Jantung anyar

haté anyarAm 3. Dina Désémber 1967, tim cangkok Afrika Selatan dipingpin ku Christiaan Barnard ngalaksanakeun cangkok jantung manusa munggaran di dunya di Cape Town. Pasén, Louis Washkansky (Waschkanskie), ngagaduhan haté anu teu tiasa salamet.

Alkitab ngajelaskeun haté sabagé motivasi dasar kahirupan urang. Haté ngarahkeun sagala pikiran, ucapan, lampah urang jeung pangaruh kabiasaan urang. Dina milih raja ti antara putra-putra Isai, Allah ningali langsung kana manah: “Tapi PANGERAN nimbalan ka Samuel, “Ulah neuteup kana rupana, atawa kana jangkungna jangkungna; Kuring nolak manéhna. Pikeun éta henteu sakumaha lalaki nilik: lalaki nilik naon saméméh panon na; tapi Gusti ningali kana ati" (1. Saptu 16,7).

Urang manusa ningali ka luar. Urang teu bisa mikawanoh kaayaan haté urang sorangan sarta ogé teu bisa ngarobahna ku kakuatan urang sorangan: "Haté téh hiji hal nu defiant jeung putus asa; saha nu bisa ngarti? Kami, PANGERAN, tiasa mariksa jantung sareng nguji ginjal, sareng masihan ka masing-masing numutkeun kalakuanana, numutkeun hasil karyana." (Yeremia 17,9-hiji).

Ngan Allah anu tiasa nangtoskeun, mangaruhan, sareng nyageurkeun haté urang. Wasiat Allah - hukum-Na - kudu ditulis langsung dina hate urang: "Tapi ieu bakal jadi covenant yén kuring baris nyieun jeung imah Israil sanggeus waktu éta, nyebutkeun Gusti: Kuring baris nempatkeun hukum Kami dina hate maranéhanana, sarta. dina theirs Tulis hartina, sarta maranéhanana baris jadi umat Kami, jeung kuring bakal Allah maranéhanana. Jeung teu saurang ogé bakal ngajarkeun batur, atawa hiji lanceukna ka nu sejen, paribasa, Nyaho Gusti, pikeun maranéhanana kabéh bakal nyaho kuring, boh leutik boh gede, nyebutkeun Gusti; sabab Kami bakal ngahampura kajahatan maraneh, sarta Kami moal nginget-nginget deui dosa maraneh.” (Yeremia 31,33-hiji).

Gusti Allah anu hoyong ngagantikeun hate urang anu licik: "Kami bakal masihan anjeun haté anu énggal sareng sumanget anu énggal dina anjeun, sareng kuring bakal nyabut jantung batu tina daging anjeun sareng masihan anjeun jantung daging (lemes). Kami bakal nempatkeun Roh Kami dina jero anjeun, sareng kuring bakal ngajantenkeun anjeun lalaki anu bakal leumpang dina paréntah Kami, sareng ngajaga kaputusan kuring, sareng ngalaksanakeunana "(Ezekiel 3).6,26-hiji).

Betapa endahna Pencipta urang. Ngaliwatan kurban Yesus Kristus sagala hutang urang geus dihampura sarta kami reconciled jeung Allah. Éta sababna Gusti masihan urang haté anu énggal, motivasi énggal pikeun hirup ku cara nyerat hukum-Na dina haté urang: 

“Éta sababna ti ayeuna kuring moal ngahukum saha waé ku standar manusa deui. Malah teu Kristus, saha kuring kungsi judged ku cara kieu (Paulus ngawangkong ngeunaan dirina). Jadi lamun hiji jalma milik Kristus, manéhna geus jadi ciptaan anyar. Naon anjeunna sakali ieu Isro; hal anu anyar parantos dimimitian" (2. urang Korinta 5,16-17 Injil Injil).

Bayangkeun upami sadinten sareng sapeuting Yesus bakal nungtun hirup anjeun kalayan manah-Na bari haté anjeun istirahat. Anjeun ngalaman cangkok jantung métaforis dimana manah Kristus aturan hirup anjeun. Prioritasna nungtun lampah anjeun sareng kahayangna ngabentuk kaputusan anjeun. Asih-Na ngawasaan paripolah anjeun. Pikirkeun jinis jalma naon anu anjeun pikahoyong. Naha jalma-jalma di sabudeureun anjeun, kulawarga sareng kolega anjeun bakal perhatikeun parobahan? Kumaha nu miskin jeung teu daya bakal dirawat? Naha babaturan anjeun bakal nampi langkung kabagjaan sareng musuh anjeun langkung welas asih? Kumaha anjeun bakal ngarasa ngeunaan diri? Naon dampak parobahan ieu dina tingkat stress anjeun, wanda, swings mood sareng émosi? Naha Jantung Yesus bakal mangaruhan sikep anjeun kana maot, pajeg, atanapi supir sanés? Naha anjeun badé ngajaga kagiatan anu direncanakeun salami dua puluh opat jam ka hareup? Pariksa jadwal anjeun, komitmen sareng pasini. Naha bakal aya anu robih upami Yesus ngawasa haté anjeun? Ku visualizing kumaha Yesus ngarahkeun kahirupan Sadérék ngaliwatan haté nu disilihtukeurkeun, Sadérék bisa ningali naon kahayang Allah téh: "Sing ati-ati di antarana, nurutkeun ukhuwah Kristus Yesus" (Philipi). 2,5).

