Sisi séjén koin

Kami teu resep bos anyar urang! Anjeunna anu keras haté sareng pangendali. Gaya manajemén na mangrupikeun kuciwa, utami nganggap suasana kerja positip anu urang dinikmati dina urut manajemén. Naha anjeun tiasa lakukeun? Kuring nampi keluhan ieu sababaraha taun ka pengker ti karyawan di salah sahiji cabang urang, anu kuring diawaskeun dina waktos kuring salaku manajer HR di perusahaan manufaktur. Janten kuring parantos angkat dina pesawat sareng nganjang ka cabang pangarep-arep pikeun ngabéréskeun konflik antara manten anyar sareng karyawan.

Gambar anu lengkep pisan muncul nalika kuring patepung manajemén sareng karyawan. Kabeneran aya yén pamimpin pamimpin leres-leres dibandingkeun sareng anu miheulaan na, tapi anjeunna henteu hartosna jalma anu dahsyat anjeunna dijelaskeun ku staf na. Sanajan kitu, anjeunna nganyatakeun perhatian anu ageung ngeunaan kamekaran sareng pamekaran perusahaan sareng frustasi ku réaksi négatip dugi saatos lami sumping.

Di sisi anu sanés, kuring mah hoyong ngartos kasusah anu ayana tenaga kerja. Aranjeunna usaha kabiasaan pikeun gaya kapamimpinan langsung anyar, anu anéh pisan pikeun aranjeunna. Anjeunna gancang ngenalkeun sistem anu rada henteu suksés, tapi langkung efisien sareng efektif sareng standar kinerja sareng standar. Éta sadayana kajadian pisan gancang sareng sigana saacanna prematurely. Samentawis pamimpin saméméhna rada santai, produktivitasna ngalaman kusabab padika anu lami.

Teu perlu dicarioskeun, kaayaan éta tenang dina sababaraha bulan. Hormat sareng ngahargaan bos anyar janten lalaunan sareng nyorong ningali kumaha karya etika sareng prestasi ningkat.

Kadua sisi éta leres

Ékspérimén khusus ieu ngajar abdi pelajaran anu penting ngeunaan jalma anu aya hubunganana sareng jalma sanés. Ironi skénario anu ngabeledug ieu nyaéta dua pihak anu leres sareng duanana kedah diajar ngurus kaayaan sareng kaayaan anyar. Ngadaptarkeun silih sareng sumanget karahayon damel sagala bédana. Éta kacenderungan pikeun ngabentuk pendapat ngeunaan individu, kulawarga, sareng grup sabab hiji sisi carita anu kapireng atanapi pihak katilu nyayogikeun pandangan anu ngayakinkeun sering ngakibatkeun masalah hubungan.

Siloka 18,17 nyarioskeun yén urang sadayana leres pisan di tempatna; tapi upami jalma sanés nyarios, éta bakal dipendakan.

Teolog Charles Bridges (1794-1869) nyerat ngeunaan ayat anu aya dina koméntérna dina penjelasan panyarios-nyarios: Di dieu urang diingetkeun supaya henteu menerkeun diri urang ka batur ... sareng buta kana kasalahan urang. Ieu ngamungkinkeun urang pikeun nempatkeun cukang urang sorangan dina lampu anu kuat; sareng sakapeung, teu sadar, teu sadar bayangan naon anu bakal mawa kasaimbangan di sisi sanés, atanapi malah nyalira kaluar lengkep. Hese baranahan fakta sareng kaayaan kalayan akurasi anu sampurna nalika nami atanapi hal urang prihatin. Cukang urang sorangan tiasa sumping heula sareng katingali leres, tapi dumasar kana paribasa ieu ngan tiasa leres dugi ka sisi sanés tina koin sanés.

