Kumaha endahna cinta Gusti

250 kumaha endah asih déwa

Sanaos kuring nembé yuswa 12 taun waktos éta, kuring masih émut terang pisan bapak sareng akina, anu bagja pisan ka kuring kusabab kuring sadayana sadidinten. (peunteun sakola anu pangsaéna) dina kartu laporan kuring. Salaku hadiah, akina masihan kuring dompét kulit buaya anu katingali mahal sareng bapak kuring masihan artos $ 10 salaku titipan. Abdi émut kumaha duanana nyarios yén aranjeunna cinta ka kuring sareng untung ngagaduhan kuring di kulawarga. Kuring ogé émut nyandak koin ti piggy bank sareng tukeur artos ku dolar. Babarengan tagihan $ 1, dompét kuring katingali pinuh. Éta nalika kuring terang kuring bakal ngaraos jutawan dina loket permén perny.

Iraha Juni ngadeukeutan Poé Bapa, kuring ngémutan kado éta (Ari bapa dirayakeun dina dinten Minggu katilu Juni di seueur nagara). Émutan abdi deui sareng kuring ngémutan bapak, akina sareng kanyaah Rama sawarga urang. Tapi carita na teraskeun.

Teu acan saminggu ti saprak kuring nampi dompét sareng artos nalika kaleungitan duanana. Kuring lengkep ancur! Éta pasti murag tina saku tukang kuring nalika kuring aya di bioskop sareng rerencangan. Kuring parantos milarian sadayana, teras-terasan jalan kuring; tapi sanaos sababaraha dinten milarian, dompét sareng artos teu aya dimana-mana. Malah ayeuna, saatos sakitar 52 taun, kuring masih ngaraos nyeri tina kaleungitan - nilai matérial sanés perhatian kuring, tapi salaku hadiah ti akina sareng bapak kuring, éta seueur hartos pikeun kuring sareng ngagaduhan nilai pribadi anu hébat pikeun kuring. Éta pikabitaeun anu nyeri henteu lami deui kalangkung, tapi émutan anu éndah ngeunaan apresiasi asih anu akina sareng bapak kuring nunjukkeun ku kuring tetep hirup dina diri kuring.

Sakumaha kuring resep kana kado anu bageur, éta cinta anu dipasihkeun ku bapak sareng akina anu kuring émut pisan. Naha Gusti henteu kersa urang lakonan hal anu sami - yén urang kedah nganut jero sareng kabeungharan cinta tanpa syarat kalayan kabagjaan? Yesus ngabantosan urang pikeun paham kana jero sareng lébarna cinta ieu ku cara ngadeukeutkeunana ka urang ku pasemon domba anu leungit, artos anu leungit sareng putra anu leueur. Perumpamaan ieu kacatet dina Lukas 15 sareng ngagambarkeun cinta markisa Rama Surgawi pikeun murangkalihna. Pasemon ngarujuk kana Putra Allah anu ngajelma (Yesus) anu sumping ningali urang pikeun nyandak urang balik ka Bapana. Yesus henteu ngan ukur ngungkabkeun Rama-Na ka urang, anjeunna ogé ngungkabkeun rindu Bapa pikeun lebet kana karugian urang sareng mawa urang kana ayana anu maha asih. Kusabab Gusti cinta murni, anjeunna moal liren nyebut nami urang di asih-Na.

Pujangga Kristen sareng musisi Ricardo Sanchez nyatakeun sapertos kieu: Iblis terang nami anjeun, tapi nyarios ka anjeun ngeunaan dosa-dosa anjeun. Gusti terang dosa anjeun, tapi nyebat nami anjeun. Sora Rama Surgawi kami nyandak pangandika-Na ka urang (Yesus) ngalangkungan Roh Suci. Kecap ngahukum, ngungkulan, sareng ngirim dosa dina urang (dugi ka wetan ti kulon). Daripada nangtoskeun urang, Firman Allah ngumumkeun pangampura, panarimaan, sareng panyucian.

Nalika ceuli urang (sareng hate) dipuseurkeun kana kecap Gusti anu hirup, urang tiasa ngartos kecap tulisanana, Alkitab, sakumaha anu dipikahoyong ku Gusti. - Sareng hajat na nyaéta pikeun nganteurkeun pesen cinta anu dipasihkeun pikeun urang.

