Karajaan Allah (Bagian 4)

Dina épisode terakhir urang ningalkeun sajauh mana jangji Karajaan Allah anu bakal datang dina kasampurnaan ieu tiasa janten sumber anu ngarep pikeun urang mukmin. Dina tulisan ieu, urang badé angkat langkung jero kana kumaha urang nangtung kalayan harepan éta.

Kumaha perasaan urang ngeunaan Karajaan Allah masa depan

Kumaha kedah urang, salaku mukmin, ngartos hubungan urang sareng kakaisaran anu Alkitab parantos terang tapi parantos sumping? Maksad abdi tiasa ngalakukeun éta dumasar kana Karl Barth, TF Torrance sareng George Ladd (Batur sanés ogé disebatkeun di dieu) ngajelaskeun sapertos kieu: Kami disebut pikeun ngaberkahan berkah Karajaan Kristus anu bakal datang sareng mere kasaksian sacara samentawis sareng samentawis. Ngan sakumaha anu ayeuna urang sadar sareng ngagambarkeun Karajaan Allah dina perbuatan urang, anu aya dina palayanan karya Yesus terus-terusan dumasar kana Roh Suci, kami mangrupikeun saksi anu bageur kumaha kahareup na. Saksian henteu henteu kasaksian pikeun nyalira, tapi pikeun kasaksian ngeunaan hiji hal anu anjeunna ngagaduhan pribadi terang. Nya kitu, tanda henteu ngarujuk ka dirina sorangan, tapi pikeun hal anu sanés sareng langkung penting. Salaku urang Kristen, urang nyaksian kana naon anu dimaksud - karajaan masa depan Allah. Maka kasaksian kami penting, tapi tunduk kana larangan-watesan anu tangtu, mimiti, kasaksian urang ngan ukur sawaréh ngalaksanakeun indikator kakaisaran ka hareup. Henteu nahan sadaya kabeneran sareng kanyataan, sareng ieu teu tiasa pisan. Laku lampah teu tiasa pinuh ngungkabkeun karajaan Kristus, anu masih kénéh disumputkeun, dina sadaya kasampurnaan. Kecap sareng tindakan urang malah tiasa nyamar sababaraha aspék kakaisaran, bari panyorot ku anu sanés. Dina hal anu paling awon, file kasaksian anu rupa-rupa tiasa katingali lengkep teu konsisten, bahkan malah bertentangan. Urang panginten henteu tiasa ngahontal solusi anu lengkep pikeun unggal masalah, sanaos ikhlas, komitmen atanapi terampil urang nyobian kitu. Dina sababaraha kasus, unggal pilihan anu muncul pasti aya mangpaatna sabab ngarugikeun. Dina dunya anu dosa, solusi anu sampurna henteu salawasna dimungkinkeun pikeun garéja na. Janten kasaksian anu dipasihkeun bakal ngan ukur lengkep dina waktos dunya ayeuna.

Kadua, kasaksian urang ngan ukur masihan pandangan ka masa depan anu kawates, anu ngan ukur masihan gambaran ka Karajaan Allah anu bakal datang. Tapi dina kanyataanana kitu, éta ayeuna henteu tiasa ngartos. Kami ningali "ngan gambar anu teu jelas" (1 Korinta 13,12; Warta Énggal Alkitab). Ieu kumaha kedahna kahartos nalika urang nyarioskeun tampilan "sementara". Katilu, kasaksian urang terbatas. Gawéna dugi sareng angkat. Sababaraha hal anu dilakukeun dina nami Kristus tiasa langkung lami tibatan batur. Sababaraha anu urang kasaksian sareng lampah urang ngan ukur kedah ngirangan sareng henteu permanén. Nanging kahartos salaku tanda, kasaksian urang henteu kedah valid sakali sareng sadayana pikeun ngarujuk kana naon anu saleresna, pamaréntahan anu langgeng Allah ngalangkungan Kristus dina Roh Suci, maka kasaksian urang henteu universal sareng lengkep, lengkep atanapi anu teu bisa dibantah, sanaos éta saé, saestuna teu kéngingkeun, nilaina sabab asalna tina hubungan ka realitas Karajaan Allah.