Saméméh campur Allah, urang éta budak dosa, urang sadaya ngawula dosa, jeung urang boga kahayang immeasurable pikeun eta. Urang geus ditebus tina dosa ngaliwatan kurban Yesus jeung teu deui kudu nurut dosa, tapi leuwih Gusti anyar urang Yesus Kristus: “Ku kituna, dulur-dulur, urang teu kaliru kana daging, hirup nurutkeun daging. . Pikeun lamun hirup nurutkeun daging, Anjeun bakal maot; tapi lamun ku Roh anjeun maéhan kalakuan awak, anjeun bakal hirup. Pikeun jalma anu dipingpin ku Ruh Allah nyaéta putra-putra Allah. Pikeun anjeun geus teu narima sumanget perbudakan sieun deui; tapi anjeun geus narima sumanget nyoko, ku nu urang ceurik, Abba, dear Rama! Roh urang sorangan saksi jeung sumanget urang yen urang teh putra Allah." (Rum 8,12-hiji).

Yesus ditebus urang tina dosa. Urang ayeuna anak Allah jeung milik Creator urang. Pangersa Allah mangrupikeun hukum pikeun urang sareng anjeunna parantos nyerat hukum ieu langsung kana haté urang. Urang ayeuna milik Allah, lain milik urang sorangan! Ieu Allah anu ayeuna nangtukeun cara hirup urang jeung manéhna jalan langsung tina hate urang: "Atawa naha anjeun teu nyaho yen awak anjeun teh bait Roh Suci, anu aya di anjeun sarta saha anjeun ti Allah, sarta yén anjeun téh bait Roh Suci, anu aya dina anjeun sarta saha anjeun ti Allah, sarta yén anjeun téh? sorangan teu uninga eta sorangan? Pikeun anjeun dibeuli kalawan harga; Ku sabab kitu, mulyakeun Allah ku awak anjeun" (1. urang Korinta 6,19-hiji).

Urang ulah poho ngeunaan harga anu ditebus ku Allah ka urang: "Kanggo anjeun terang yén anjeun henteu ditebus tina jalan-jalan anu sia-sia ku pérak atanapi emas anu rusak, numutkeun cara karuhun anjeun, tapi ku getih anu mulia Kristus, anu teu salah. jeung Domba anu teu najis" (1. Peter 1,18-hiji).

Kami mangrupikeun milik Gusti anu paling berharga. Anjeunna invested sagalana dina urang jeung masihan urang hiji haté anyar ku kituna urang moal ragrag deui kana perbudakan dosa. Nalika urang sadar kana jati diri urang dina Kristus sareng yén urang kagungan Allah, sadayana pandangan urang kana kahirupan robih. Upami kuring, salaku pamilik perusahaan, nyéwa padamel, kuring tiasa ngarepkeun aranjeunna ngawakilan kapentingan kuring salami jam damel sareng henteu nganggo waktos pikeun kagiatan pribadi. Sarua jeung Allah. Kami milik Anjeunna sareng Anjeunna tanggung jawab kana kahirupan urang! Upami anjeun mobil, Gusti bakal nungtut kakawasaan kana mesin anjeun. Upami anjeun komputer, éta bakal ngaku kapamilikan parangkat lunak sareng sistem operasi. Upami anjeun kapal terbang, anjeunna bakal calik dina korsi pilot. Kusabab anjeun manusa, manéhna hayang ngarobah haté anjeun. Lalaki anyar hirup jeung Yesus, nu geus nyokot padumukan dina haténa: "Tapi kudu renewed dina sumanget jeung pikiran anjeun, sarta ngagem lalaki anyar, dijieun sanggeus Allah dina bener bener jeung kasucian" (Epesus. 4,23-hiji).

Ieu haté anyar, pikiran anyar ieu, kudu boga dampak dina kahirupan urang: "Ku kituna kudu tunduk ka Allah. Nolak Iblis sarta anjeunna bakal kabur ti anjeun. Tarik deukeut ka Allah, sarta anjeunna bakal ngadeukeutan ka anjeun. Bersihkeun leungeun anjeun, eh jalma-jalma dosa, sareng sucikeun manah anjeun, anjeun anu ubah-ubah." (Yakobus 4,7-hiji).

