Naha neneda, nalika ku Allah terang sagalana?

359 naha ngadoakeun nalika dewa parantos terang sadayana "Nalika sholat anjeun, anjeun henteu kedah ngahiji sareng kecap-kecap kosong sapertos bangsa-bangsa anu teu kenal sareng Gusti. Aranjeunna pikir bakal kadenge upami aranjeunna nyarioskeun seueur kecap. Entong ngalakukeunana sapertos aranjeunna, sabab bapak anjeun terang naon anu anjeun peryogikeun, sareng enya sateuacan anjeun naroskeun anjeunna " (Mateus 6,7: 8 Tarjamahan Geneva Anyar).

Sasaurang kantos naros: "Naha kuring kedah ngadoa ka Gusti padahal Anjeunna terang sadayana?" Yesus ngadamel pernyataan di luhur salaku perkenalan ka Rama Kami. Gusti terang sadayana. Sumangetna aya dimana-mana. Upami urang teras-terasan naroskeun perkawis Gusti, éta henteu hartosna Anjeunna kedah nguping langkung saé. Solat sanés perkawis kéngingkeun perhatosan Gusti. Kami parantos ngagaduhan perhatosan. Bapa urang terang sadayana ngeunaan urang. Kristus nyarios yén anjeunna terang pikiran, kabutuhan, sareng kahoyong urang.

Janten naha ngado'a? Salaku bapak, kuring hoyong budak kuring ngawartosan nalika aranjeunna mendakan hal anu pertama, sanaos kuring parantos terang sadayana rincina. Kuring hoyong budak kuring ngawartosan upami aranjeunna senang ngeunaan hiji hal, sanaos kuring tiasa ningali pikagumbiraeun maranéhna. Abdi hoyong bagikeun impian anjeun pikeun kahirupan, sanaos kuring tiasa nebak naon éta bakal aya. Salaku bapak manusa, kuring ngan kalangkang kanyataanna Gusti Rama. Langkung deui Gusti hoyong bagikeun ideu sareng ngaharepkeun urang!

Dupi anjeun kantos nguping lalaki anu naroskeun ka babaturan Kristen naha anjeunna ngado'a? Naha kuduna anjeun dewa terang kabeneran sareng sagala rinci? Si Kristen ngajawab: Leres, anjeunna terang anjeunna. Tapi anjeunna henteu wawuh sareng versi ngeunaan bebeneran sareng pandangan kuring ngeunaan detil. Gusti hoyong pamadegan sareng pandangan urang. Anjeunna hoyong janten bagian tina kahirupan urang sareng doa mangrupakeun bagian tina perhatian éta.

ku James Henderson