Dua pendekatan anu salah pikeun kompléks masalah anu parantos aya tapi teu acan réngsé Karajaan Allah. Sababaraha tiasa naroskeun, "Maka kumaha pangalaman ayeuna sareng kasaksian na urang upami henteu ditujukeun kana alam sorangan? Janten naha nyusahkeun ka dinya? Naon benefit éta bakal? Upami urang henteu tiasa ngahasilkeun idéal, naha urang kedah ngalabarkeun seueur usaha dina proyék sapertos ieu atanapi nyéépkeun seueur sumber daya dina éta? "Batur sanés ngawalon:" Urang moal ditelepon ku Tuhan lamun éta kurang ti éta Ngahontal idéal sareng ngabéréskeun hal anu sampurna. Kalayan pitulung-Na, urang tiasa teras-terasan nuju realisasi Karajaan Allah di bumi. "Dina sajarah sejarah garéja, réaksi kana masalah kompleks" karaos anu parantos aya tapi can réngsé "kalolobaanana ngagaduhan jawaban anu variatif sapertos anu dipetik di luhur. spawned. Ieu sanaos peringatan anu terus-terusan ngeunaan dua pendekatan ieu, anu aranjeunna nunjukkeun salaku kasalahan anu serius. Resmi aya omongan triumphalism sareng sepi.

Triumphalism

Sawatara anu henteu resep diréduksi tina panénjo sareng éraalisasi tanda ngan ukur keukeuh ngawangun Karajaan Allah sorangan, tapi kalayan bantosan Gusti. Salaku conto, aranjeunna moal tiasa kasasar tina kanyataan yén urang leres-leres tiasa janten "tukang dunya". Ieu bakal kajadian lamun ukur cukup jalma-jalma anu pinuh komitmen kana cukang lantaran Kristus sareng daék mayar harga anu diperyogikeun. Janten upami ngan ukur jalma-jalma sina nyoba-nyoba sareng cukup tulus sareng terang langkung seueur ngeunaan prosedur sareng metode anu leres, dunya urang bakal dirévisi deui janten langkung kana karajaan anu sampurna. Kristus bakal uih deui nalika karajaan bertahap maju ka arah ngalengkepan ngalangkungan usaha kami. Tangtosna, sadaya ieu ngan ukur tiasa dihontal kalayan nulungan Gusti.

Sanaos henteu diucapkeun sacara kabuka, pandangan ieu Karajaan Allah nganggap yén anu urang kahontal nyaéta kusabab poténsi Yesus Kristus dimungkinkeun ngaliwatan karyana di bumi sareng ajaranna, tapi henteu leres-leres nerapkeun éta. Kristus kedah menang dina bentuk anu ayeuna urang tiasa mangpaatkeun atanapi sadar poténsi anu dimungkinkeun ku anjeunna.

Tanggepan para triumphalist citakan nyorotkeun usaha-usaha anu jangji bakal ngahasilkeun parobahan dina kaadilan sosial sareng moralitas masarakat, ogé hubungan pribadi sareng perilaku moral. The recruitment urang Kristen pikeun program sapertos biasana dumasar kana kanyataan yén Allah ngandelkeun urang ka sababaraha hal. Anjeunna sakadar milarian "pahlawan". Anjeunna parantos masihan kami idéal, draf awal, mémang rencana karajaan na, ayeuna parantos garéja pikeun nerapkeun éta. Ku sabab kitu, urang dipasihan potensi pikeun sadar naon anu parantos disampurnakeun. Ieu bakal berhasil upami urang ngan ukur yakin yén ieu mangrupikeun hal anu leres-leres sareng leres-leres leres-leres nangtung ngabuktikeun ka Gusti kumaha alit pisan bersyukur kami ka Anjeunna pikeun sagala anu parantos dilakukeun supaya urang tiasa ngahontal idéal. Sasuai, urang tiasa nutup jurang antara "nyata" sareng idéal Allah - janten hayu urang langsung langsung!