Ieu janten jelas dina Rum bab 8, salah sahiji kitab suci karesep kuring. Dimimitian ku deklarasi: "Janten ayeuna teu aya hukuman pikeun jalma-jalma anu aya dina Kristus Yesus" (Roma 8,1). Éta ditutup ku panginget anu kuat ngeunaan kaasih Allah anu langgeng, teu aya saratna pikeun urang: «Kusabab kuring yakin yén teu pati atanapi kahirupan, sanés malaikat ogé kakawasaan atanapi kakawasaan, sanés ayeuna atanapi pikahareupeun, sanés luhur atanapi rendah ogé mahluk sanés anu tiasa misahkeun urang cinta Allah anu aya dina Kristus Yesus Gusti urang " (Roma 8,38: 39). Kami ngagaduhan jaminan yén kami "aya dina Kristus" (sareng kagungan anjeunna!) nalika urang nguping sora Gusti ka Yesus anu nyarios: "Sareng nalika anjeunna ngantepkeun sadaya domba-domba na, anjeunna bakal miheulaan, sareng domba nuturkeun anjeunna; sabab aranjeunna terang sorana. Tapi aranjeunna henteu nuturkeun anu sanés, tapi kabur ti anjeunna; sabab aranjeunna henteu terang sora jalma asing " (Yohanes 10,4: 5). Kami ngadangu sora Gusti urang sareng nuturkeun anjeunna ku maca kecap-Na sareng terang yén anjeunna nyarios ka urang. Maca tulisan suci ngabantosan urang ningali yén urang aya hubungan sareng Gusti sabab éta kahoyong-Na sareng kayakinan yén urang ngadeukeutkeun ka Anjeunna. Gusti nyarios ka urang ngalangkungan Kitab Suci pikeun mastikeun yén kanyaah-Na ku negeskeun yén urang téh barudakna anu dipikaasih. Urang terang yén sora ieu anu urang ngupingkeun nyaéta sora Gusti. Nalika urang dipandu ku aranjeunna pikeun ngalaksanakeun amal sareng nalika urang beuki ningali rendah haté, kabagjaan sareng perdamaian dina kahirupan urang - urang terang sadayana ieu asalna ti Allah Rama urang.

Kusabab urang terang yén Rama Surgawi urang nyauran kami ku nami urang salaku barudak anu dipikacinta, kami didorong pikeun hirup anu Paulus nerangkeun dina seratna ka garéja di Colossae:

Maka tarik salaku umat Allah anu dipilih, salaku wali sareng jalma anu dipikacinta, rahmat haté, kahadean, handap asor, lemah lembut, sabar; sareng silih babari, sareng silih hampura, upami aya anu silihadu ka anu sanésna; sakumaha Gusti parantos ngahampura anjeun, maka anjeun ogé ngahampura! Tapi di luhur sagalana ngagambar cinta, anu mangrupakeun beungkeutan kasampurnaan. Sareng karapihan Kristus, anu anjeun ogé disebat dina hiji awak, angger dina haté anjeun; sareng bersyukur.

Hayu kecap Al Masih cicing di loba pisan di antara anjeun: ngajar sareng silih asah-asah dina sagala hikmah; kalayan mazmur, nyanyian sareng lagu-lagu spiritual, Gusti nyanyi bersyukur dina haté anjeun. Sareng naon waé anu anjeun lakukeun ku kecap atanapi ku padamelan, lakukeun sadayana dina nami Gusti Yesus sareng alhamdulillah Gusti Rama ngalangkungan anjeunna (Kolose 3,12: 17).

Hayu urang ngalakukeun dina Poé Rama Tuduhkeun (sareng sadaya dinten sanés) yén Rama Surgawi kami nyiptakeun urang pikeun mikanyaah ka urang. Salaku Rama urang anu mikanyaah yén anjeunna, anjeunna hoyong urang ngupingkeun sorana sahingga urang tiasa hirup sapinuh waktos hubungan anu caket sareng anjeunna - terang yén anjeunna bakal salawasna nangtung pikeun urang, salawasna sareng urang, sareng salawasna mikanyaah ka urang. Hayu urang salawasna émut yén Rama Surgawi kami masihan kami sagala rupa anu aya sareng ngalangkungan Kristus Putra-Na Anu Ngajantenkeun. Béda jeung dompét jeung duit kuring leungit sababaraha taun ka pengker (aranjeunna henteu lepas) mangrupikeun kurnia Gusti pikeun anjeun (sareng kuring) sok aya. Sanaos anjeun kaleungitan kado na bari, Rama Surgawi urang salawasna aya - anjeunna sambel, anjeunna milarian sareng mendakan anjeun (sanajan anjeun tétéla leungit) sahingga anjeun tiasa sapinuhna nampi sareng ngalaman kurnia na tina cinta tanpa wates, tanpa wates.

ku Joseph Tkach