Rahmat ALLAH


Perumpamaan tukang poci

Naha anjeun kantos ningali tukang kebon di tempat damel atanapi bahkan nyandak kelas karajinan? Nabi Yermia nganjang ka bengkel karajinan. Teu kaluar tina panasaran atawa sabab manéhna néangan hiji hobi anyar, tapi ku sabab Allah maréntahkeun manéhna pikeun ngalakukeunana: «Buka nepi jeung turun ka imah potter sacara; di dinya Kami bakal ngantep anjeun ngadangu kecap kuring "(Yer 18,2). Lila-lila sateuacan Yermia dilahirkeun, Gusti parantos damel dina kahirupanna salaku tukang kebon, padamelan ieu nuju…

Lilin ulang taun

Salah sahiji hal anu paling hésé anu urang percanten salaku urang Kristen nyaéta yén Allah parantos ngahampura urang sadaya dosa urang. Urang terang yén leres dina teori, tapi upami ka situasi praktis sadidinten, urang bertindak siga henteu. Urang condong polah cara anu sami sareng urang nalika ngahampura sapertos urang nalika niup lilin. Nalika urang nyobian niupkeun aranjeunna, lilin tetep teras-terasan kumaha hésé urang nyobian. Lilin ieu ...
leungeun outstretched melambangkan cinta immeasurable Allah

Kaasih Gusti anu teu kaukur

Naon anu tiasa masihan urang langkung kanyamanan tibatan ngalaman cinta Allah anu teu aya watesna? Warta alusna nyaéta: Sadérék bisa ngarasakeun kanyaah Allah dina sakabéhna! Sanaos sadaya kalepatan anjeun, henteu paduli masa lalu anjeun, henteu paduli naon anu anjeun laksanakeun atanapi saha anjeun baheula. Kaasih-Na anu teu aya watesna digambarkeun dina kecap Rasul Paulus: "Tapi Allah nunjukkeun kanyaah-Na ka urang, nya eta Kristus pupus pikeun urang...

Teuing saé janten leres

Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun henteu ngagaduhan nanaon dina kahirupan." "Upami éta saé teuing saé pikeun leres, maka éta sigana sanés leres." Kanyataan kahirupan anu dipikanyaho ieu sababaraha kali dipasang dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. The ...

Injil - Berita Warta!

Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah - malah dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan. Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu hoyong dinten pengadilan sabab terang aranjeunna henteu murni ...

Kurnia Allah

Rahmat Allah mangrupikeun nikmat anu henteu pantes anu ku Allah kersa dipasihkeun ka sadaya ciptaan. Dina harti anu paling lega, rahmat Allah diungkabkeun dina unggal tindakan wahyu diri ilahi. Hatur nuhun ka rahmat manusa jeung sakabeh kosmos anu ditebus tina dosa jeung maot ngaliwatan Yesus Kristus, jeung berkat rahmat man gains kakuatan pikeun nyaho jeung cinta Allah jeung Yesus Kristus jeung asup ka kabagjaan kasalametan langgeng di Karajaan Allah. (Kolosa 1,20;...

Dihapus salamina

Naha anjeun kantos kaleungitan file penting dina komputer anjeun? Sanaos ieu tiasa ngaganggu, kaseueuran jalma anu wawuh kana komputer tiasa hasil ngahanca file anu sigana leungit. Éta saé pisan terang yén sadayana henteu leungit nalika nyobian milari inpormasi anu anjeun teu dihaja dihapus. Nanging, éta nanaon tapi ngahibur nalika anjeun nyobian ngalakukeun sababaraha hal ...

