Naha anjeun lemah lembut?

465 aranjeunna lemah lembut Buah Roh Suci nyaéta lemah lembut (Galata 5,22). Kecap Yunani kanggo éta nyaéta "pujian", anu hartosna lemah lembut atanapi ningal; éta nganyatakeun naon anu dimaksud ku "jiwa manusa". Lemah lembut sareng pertimbangan dipidangkeun dina sababaraha tarjamahan Alkitab sapertos Tarjamahan Anyar Geneva (NGÜ) dianggo silih tukeur.

Alkitab masihan tekenan anu hadé dina kaéndahan atanapi ditimbang. Saurna: "lemah lembut bakal nampa bumi janten properti" (Mateus 5,5). Sanajan kitu, lemah lembut henteu seueur kecap anu langkung populér atanapi nyebar ayeuna. Masyarakat urang pikasieuneun pikeun jadi agrésif. Kanggo maju, anjeun kedah ngojay sareng hiu. Urang hirup dina komunitas siku sareng anu lemah gancang gancang dipaling. Nanging, éta mangrupikeun kasalahan anu gedé pikeun ngagabungkeun lemah lembut sareng kalemahan. Kelir atanapi tinimbangan sanes kalemahan. Yesus ngajelaskeun dirina salaku jalma anu lemah lembut, sareng anjeunna jauh tina lemah sareng sissy anu lemah sareng anu nyingkahan sadaya masalah (Mateus 11,29). Anjeunna henteu acuh ka sakurilingna atanapi kaperluan batur.

Seueur tokoh sajarah legendaris sapertos Lincoln, Gandhi, Einstein sareng Ibu Teresa parantos lemah lembut atanapi émut tapi henteu matak sieun. Aranjeunna henteu kedah nunjukkeun pentingna pikeun batur. Aranjeunna kagungan niat sareng kamampuan pikeun nyanghareupan halangan-halangan anu dituju. Tekad jero ieu pisan berharga pikeun Gusti (1 Petrus 3,4) Peryogi kakuatan batin pikeun janten saéna hipu. Keluhuran dijelaskeun salaku kakuatan dina kontrol.

Pikaresepeun yén kecap "lemah lembut" jarang didangu sateuacan jaman Kristen sareng kecap "purun" henteu dikenal. Kualitas luhur karakter ieu saleresna mangrupikeun hasil langsung tina jaman Kristen. Janten lemah lembut atanapi perhatian ditingalikeun dina naon anu urang mikirkeun diri urang sorangan sareng naon anu urang pikirkeun ka batur.

Kumaha cara urang ngurus batur nalika urang gaduh kakuatan ka aranjeunna? Rahayu jalma anu henteu mikirkeun nyalira langkung seueur ti dirina kedah nalika batur muji sareng ngadukung anjeunna dibandingkeun dina waktos hirup dina nalika anjeunna masih euweuh.

Urang kedah ati-ati sareng kecap-kecap anu kami ucapkeun (Siloka 15,1: 25,11; 15). Urang kedah ati-ati kumaha urang ngubaran batur (1 Tes 2,7). Urang kedah ramah sareng sadayana (Filipi 4,5). Teu kageulisan urang anu dihargai Allah dina kami, tapi sipat anu saé jeung saimbang (1 Petrus 3,4). A jalma lemah lembut teu acan disépakeun (1 Cor 4,21). Jalma anu indulatif pisan ka jalma anu ngalakukeun kasalahan sareng anjeunna terang yén léngkah salahna sapertos gampang dilahirkeun ka anjeunna! (Galata 6,1). Gusti nyauran urang janten bageur sareng sabar ka sadayana sareng janten polah sareng mikasih sareng anu sanés (Efesus 4,2). Nalika jalma anu ngagaduhan kaasihan ketuhanan dipenta pikeun masihan jawaban, anjeunna henteu percanten, sanés ku sikep anu karasa, tapi kalayan lemah lembut sareng hormatna. (1 Petrus 3,15).

Émut: jalma-jalma anu gaduh budi pekerti henteu nunjukkeun arti anu salah pikeun batur, bari negeskeun kalakuan sorangan, sapertos anu digambarkeun dina katerangan ieu:

Anu sanésna

  • Upami anu sanésna butuh lami, anjeunna ngalambatkeun.
    Upami kuring peryogi lami, kuring teleb.
  • Upami anu sanés sanés, anjeunna puguh.
    Upami henteu, kuring sibuk.
  • Upami jalmi sanésna ngajantenkeun hiji hal tanpa disarioskeun pikeun ngalakukeunana, anjeunna bakal ngalangkasan watesna.
    Nalika kuring ngalakukeun, kuring nyandak prakarsa.
  • Upami jalma sanésna ngaleungitkeun cara nyarios, anjeunna teu kasar.
    Upami kuring teu paduli aturan, kuring asli.
  • Upami anu sanés nyugemakeun bos, anjeunna mangrupikeun lawon.
    Upami kuring resep bos, kuring damel babarengan.
  • Lamun anu séjén meunang payun, ceuk untung.
    Upami kuring tiasa ngaraosan, éta ngan kusabab kuring nyambut damel.

Pengawas anu lemah lembut bakal ngubaran para karyawan pikeun cara aranjeunna hoyong dirawat - henteu ngan kusabab éta leres, tapi margi aranjeunna terang yén panginten sanés sadinten bakal dianggo pikeun aranjeunna.

ku Barbara Dahlgren


Naha anjeun lemah lembut?