Karuksakan anu teu tiasa dicabut

Éta kacenderungan pikeun nyimpulkeun kusabab anjeun parantos ngupingkeun sisi anu paling ngayakinkeun tina koin henteu tiasa dicabut. Utamana upami babaturan atanapi batur anu sami gaduh pandangan hirup anu sami sapertos anjeun gaduh diri. Eupan balik hiji-sisi pikeun jenis ieu ngagaduhan poténsi anu matak kalangkang poék pikeun hubungan. Salaku conto, aranjeunna nyaritakeun ka babaturan deukeut ngeunaan diktator saeutik yén aranjeunna gaduh salaku bos énggal anu nyababkeun kasulitan dina kahirupan. Éta kacenderungan pikeun aranjeunna pikeun ngalakukeunana nyalira ku kituna aranjeunna nangtung dina lampu anu saé bakal langkung ageung. Babaturan anjeun teras bakal ngabentuk pendapat anu palsu ngeunaan ménéjerna sareng bakal simpati sareng aranjeunna sareng hal-hal anu diémutan. Aya bahaya anu sanésna: yén anjeunna nyebatkeun kaleresan salahna ka batur.

Poténsi pikeun versi distorasi nyebarkeun bebeneran sapertos seuneu liar pisan nyata sareng tiasa nyababkeun karusakan anu teu aya hubunganana sareng reputasi sareng karakter jalma atanapi kelompok jalma. Urang hirup dina umur dimana sagala jinis carita dugi ka rumor atanapi langkung goréng, milari jalan liwat Internét atanapi jaringan sosial. Sakali di umum, hanjakalna katingali ku sadayana sareng henteu tiasa deui tiasa dibatalkeun.

Puritans Inggris abad ka-16 sareng ka 17 dijelaskeun Peribahasa 18,17 salaku pertimbangan cinta sareng negeskeun pentingna nyiptakeun suasana rahmat dina hubungan. Ngalaksanakeun prakarsa nganggo kahayang anu jujur ​​sareng dina sumanget hina pikeun ngartos sagala sudut pandang dina konflik mangrupikeun hal dasar pikeun ngémutan deui hubungan. Sumuhun, peryogi kakawinan! Tapi kauntungan saling hormat, éditan sareng nyageurkeun penyembuhan teu tiasa langkung overestimated. Mediator sareng pendeta anu berpengalaman umumna tiasa ngalakukeun sagala rupa anu mungkin pikeun ngahiji sadayana. Ku cara kieu, aranjeunna langkung milih kasempetan pikeun masing-masing pikeun nyatakeun hal-hal na di payuneun anu sanés.

Yakobus 1,19 masihan nasihat ieu di handap ieu: Sadayana anjeun kedah terang, dulur-dulur urang: sadayana gancang nguping, lambat nyarios, lambatna ambek.

Dina tulisanna Rukun Rahmat, Pendeta William Harrell tina Garéja Immanuel Presbyterian nyorong urang mikawanoh sareng hormat Bantal Rahmat anu digunakeun ku Penebus kami dina sadaya hubungan. Faktor dosa ieu ngaganggu pertimbangan kami sareng warna motipna, sahingga urang henteu tiasa ningali sadayana kabeneran dina hubungan pribadi urang. Kitu we teu ukur maréntahkeun pikeun jujur ​​dina hubungan urang, tapi kudu jujur ​​dina cinta (Efesus 4,15).

Ku sabab éta penting pikeun ati-ati lamun urang ngadangu atanapi maca ngeunaan jalma anu katingalina lainna hal-hal anu goréng. Janten, dina tanggung jawab urang, hayu urang tingali dua sisi koin sateuacan urang ngajumpat kana kesimpulan. Milarian kanyataan sareng, upami mungkin, kéngingkeun waktos nyarios ka sadayana anu karaos.

Ngahontal ka batur dina kakawasaan kanyaah sareng ngaregepkeun sacara serius pikeun ngartos sisihna tina koin mangrupikeun conto tina rahmat anu luar biasa.    

ku Bob Klynsmith


pdfSisi séjén koin