Gusti parantos masihan urang manah anu énggal. Gusti bagja nalika urang ngabales asihna kalayan syukur! Awak urang maot sacara rohani kusabab dosa. Éta manah anyar, Kristus dina urang, anu ngajadikeun urang hirup sacara rohani. Paulus nyerat yén éta sanés deui anjeunna anu hirup, tapi Kristus dina anjeunna: "Kanggo kuring maot kana hukum ku Toret, supados kuring hirup pikeun Allah. Abdi disalib sareng Kristus. Kuring hirup, tapi ayeuna lain kuring, tapi Kristus hirup di kuring. Pikeun naon anu ayeuna kuring hirup dina daging, kuring hirup ku iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan dirina pikeun kuring. ”(Galatia 2,19-hiji).

Lamun hate urang geus robah jadi hirup anyar ku Roh Allah dina baptisan, mangka urang aman di Kristus Yesus: “Ku kituna teu aya panghukuman pikeun jalma anu aya dina Kristus Yesus. Pikeun hukum Ruh, anu masihan kahirupan dina Kristus Yesus, parantos ngabebaskeun anjeun tina hukum dosa sareng maot." (Rum 8,1-hiji).

Dina Kristus urang teu boga dosa! "Tapi upami Kristus aya dina anjeun, awak maot ku dosa, tapi roh hirup ku sabab kabeneran." (Rum 8,10).

Awak urang geus maot, disalib jeung Kristus. Urang henteu deui gaduh sipat dosa, tapi dosa tetep hirup. Bisa ngagoda urang pikeun ngalakukeun dosa sabab masih bagian tina dunya ieu nepi ka Yesus mulang. Hayu urang dipandu ku Roh Allah jeung hayu Kristus hirup di urang. Hayu urang jadi sadar dina unggal kaayaan yen Yesus hirup di urang jeung anyar urang, diganti jantung. Ieu kahirupan nyata, ieu harepan jeung kaamanan urang. Haté pinuh ku asih-Na jeung kahirupan langgeng-Na: "Kanggo urang terang yén lalaki kolot urang parantos disalib sareng Anjeunna, supados awak dosa tiasa ancur, supados urang henteu ngawula ka dosa ti ayeuna. Pikeun sakur anu geus maot geus jadi leupas tina dosa. Tapi lamun urang geus maot jeung Kristus, urang percaya yén urang ogé bakal hirup jeung manéhna.” (Rum 6,6-hiji).

Hayu urang ngakuan panggero urang salaku barudak tercinta Allah jeung salaku milik husus-Na. Hayu urang ngabaktikeun sakabeh kahirupan urang ka Anjeunna salaku kurban hirup, sabab anjeunna geus ditebus urang jeung ngajadikeun urang hirup di Kristus: "Kuring menta ayeuna, dulur-dulur, ku rahmat Allah, nepikeun awak anjeun salaku kurban hirup. , suci jeung ridho Allah. Hayu ieu ibadah anjeun wijaksana. Jeung ulah jadi conformed ka dunya ieu, tapi jadi robah ku renewing pikiran anjeun, nu bisa ngabuktikeun naon wasiat Allah, nu alus jeung ditarima jeung sampurna” (Rum 1).2,1-hiji).

Cara urang mikir, kahayang pangjerona urang, motivasi urang pikeun hirup manggihan asal maranéhanana dina haté anyar urang nu Allah geus dibikeun ka urang. Hirup urang aya dina Yesus Kristus sareng ayana di jero urang. Hirupna bakal beuki mangaruhan omongan, tingkah laku jeung laku lampah urang. Allah geus dipigawé hiji bursa éndah haté anjeun ngaliwatan Yesus Kristus ku kituna anjeun bisa hirup hiji kahirupan anyar di Anjeunna. Dina ukhuwah jeung Yesus Anjeun ogé bisa ilubiung dina ukhuwah jeung Rama jeung Roh Suci. Mantenna geus nimbulkeun hate nu anyar dina diri maneh jeung nyegerkeun maneh ku Roh Putra-Na. Hirup anjeun ngan ukur gumantung kana rahmat sareng rahmat ti Juru Salamet sareng Penebus, Yesus Kristus! Salawasna sukur ka Allah yén Anjeunna hirup di anjeun sareng anjeun dieusi ku Anjeunna. Syukur anjeun ngamungkinkeun kanyataan penting ieu janten langkung kuat dina anjeun!

ku Pablo Nauer


Langkung seueur artikel ngeunaan jantung énggal:

Jantung sapertos anjeunna 

Babarengan nyegerkeun haté