HARI DARI


Kebon jeung deserts

"Tapi aya hiji taman di tempat anjeunna disalib, sareng di éta taman aya kuburan anyar, anu teu aya anu kantos dikurebkeun." John 19: 41. Loba moments nangtukeun dina sajarah Alkitabiah lumangsung di lokasi nu sigana ngagambarkeun alam kajadian. Momen saperti kahiji lumangsung di hiji taman éndah tempat Allah geus nempatkeun Adam jeung Hawa. Tangtosna, Taman Eden mangrupikeun hal anu khusus sabab éta mangrupikeun…

Naha neneda, nalika ku Allah terang sagalana?

"Nalika neneda teu kudu string babarengan kecap kosong kawas kapir anu teu nyaho ka Allah. Aranjeunna pikir maranéhna bakal kadéngé lamun maranéhna nyebutkeun loba kecap. Ulah ngalakukeun eta kawas aranjeunna, sabab bapana nyaho naon nu peryogi, sarta anjeunna ngalakukeun sateuacan. anjeun naroskeun ka anjeunna "(Mt 6,7-8 NGÜ). Batur sakali nanya: "Naha kuring kudu neneda ka Allah lamun Anjeunna weruh sagalana?" Yésus nyieun pernyataan di luhur minangka bubuka Doa Yéhuwa. Gusti terang sadayana. Semangatna aya dimana-mana....

Abdi gé bakal balik sareng cicing salilana!

"Leres yén Kami badé angkat sareng nyiapkeun tempat pikeun anjeun, tapi leres ogé yén kuring bakal sumping deui sareng nyandak anjeun ka kuring, supados anjeun ogé aya dimana kuring aya (Yohanes 1).4,3). Dupi anjeun kantos ngalaman longing jero pikeun hal anu rék lumangsung? Sadayana urang Kristen, bahkan anu aya dina abad kahiji, ngarep-ngarep Kristus balik deui, tapi dina jaman éta aranjeunna nyatakeun dina doa Aram anu sederhana: "Maranatha," anu hartosna ...

Xmas - Christmas

"Kukituna, sadulur-sadulur suci, anu bagian salami nyauran surga, tingali rasul sareng Imam Agung anu urang ngaku, Yesus Kristus" (Ibrani 3: 1). Kaseueuran jalma nampi yén Natal parantos janten festival, festival komérsial - sanaos Yesus biasana biasana hilap. Tekenan disimpen dina dahareun, anggur, hadiah sareng perayaan; tapi naon anu dirayakeun? Salaku urang Kristen, urang kedah mikir ngeunaan naha Gusti na nyaéta ...

Pikeun minuhan hukum

"Éta sabenerna rahmat murni yén anjeun disimpen. Teu aya anu tiasa anjeun lakukeun pikeun diri anjeun kecuali percanten kana naon anu dipasihkeun ku Gusti. Anjeun teu pantes ku ngalakukeun nanaon; sabab Allah henteu hoyong saha waé tiasa ningali kana prestasi-Na sateuacan anjeunna ”(Epesus 2,8-9 GN). Paul wrote: "Cinta teu ngarugikeun ka tatangga; jadi cinta teh minuhan hukum ”(Rom. 13,10 Zurich Alkitab). Éta metot yén urang ti ...

Cara hese

"Kusabab anjeunna nyalira nyarios:" Kuring pasti henteu hoyong tarik leungeun kuring ti anjeun sareng pasti henteu badé ninggalkeun anjeun "(Heb. 13, 5 ZUB). Naon anu urang pigawé upami urang henteu tiasa ningali cara urang? Éta sigana moal mungkin pikeun ngaliwat hirup tanpa prihatin sareng masalah anu di bawa ku hirup. Sakapeung ieu hésé ditanggung. Kahirupan, sigana, samentawis henteu adil. Naha éta kitu? Kami hoyong terang éta. Anu seueur anu teu disangka-sangka ...

