trinitas

Teologi penting pikeun urang sabab nyayogikeun kerangka pikeun kapercayaan urang. Nanging, aya seueur aréa teologis, bahkan dina jero komunitas Kristen. Salah sahiji ciri anu berlaku pikeun WKG / GCI salaku komunitas iman mangrupikeun komitmen urang kana naon anu tiasa didadarkeun salaku "teologi Trinitarian". Sanaos doktrin Trinitas parantos diwanohkeun dina sajarah garéja, sawaréh aya anu namina éta "ajaran anu hilap" sabab sering dipandang sering. Tapi, dina WKG / GCI kami percaya yén kanyataan, kanyataan kanyataan sareng Trinity, ngarobih sadayana.

Alkitab ngajarkeun yén kasalametan urang gumantung kana Trinitas. Ajaran ieu nunjukkeun ka urang kumaha masing-masing ka Ketuhanan ngalaksanakeun peran penting dina kahirupan urang salaku urang Kristen. Gusti Rama angkat urang salaku "anak anu dipikacinta" (Efesus 5,1). Ieu naha Gusti, Putra, Isa Al Masih, ngalakukeun pagawean anu dipikabutuh pikeun kasalametan urang. Urang sésana dina manahna rahmat (Efesus 1,3: 7) ngagaduhan kapercayaan dina kasalametan urang sabab Gusti Allah Roh Suci cicing di urang salaku segel pusaka (Ef1,13-14). Masing-masing jalmi Trinity gaduh peran anu unik pikeun ngabageakeun kulawarga kulawarga. Sanaos urang nyembah ka Gusti Allah dina tilu jalma ilahi, ajaran Trinity sakapeung raoskeun salaku urang sesah prakték pisan. Tapi upami pamahaman sareng prakték urang ngeunaan pusat-pusat ajaran anu disatujuan, ieu berpotensi ageung ngarobih kahirupan urang sapopoé. Kuring ningali éta sapertos: Doktrin Trinity ngingetkeun urang yén teu aya anu urang tiasa lakukeun pikeun milari tempat kami dina tabél Gusti - Allah parantos ngajak urang sareng ngalaksanakeun padamelan anu dipikabutuh ku kituna urang tiasa mendakan tempat di tabél. Hatur nuhun kana kasalametan Yesus sareng pangwasa Roh Suci, urang tiasa sumping sateuacan Bapa, aub dina kanyaah ka Triune Allah. Kadeudeuh ieu tiasa kabébasan ku sadayana anu iman kusabab hubungan Trinity anu abadi.

Tapi, ieu pasti sanés hartosna yén urang henteu ngagaduhan kasempetan milu kana hubungan ieu. Hirup dina Kristus hartosna cinta Allah ngamungkinkeun urang pikeun ngurus jalma anu hirup di sabudeureun urang. Asih Trinity ngalir ka urang ngalebetkeun ka kami; jeung ngalangkungan urang ngahontal batur. Gusti henteu kedah urang ngalengkepan damel na, tapi Anjeunna ngajak urang salaku kulawargana ngiringan anjeunna. Kami diwajibkeun cinta kusabab sumangetna aya dina urang. Nalika kuring sadar yén sumanget na cicing di kuring, sumanget kuring ngarasa lega. Trinitas, berorientasi hubungan Tuhan hoyong ngabebaskeun kami pikeun ngagaduhan hubungan anu berharga sareng bermakna sareng anjeunna sareng jalma sanés.
Wios anu masihan conto pikeun kahirupan kuring sorangan. Salaku da'wah, kuring tiasa katangkep dina "naon anu kuring" lakukeun "pikeun Gusti." Kuring nembe tepang sakolompok jalma. Kuring fokus pisan kana agenda kuring sorangan anu kuring henteu perhatikeun saha anu sanés dina kamar sareng abdi. Nalika kuring sadar kumaha hariwang kuring perkawis ngalakukeun padamelan pikeun Gusti, kuring nyandak seuri ku sorangan sareng ngagungkeun yen Gusti aya sareng urang, ngajurung sareng ngabimbing urang. Urang henteu kedah sieun ngalakukeun kasalahan nalika urang terang yén Gusti gaduh sadayana dikendali. Urang tiasa ngawula anjeunna kalayan bungah. Éta ngarobih pangalaman sapopoé nalika urang émut yén teu aya anu henteu Gusti tiasa ngabenerkeun. Nelepon urang Kristen henteu beban beurat, tapi kurnia anu saé, sareng ti saprak Roh Suci cicing di urang, urang bébas bagikeun gawéna tanpa hariwang.

Panginten anjeun terang yén motto di WKG / GCI nyaéta: "Anjeun kalebet!" Tapi anjeun terang naon hartosna pikeun kuring pribadi? Éta hartosna urang nyobian cinta sapertos Trinity mikanyaah - paduli silih saling - dina cara anu sadar béda urang sanaos nalika urang ngahiji. Trinitas mangrupikeun modél anu sampurna pikeun cinta suci. Bapa, Putra sareng Roh Suci mikaresep perpaduan lengkep, bari aranjeunna jalma-jalma ilahi anu béda-béda. Salaku Athanasius nyarios: "Perpaduan di Trinity, Trinity in Unity". Asih anu dinyatakeun dina Trinitas ngajarkeun urang ngartos hubungan anu aya dina Karajaan Allah. Pangertosan Trinitas netepkeun kahirupan komunitas iman urang. Di dieu di WKG / GCI, anjeunna motivasi kami pikeun mikirkeun deui kumaha urang silih jaga. Kami badé mikacinta jalma-jalma di sakurilingeun urang, sanés margi urang badé pikahasilan, tapi margi Alloh urang mangrupikeun Tuhan anu pas komunitas sareng cinta. Roh cinta Allah ngabimbing urang mikacinta ka batur, sanaos teu gampang. Urang terang yén sumangetna henteu ngan ukur di urang, tapi ogé pikeun duduluran urang. Éta sababna urang henteu ngan ukur dinten Minggu pikeun ibadah - urang ogé tuang sasarengan sareng ngarepkeun naon anu bakal dilakukeun ku Gusti dina kahirupan urang. Éta sababna kami nawiskeun pitulung pikeun anu peryogi di lingkungan urang sareng di sakumna dunya; éta mangrupikeun alesan naha urang ngadoakeun anu gering sareng lemah na. Éta kusabab kanyaah sareng kapercayaan urang tina Trinity. Nalika urang milu sedih atanapi ngagungkeun babarengan, urang nyobian silih pikasih-salami sakumaha triune Gusti anu dipikacinta. Upami urang hirup kana pamahaman Trinitas unggal dinten, urang nampi nelepon kalayan sumanget: «Pikeun kaayaanana anjeunna anu ngeusi sadayana.» (Efesus 1,22: 23). Doa anjeun anu bermanfaat, henteu mandiri sareng dukungan kauangan mangrupikeun bagian anu penting dina komunitas ngabagi ieu anu dibentuk ku pamahaman Trinitas. Kami kalebutan ku asih Bapa ku panebusan Putra, ku ayana Roh Suci, sareng ditanggung ku prihatin awakna.

Tina tuangeun anu disiapkeun kanggo babaturan gering, kana kabagjaan prestasi kulawarga, janten sumbangan anu ngabantosan garéja kanggo Karya; kabeh ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngajarkeun Injil Injil. Dina asih Rama, Putra sareng Roh Suci.

ti Dr. Joseph Tkach


pdftrinitas