Tambang Raja Suleman (bagian 19)

Dinten abdi hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan haté anjeun. Haté abdi? Pertama kalina kuring indit ka pamariksaan, éta sakit. Kuring tiasa ngajalankeun, maén ténis ... Henteu, kuring henteu paduli ku organ awak dina dada anjeun anu ngompa getih, tapi kalayan jantung, anu muncul langkung ti 90 kali dina Kitab Peribahasa. Nya, upami anjeun hoyong ngobrol ngeunaan manah, lakukeun, tapi kuring henteu mikir éta penting pisan - kedah aya hal anu langkung penting dina kahirupan Kristen anu tiasa urang bahas. Naha anjeun henteu ngawartosan hal ngeunaan berkah Allah, hukum-Na, patuh, nubuat sareng ... Antosan sareng tingali! Ngan sapertos jantung awak anjeun leres pisan, kitu ogé haté batin anjeun. Kanyataanna, penting pisan yén Allah paréntah pikeun nangtayunganana. Éta mangrupikeun prioritas utama. Luhureun sadaya, nangtayungan haté anjeun (Siloka 4,23; Kahirupan Anyar). Janten, urang kedah jaga anu séhat. Ah, ayeuna kuring paham naon anu anjeun hoyong terangkeun ka kuring. Kuring henteu sakuduna kalah ka kontrol perasaan sareng perasaan kuring. Kuring terang éta. Kuring terus-terusan damel kendali diri sareng saé, kuring nyingsieunan ayeuna - hususna dina lalulintas - tapi sanés tina éta, kuring mikir yén kuring gaduh pengendali na. Hanjakalna, anjeun masih teu acan ngartos kuring. Nalika Suléman nyerat ngeunaan haté urang, anjeunna prihatin kana hal-hal anu langkung penting tibatan sumpah atanapi bahasa taler. Éta ngeunaan pangaruh haté urang. Hati urang dicirikeun dina Alkitab salaku sumber sumanget sareng amarah urang. Tangtosna, éta ogé mangaruhan kuring. Kanyataanna, langkung seueur asalna tina haté urang: kahayang urang, motif, niat urang, kahoyong urang, impian, hawa nafsu, ngarep-ngarep, takwa urang, kaseueuran, kreativitas, hawa nafsu, iri urang - bener-bener sadayana , ngagaduhan asal-usul na haté urang. Sapertos jantung fisik urang aya dina bagian tengah awak urang, kitu ogé jantung spiritual urang jadi pusat sareng inti sadayana urang. Yesus Kristus nengetan ati sanubari. Saur anjeunna, Kusabab haté anjeun sok nangtoskeun naon anu anjeun ucapkeun. Jalma anu alus nyarioskeun kecap-kecap anu saé tina haté anu hadé sareng jalma anu goréng nyarioskeun kecap-kecap anu goréng tina haté anu goréng (Mateus 12,34-35; Kahirupan Anyar). Oké, janten anjeun badé ngawartosan yén haté kuring sapertos sumber walungan. Walungan ageung sareng panjang sareng jero, tapi sumberna anu caket di gunung, sanés?

Pelopor kahirupan

Leres! Jantung normal urang gaduh pangaruh langsung ka unggal daérah awak urang, sabab ngompa getih ngaliwatan arteri sareng ogé ngalangkungan sababaraha kilométer pembuluh getih sareng ngajaga fungsi penting urang. Jantung batin, sisi sanésna, ngabimbing jalan hirup urang. Pikirkeun sagala hal anu anjeun percanten, kapercayaan anjeun paling jero (Rom 10,9-10), hal-hal anu ngarobih hirup anjeun - aranjeunna sadayana asalna ti tempat wae di jero haté anjeun (Siloka 20,5). Dina haté anjeun naroskeun patarosan anjeun sakumaha: Naha kuring cicing? Naon hartos hirup kuring Naha abdi angkat énjing-énjing? Naha kuring saha saha kuring? Naha kuring béda ti anjing kuring? Naha anjeun ngartos naon anu abdi hoyong terang? Jantung anjeun ngajadikeun anjeun saha ogé. Haté anjeun. Jantung anjeun mutuskeun pikeun jero anjeun anu leres pisan. Leres, anjeun tiasa nyumputkeun ati anjeun sareng ngagem masker sabab anjeun henteu hoyong anu sanés ngakuan naon anu anjeun pikirkeun, tapi éta henteu ngarobih saha kami lebet ka jero haté urang, ayeuna ningali naha haté urang penting pisan nya? Gusti nyarioskeun ka anjeun sareng abdi sareng urang sadayana yén dulur tanggel waler pikeun ati. Tapi naha dina haté kuring? Bagian kadua Paribahasa 4,23 masihan jawaban: sabab haté anjeun pangaruh pisan pikeun kahirupan anjeun (Kahirupan anyar). Atanapi sakumaha Kitab Suci anu nyebatkeun: Ngurus pikiran anjeun, kusabab pikiran anjeun nangtukeun hirup anjeun (bébas ditarjamahkeun). Janten éta dimana éta sadayana dimimitian? Salaku hiji siki tina tangkal ngandung sadayana tangkal sareng berpotensi leuweung, mangrupikeun sadayana kahirupan kuring ogé aya dina haté kuring? Sumuhun éta. Sakabeh kahirupan urang dibebas tina haté urang, saha waé anu aya dina haté urang bakal muncul gancang atanapi engké dina kalakuan urang. Cara urang kalakuan ngagaduhan asal kawih - biasana lami sateuacan urang tungtungna ngalakukeunana. Perbuatan kami leres-leres pengumuman dimana-mana dimana kami mangtaun salami. Naha anjeun kantos nyarios: Kuring henteu terang kumaha sabab éta. Jeung can anjeun ngalakukeun éta. Kabeneran anjeun geus mikir ngeunaan éta pikeun waktos sareng nalika kasempetan dumadakan sumping, anjeun ngalakukeun. Pikir ayeuna dinten nyaéta lampah sareng akibat isukan. Anu masih kénéh dengki dinten ayeuna bakal jadi gegoduh énjing. Naon anu dipikiran sempit ayeuna bakal janten angkara hate isukan. Naon amarah ayeuna nyiksa isukan. Naon kahayang dinten nyaéta zina énjing. Naon anu karanjingan ayeuna nyaéta émosiasi isukan. Anu nyalahkeun ayeuna sieun ku isukan.