Tetep fokus kana kurnia Gusti

Abdi nembé ningali pidéo parodying iklan TV. Dina hal ieu, éta ngeunaan CD ibadah Kristen fiksi anu judulna "Ieu Sadayana Ngeunaan Kuring". CD éta ngandung lagu-lagu: "Lord I Angkat Nami Abdi di Luhur", "I Luhurkeun Kuring" sareng "Teu aya Anu Sapertos Kuring". (Teu aya anu sapertos kuring). Aneh? Leres, tapi éta ngagambarkeun bebeneran anu hanjelu. Urang manusa condong mikir sorangan ...

kaleresan

Pembenaran mangrupikeun kalakuan kurnia ti Allah dina sareng ngalangkungan Yesus Kristus, anu ku jalma mukmin diyakinkeun di payuneun Allah. Ku kituna, ngaliwatan iman ka Yesus Kristus, manusa dibere panghampura Allah, sarta manéhna manggihan karapihan jeung Gusti jeung Jurusalamet-Na. Kristus teh turunan jeung covenant heubeul geus out of date. Dina perjangjian anyar, hubungan urang sareng Allah dumasar kana dasar anu béda, dumasar kana perjanjian anu béda. (Rum 3:21-31; 4,1-8 ka;…

Beurat beurat dosa

Naha anjeun kantos heran kumaha Yesus tiasa nyarios yén kuk na lembut sareng beurat beungbeuratna, ngémutan naon anu anjeunna tahan salaku Putra Allah anu ngajelma nalika hirup di bumi na? Lahir salaku Al Masih anu dinubuatkeun, Raja Herodes milarian anjeunna nalika anjeunna orok. Anjeunna maréntahkeun sadaya barudak lalaki di Bétléhém anu umur dua taun atanapi langkung ngora dibunuh. Nalika nonoman, Yesus sapertos nonoman anu sanés ...
rahmat allah nikah sababaraha lalaki awéwé gaya hirup

Rahmat Allah anu rupa-rupa

Kecap "rahmat" boga nilai luhur di kalangan Kristen. Éta pisan sababna naha penting pikeun mikir ngeunaan harti sabenerna maranéhanana. Ngartos rahmat mangrupikeun tangtangan anu ageung, sanés kusabab teu jelas atanapi sesah pikeun nangkep, tapi kusabab wengkuanna anu ageung. Kecap "rahmat" diturunkeun tina kecap Yunani "charis" sareng dina pamahaman Kristen ngajelaskeun ni'mat anu teu pantes atanapi benevolence anu dipasihkeun ku Gusti ka jalma ...

Naha urang ngahutbah "rahmat murah"?

Panginten anjeun parantos nguping yén kurnia nyarios "henteu aya watesna" atanapi "éta nungtut". Jalma anu ngantebkeun cinta sareng pangampura Gusti kadang-kadang bakal sapatemon jalma anu nuduh aranjeunna "murah rahmat", sabab disparagingly nyauran éta. Ieu pisan anu kajantenan ku sobat balad kuring sareng pastor GCI, Tim Brassel. Anjeunna dituduh da'wah "ngahargaan rahmat". Abdi resep kumaha anjeunna ...

Iman - tingali kawih

Aya kénéh sababaraha minggu dugi kita ngagungkeun pupusna sareng jadian Yesus. Dua hal anu kajantenan urang nalika Yesus maot sareng digedékeun. Nu kahiji nyaéta yén urang maot sareng anjeunna. Sareng hal anu kadua nyaéta yén kami diangkat bareng sareng anjeunna. Rasul Paulus nyayogikeunana ku cara kieu: «Upami anjeun ayeuna diangkat bareng sareng Al Masih, milari naon anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Gusti. Milarian naon anu di luhur, henteu naon di bumi.…

Naha Allah cicing di bumi?

