa leumpang kalayan bébas sareng tanpa gejala. Hatur nuhun kana pengobatan sasaran ku cardiologist a, manehna ngumbar kasusah ieu kalawan sclerotherapy dina ventrikel kénca. Bintik-bintik anu anjeunna dirawat katingalina sapertos kembang gaya dina sinar-x. Hatur nuhun pisan ka Juru Salamet urang sareng ka sadaya perawat.

Jantung mangrupikeun harta anu berharga sareng sapanjang hirup urang. Éta organ vital anu nangtukeun ayana fisik urang. Tugas urang ngurus jantung. Kumaha gampangna kakeunaan bahaya anu sadar sareng teu kaduga. Teu kudu tapis jeung exhausted saluareun kamampuhan na. Dina skenario hal awon, ti sudut pandang manusa murni, éta eureun ngéléhkeun. Sacara fisik, ieu mangrupikeun tungtung kahirupan. Karunya pisan lamun éta ngan ukur dibentuk ku nilai-nilai dunya. Lajeng kahareup urang bakal maot. Yesus nyarioskeun pentingna prioritas dina kahirupan urang: "Di mana harta anjeun, di dinya ogé haté anjeun" (Mateus. 6,21).

Makhluk pangjerona urang, haté urang, ditangtukeun ku naon anu urang fokuskeun, prioritas sareng nilai urang. Lamun haté urang geus napel nilai-nilai dunya material, timer presenting jalma, pangaweruh hébat sarta gagasan luhur, urang tingali saha atawa naon harta urang.

Yesus, Jurusalamet urang, ngeusi haté urang ku kecap-Na: "Gusti ngan bisa sabenerna kapanggih dina Kristus, pikeun anjeunna hirup dina sakabéh fullness-Na. Ku sabab eta, Allah oge hirup di jero aranjeun lamun geus ngahiji jeung Kristus.” (Kolosa 2,9-10 Harepan pikeun Sadaya). Anjeunna nunjukkeun ka urang jalan ka karajaan ilahi-Na kana hubungan anu caket sareng haneut sareng Rama urang di Surga sareng Roh Suci. Yesus teh harta karun hate urang: "Ka aranjeunna Allah hoyong terang naon kabeungharan kamulyaan tina misteri ieu diantara bangsa-bangsa, nya eta Kristus di anjeun, harepan kamulyaan" (Kolosa). 1,27).
Bisa jadi lamun haté urang jadi calcified alatan umur sarta kapangaruhan ku arrhythmias cardiac. Jantung téh hirup cukup pikeun nyadar yén éta disambungkeun ka harta greatest. Yesus, anu gugah tina pupus, mangrupikeun jaminan pikeun kahirupan urang. Éta sababna kuring nyebatkeun ka sadaya sasama manusa anu caket sareng anu jauh, baktikeun kahirupan anjeun pikeun harta ieu. Anjeunna henteu ngan ukur gaduh kakuatan pikeun nyageurkeun panyakit, tapi ogé pikeun ngahudangkeun anu maot tina maot. Ieu kecap téh lain sakadar kahayang alim, tapi luyu jeung bebeneran.

Yesus teh harta karun hate urang. Lamun urang nempatkeun Yesus kahiji dina kahirupan urang, mangka moal aya nu bisa misahkeun urang tina harta éndah urang sabab urang disambungkeun ka manéhna ti jantung ka jantung. Kuring ajak anjeun leumpang jalan ieu sareng Yesus sabab ieu kumaha anjeun ngalaman kahirupan nyata.

ku Toni Püntener


Tulisan langkung seueur ngeunaan cinta Gusti:

Jantung anyar

Babarengan nyegerkeun haté