Turunan Ibrahim

"Jeung Anjeunna geus nempatkeun sagala hal dina sampéan-Na, sarta geus dijieun anjeunna kapala jamaah pikeun sagala hal, nu awak-Na, malah fullness tina anjeunna anu ngeusi sagala di sakabeh" (Epesus. 1,22-23). Taun ka tukang urang ogé émut jalma anu mayar pangorbanan pamungkas dina perang pikeun mastikeun kasalametan urang salaku bangsa. Ngingetan téh alus. Nyatana, éta mangrupikeun salah sahiji kecap anu dipikaresep ku Gusti sabab anjeunna sering ngagunakeunana. Anjeunna ngingetkeun urang ...

Lapar di jero urang

"Sadayana ningal anjeun diarepkeun sareng anjeun masihan éta dahareun dina waktos anu leres. Anjeun muka leungeun anjeun sareng eusian makhluk anjeun ... ”(Jabur 145, 15-16 HFA). Sakapeung kuring ngarasa lapar ngajerit dimana waé di jero kuring. Dina pikiran kuring nyobian teu malire anjeunna sareng ngeureunkeun anjeunna bari. Tapi ujug-ujug anjeunna datang deui terang. Kuring nyarioskeun tina kahayang, kahayang anu aya dina jeroeun urang langkung ngartos kana jerona, ceurik ...

Kristus domba Paska urang

"Kanggo domba Paska urang dipeuncit pikeun urang: Kristus" (1. Kor. 5,7). Urang teu hayang ngaliwat atawa mopohokeun kajadian gedé nu lumangsung di Mesir ampir 4000 taun ka tukang waktu Allah ngabébaskeun Israil tina perbudakan. Sapuluh bala di 2. Musa, anu diperlukeun pikeun ngoyagkeun Fir'aun dina stubbornness na, kaadigungan jeung dina lalawanan angkuh ka Allah. Paska mangrupikeun bala anu terakhir sareng definitif ...

Mediator nyaeta pesen

"Masing-masing deui, bahkan sateuacan jaman urang, Allah nyarios ka karuhun urang ku sababaraha cara ngalangkungan nabi-nabi. Tapi ayeuna, dina waktos terakhir ieu, Allah nyarios ka urang ngalangkungan Putra-Na. Ngaliwatan anjeunna Allah nyiptakeun langit jeung bumi, sarta anjeunna ogé dijieun anjeunna hiji warisan leuwih sagalana. Dina Putra kamulyaan ilahi Rama-Na ditembongkeun, sabab Anjeunna sagemblengna gambar Allah »(Surat ka Ibrani). 1,1-3 HFA). Élmuwan sosial ngagunakeun kecap sapertos ...

Ditulis dina leungeun-Na

"Kuring terus nahan anjeunna dina panangan. Tapi umat Israil henteu sadar yén sagala anu saé anu aranjeunna datang tina kuring ”(Hosea 11: 3 HFA). Nalika ngotéktak kasus alat kuring, abdi nyumput bungkus roko kuno, sigana ti taun 60an. Hal ieu dipotong kabuka supados daérah panggedéna tiasa diciptakeun. Aya gambar panyambung tilu titik sareng petunjuk kumaha kawatna. Saha ...

Naon anu dinyatakeun ku Gusti mangaruhan pisan

Ieu sabenerna rahmat murni nu disimpen. Teu aya anu tiasa dilakukeun pikeun diri anjeun iwal ti percanten kana naon anu dipasihkeun ku Gusti. Anjeun teu pantes ku ngalakukeun nanaon; sabab Allah henteu hoyong saha waé tiasa ningali kana prestasi-Na sateuacanna (Epesus 2,8-9 GN). Kumaha éndah lamun urang Kristen datang ka ngarti rahmat! Pamahaman ieu ngaleungitkeun tekanan sareng setrés anu sering urang pasang dina diri urang sorangan. Éta ngajadikeun urang ...