Iklan pikeun program triumphalist ieu sering dikaluarkeun ku kritik-kritik ieu: Alesanna nyaéta anu sanés-sanés henteu ngiringan program sareng ngan saukur janten henteu Kristen atanapi nuturkeun Kristus. Sareng teras, yén Garéja ieu henteu damel ampir-hampir ngajadikeun karajaan éta kanyataan sareng masihan rohangan anu sampurna pikeun kahirupan Allah di dieu sareng ayeuna. Alesanna langkung tebih: Aya seueur nominal Nasrani (ngan ukur ku nami) sareng munafik anu leres dina Jemaat anu, sakumaha anu ngajarkeun Yesus, henteu nuturkeun cinta sareng narékahan kaadilan, ku kituna kafir anu nampik ngagabung - sareng ieu ngan ukur tiasa disarios leres! Salajengna ogé dituduhkeun yén panyalahna kanyataan yén jalma-jalma anu teu percaya teu jadi urang Kristen kapendak dipimilik ku satengah-ati, iman anu lemah sareng munafik. Permasalahan ieu janten tiasa direngsekeun upami sadayana urang Kristen kainféksi ku sumangetna sareng janten leres-leres yakin sareng teu sasarengan anu terang kumaha ngalaksanakeun Karajaan Allah anu sampurna di dieu sareng ayeuna. Injil Kristus ngan ukur ngayakinkeun batur upami urang Kristen ngalaksanakeun wasiat Allah sareng cara hirup anjeunna ngiringan kalayan conto anu telat ka anu langkung ageung tibatan sateuacan, sabab ku cara ieu aranjeunna mikawanoh sareng yakin kana kamulyaan Yesus Kristus. Pikeun nguatkeun bantahan ieu, sering nganggo, di dieu leres, kecap Yesus: "Ieu bakal nyarios sadayana ka saha anjeun ogé murid kuring upami anjeun bogoh ka karana" (Yohanes 13,35). Ti ieu maka disimpulkeun yén batur henteu percaya, sareng memang henteu tiasa ngalakukeun, upami urang henteu cekap cinta. Jalan anjeun pikeun iman gumantung kana sabaraha urang, sapertos Kristus, silih resep silih cinta.

Ieu kecap Yesus (Yohanes 13,35) lain hartosna yén batur percaya kana ieu, tapi ngan saukur aranjeunna bakal diaku salaku dirina dina nuturkeun Yesus, sabab aranjeunna, sapertos anjeunna ngalaksanakeun cinta. Anjeunna teras nunjukkeunkeun yén gawé babarengan urang sunda tiasa ngawula ka batur ka Kristus. Saé! Saha anu teu hoyong ngiluan? Nanging, teu jelas tina kecap-Na yén iman / kasalametan batur gumantung kana kumaha cinta murid-murid sanés. Ngandelkeun ayat ieu, éta logis salah pikeun narik kasimpulan sabalikna lamun jalma anu milu Kristus kurang cinta, batur henteu tiasa mikawanoh sapertos kitu sareng akibatna henteu percanten ka Anjeunna. Upami kitu, Gusti moal langkung tuhu tibatan urang. Kecap-kecap "lamun urang teu satia, anjeunna tetep satia" (2 Timoteus 2,13) maka teras henteu dilarapkeun. Sadaya jalma anu iman, ngakuan yén Garéja sacara sakabéhna, sapertos anggotana masing-masing, kaserang panyebrangan sareng teu sampurna. Aranjeunna percanten ka Pangéran sabab dina waktos anu sami aranjeunna sadar béda antara hiji anu muji sareng jalma anu muji anjeunna. Ngan ukur percanten kana kapercayaan anjeun nyalira sareng ningali upami henteu. Gusti langkung langkung hébat tibatan kasaksian ku urang sorangan, Anjeunna langkung tiheula. Tangtosna, ieu sanés alesan anu henteu janten saksi iman sampurna Kristus.

Tenang

Dina tungtung anu sanésna spéktrum, dimana urang mendakan jawaban kana sepi, aya anu parantos ngabahas masalah rumit ngeunaan Karajaan Allah anu parantos aya tapi teu acan kahontal Karajaan Gusti ku cara nyatakeun yén teu seueur anu tiasa dilakukeun ayeuna. Pikeun aranjeunna, kamulyaan ngan ukur di hareup. Kristus parantos meunang kameunangan dina usaha karyana di bumi, sareng anjeunna nyalira bakal ngadinten hiji-hiji nyampurnakeun. Urang ayeuna ngan saukur ngantosan kembalan Kristus pikeun nyandak urang ngalawan surga, meureun saatos sababaraha taun aturan bumi. Samentawis urang Nasrani parantos dibéré sababaraha berkah di dieu sareng ayeuna, sapertos pangampura dosa, nyiptakeun, kaasup alam, parantos sadayana merusak sadaya lembaga sosial, budaya, ilmiah sareng ékonomi tina korupsi sareng jahat. Sadaya ieu moal sareng moal tiasa disimpen. Dina panempoan kalanggengan, sadaya ieu henteu ditujukeun pikeun janten hal anu saé. Ngan pikasieuneun tiasa diserahkeun ngalangkungan murka Allah sareng dibawa ka tungtung mutlakna. Kaseueuran jalma-jalma kedah dibebaskeun tina dunya anu dosa ieu supaya aranjeunna tiasa disalametkeun. Kadang-kadang, dumasar kana pendekatan sepi ieu, wujud separatisme. Sasuai, urang kedah nyéépkeun cita-cita dunya ieu sareng ngajauhanna. Numutkeun para sésis anu sanés, naon anu teu ngarep-ngarepeun jeung teu daya teu upaya di dunya ieu nyimpangkeun yén aya seueur cara pikeun ngajaga diri teu bahaya, sabab pamustunganana henteu saleresna, sabab pamustunganana sadayana bakal diserahkeun ka pengadilan. Pikeun anu sanés, pendekatan anu pasif, sénsis hartosna anu paling leres Nasrani kedah nyetél conto, masing-masing pikeun dirina atanapi aya di jero komunitas, dibuang ti sésana dunya. Bantosan di dieu sering ka akhiran pribadi, kulawarga sareng garéja. Nanging, usaha langsung pikeun pangaruh pangaruh atanapi ngadamel parobahan di luar komunitas Kristen nyaéta pikeun sabagéan ageung dianggap dianggap ngarugikeun kana iman, bahkan dikutuk. Hal ieu dipercaya yén panggunaan langsung ngeunaan budaya sakuriling anu parantos murag kana kafir ngan ukur bakal ngakibatkeun kompromi sareng pamustunganana gagal. Sahingga, dedikasi pribadi sareng kemurnian moral mangrupikeun masalah anu dominan.