1 Siloka 4,23 ngajarkeun yén perilaku urang asalna tina, tina sumber anu disumputkeun, manah. Éta mangrupikeun kakuatan anu nyetir balik sagala tindakan sareng kecap urang; Salaku anjeunna pikir dina haténa, anjeunna (Siloka 23,7, bébas ditarjamahkeun tina Kitab Suci Amplified). Naon anu datang ti haté urang ditembongkeun dina hubungan urang kana sagala hal anu aya di lingkungan urang. Éta ngingetkeun kuring gunung es. Leres, leres, kusabab tingkah laku urang mangrupikeun ujung gunung es. Kanyataanna, éta timbul dina bagian anu teu katingali ku diri urang. Sareng bagian ageung gunung es anu aya dina handapeun cai cai ngandung jumlah sadaya taun urang - sanaos saprak kami dikandung. Kuring henteu acan nyebatkeun hiji hal anu penting. Yesus hirup di haté urang ngaliwatan Roh Suci (Efesus 3,17). Gusti tetep ngerjakeun dina haté urang pikeun nyandak wujud Yesus Kristus. Tapi salami sababaraha taun urang parantos kéngingkeun seueur karusakan dina haté urang sareng unggal dinten kami dibom ku pikiran. Ku sabab eta butuh pisan waktos. Ieu mangrupikeun prosés anu alon kanggo diasah dina bentuk Yesus.

Candak kalibet

Maka kuring ngantunkeun éta ka Allah sareng anjeunna bakal ngurus sadaya? Éta henteu kumaha carana. Gusti aktif di sisi anjeun naroskeun anjeun pikeun ngalakukeun bagian anjeun, sareng kumaha kuring kuduna ngalakukeun éta? Naon saham kuring? Kumaha kedah kuring ati-ati ati? Di awal pisan anu peryogi pikeun ngendali kabiasaan anjeun. Salaku conto, upami anjeun mendakan diri henteu ngalaksanakeun kristian ka batur, anjeun kedah pencét tombol reureuh sareng mertimbangkeun saha anjeun aya dina Yesus Kristus sareng anu kéngingkeun rahmat-Na.

2 Salaku bapak sareng akina, kuring alim - na biasana jalanna leres - pikeun nenangkeun orok anu nangis ku cara nengetan hal anu sanés. Éta ampir tiasa dianggo langsung. (Ieu sapertos mencet kaos. Haté anjeun anu nangtukeun tombol anu ditingalkeun anu mana tombol. Tombol kami teras ngan ukur dugi ka tungtungna. Upami tombol anu munggaran leres henteu leres, sadaya anu salah!) Kuring nyangka penjelasan anu hadé ! Tapi sesah. Iraha waé kuring dicobian deui sareng deui ngambalan waos abdi janten sapertos Yesus; Abdi henteu suksés. Éta sanés perkawis usaha sareng usaha anu saé. Éta ngeunaan kahirupan nyata Isa Al Masih anu nunjukkeun ngalangkungan urang. Roh Suci parantos ngabantosan urang ngontrol sareng ngahapus pikiran goréng sapertos aranjeunna nyobian kana haté urang. Upami aya pamikiran salah, jaga pantona dikonci supados henteu tiasa asup. Anjeun henteu daya teu upaya dina rahmat pikiran anjeun ngalayang di sirah anjeun. Kalayan senjata ieu urang nalukkeun hoream pikiran sareng ngajar aranjeunna nurut Kristus (2 Korinta 10,5 NL).

Entong ngantunkeun panto anu teu beresih. Anjeun gaduh sadayana anu peryogi pikeun hirup anu suci - anjeun gaduh alat anu ngamungkinkeun anjeun pikeun moto pikirkeun anu teu kagolong dina haté anjeun. (2 Petrus 1,3:4 -). Abdi ogé ajak anjeun ngadamel Epesus 3,16 salat hirup pribadi anjeun. Di jerona Paulus naroskeun yén Allah masihan kakuatan anjeun tina kabeungharan anu hébat pikeun janten internal sacara roh. Tumuwuh dina jaminan konstanta sareng sadar tina kanyaah bapa sareng perawatan di unggal daérah anjeun. Ngurus ati anjeun. Jaga éta. Jaga. Nengetan pikiran anjeun. Naha anjeun nyarios yén kuring jawab? Anjeun gaduh éta sareng anjeun tiasa nyandakna.

ku Gordon Green

1 Max Lucado. Kanyaah cinta anu pas. Halaman 88.

2 Rahmat henteu ngan ukur ngeunaan nikmat anu teu pantes; éta kamampuan ketuhanan pikeun kahirupan sapopoé      (2 Korinta 12,9).


pdf Pertambangan Raja Salomo (Bagian 19)