Dumasar kana bacaan iman ieu, tungtung sajarah sering ditingali salaku tungtung ciptaan. Éta bakal musnah. Ayana waktuna sareng rohangan saterusna henteu aya deui. Sababaraha, nyaéta anu iman, bakal lega tina prosés ieu ngabubarkeun sareng nyababkeun kanyataan anu sampurna, murni, spiritual anu abadi, ayana sawarga sareng Allah, anu kadua mangrupikeun wawakil tendensi. Aya seueur variasi sareng posisi panengah dina garéja. Sabagéanna, pindah waé di jero spéktrum ieu sareng condong kana hiji sisi atanapi sanés. Posisi triumphalist condong ngabebaskeun jalma sareng struktur kapribadian anu optimis sareng "idealis", sedengkeun para pending condong milarian banding pangpayunna diantara para pesimis atanapi "realis". Tapi deui, ieu mangrupikeun generalisasi kasar anu henteu ngarobih hiji kelompok anu khusus pakait sareng hiji ekstrim atanapi anu sanés. Ieu mangrupikeun tendensi anu diusahakeun dina hiji cara atanapi anu sanés pikeun mempermudah masalah rumit anu parantos aya tapi henteu acan katingali kabeneran sareng kanyataan Karajaan Allah.

Pilihan alternatif pikeun triumphalism sareng tenangisme

Nanging, aya posisi alternatif anu langkung cocog sareng ajaran Alkitabiah sareng teologi, anu henteu ngaleungitkeun dua ekstrim waé, tapi nganggap ideu polarizasi sapertos kitu salah, sabab henteu ngalakukeun kaadilan kana sajauhna wahyu Alkitabiah. Pilihan triumphalis sareng anu sepi, ogé diskusi antara pamingpin pamanggih séwang-séwangan, nganggap yén kabeneran rumit Karajaan Allah ngabutuhkeun urang pikeun ngadegkeun masalah anu dibahas. Boh Gusti nyalira sadayana nyalira atanapi urang janten tanggung jawab pikeun ngawujudkeun. Dua sudut pandang ieu masihan gambaran yen urang boh kudu ngaidentipikasi diri salaku aktivis atanapi kedah maénkeun peran anu rada pasif upami urang henteu hoyong ngajantenkeun diri dimana waé. Posisi Alkitab ngeunaan anu parantos aya tapi teu acan sadar pinuh Karajaan Allah anu kompleks. Tapi henteu aya alesan pikeun tegangan naon waé. Éta henteu perkawis ngadamel kasaimbangan atanapi mendakan posisi panengah sedeng naon waé antara dua ekstrem. Teu aya deui tegangan antara ayeuna sareng ka hareup. Malahan, urang disebut hirup dina ieu anu parantos dibéréskeun tapi tacan sampurna di dieu sareng ayeuna. Kami ayeuna nuju hirup dina harepan anu - sakumaha anu urang tingali dina bagian kadua tina séri ieu - tiasa sacara kiasan diwakilan kalayan istilah pewaris. Kami ayeuna hirup sareng kapastian yén urang gaduh warisan urang, sanaos kami tetep henteu aksés kana buah-buahanna, anu urang bakal sadinten bakal ngiringan pinuh. Dina artikel salajengna dina séri ieu, urang bakal teraskeun kana naon éta hartosna tinggal di dieu sareng ayeuna parantos ngarepkeun Karajaan Allah anu bakal datang.    

ti Dr. Gary Deddo


pdf Karajaan Allah (Bagian 4)