Dua lagu injil heubeul well-dipikawanoh nyebutkeun: "Hiji apartemen unoccupied ngantosan kuring" jeung "Harta abdi ngan leuwih gunung". Lirik ieu dumasar kana kecap Yesus: «Di imah Rama Kami loba mansions. Upami henteu kitu, naha kuring bakal nyarios ka anjeun, 'Kuring badé nyiapkeun tempat pikeun anjeun?' (Yohanes 14,2). Ayat-ayat ieu sering dicutat dina panguburan sabab janji yén Yesus bakal nyiapkeun umat Allah...
karep

Dituduh jeung dibébaskeun

Seueur jalma sering karumpul di Bait Allah pikeun ngadangukeun Yesus ngumumkeun Injil Karajaan Allah. Malah urang Parisi, pamingpin Bait Allah, ngahadiran pasamoan ieu. Waktu Yesus keur ngajar, maranehna dibawa ka Anjeunna hiji awewe anu geus bray zinah jeung nempatkeun dirina di tengah. Maranéhna nungtut supaya Yésus nungkulan kaayaan ieu, nu maksa manéhna ngareureuhkeun pangajaranana. Numutkeun hukum Yahudi, hukuman pikeun ...
Ngungkulan: Teu aya anu tiasa ngahalangan asih Gusti

Ngungkulan: Teu aya anu tiasa ngahalangan asih Gusti

Dupi anjeun ngarasa pulsing hampang tina hiji halangan dina hirup anjeun sarta naha anjeun geus diwatesan, ditahan deui atawa kalem handap dina proyék anjeun? Kuring geus mindeng dipikawanoh sorangan salaku tawanan cuaca nalika cuaca unpredictable thwarts miang kuring pikeun petualangan anyar. Perjalanan urban janten mazes ngaliwatan web of roadworks. Sababaraha bisa ditunda ku ayana lancah di kamar mandi ti disebutkeun ...
dewa_asih_urang

Allah mikanyaah urang

Naha Sadérék terang yén kalolobaan jalma anu percanten ka Allah sesah percanten yén Allah nyaah ka aranjeunna? Jalma-jalma gampang ngabayangkeun Allah sabagé Nu Nyipta jeung Hakim, tapi hésé pisan ngabayangkeun Allah sabagé Anu mikanyaah jeung mikanyaah ka maranéhna. Tapi kabeneran aya nu infinitely asih, kreatif jeung sampurna Allah urang teu nyiptakeun nanaon anu bertentangan jeung dirina, nu oposisi kana dirina. Sadayana Gusti...

Rahmat jeung harepan

Dina carita Les Miserables (The Miserables), sanggeus dileupaskeun tina panjara, Jean Valjean diondang ka tempat tinggal uskup, dibéré tuang sareng kamar kanggo wengi. Peuting, Valjean nyolong sababaraha pérak sareng kabur, tapi ditéwak ku gendarmes, anu nyandak anjeunna deui ka uskup sareng barang-barang anu dipaling. Gantina nuduh Jean, uskup masihan anjeunna dua kandil pérak sareng ngahudangkeun…

Diadegkeun dina rahmat

Naha sadaya jalan nuju ka Allah? Sababaraha percaya yén sadaya agama mangrupikeun variasi dina subjek anu sami - lakukeun ieu atanapi anu teraskeun ka surga. Dina glance kahiji, sigana kitu carana. Agama Hindu ngajanjikeun kaseueuhan anu percaya sareng Tuhan anu teu aman. Laksanakeun kana nirvana ngabutuhkeun karya-karya anu saé salami réproduksi. Budha, anu ogé ngajanjikeun nirvana, nungtut yén opat bebeneran anu mulya sareng dalapan jalur anu milu ...

Sieun pangadilan panungtungan?

Nalika urang ngartos yén urang hirup, ninun sareng aya dina Kristus (Rasul 17,28), dina Anu nyiptakeun sagala hal sarta ditebus sagala hal sarta anu mikanyaah urang tanpa sarat, urang bisa nempatkeun kumisan sagala sieun jeung salempang ngeunaan dimana urang nangtung kalawan Allah, sarta mimiti bener-bener aya dina katangtuan asih-Na jeung kakuatan ngarahkeunnana kana. istirahat hirup urang. Injil mangrupikeun warta anu saé. Mémang, éta sanés ngan ukur pikeun sababaraha urang, tapi pikeun sadayana ...

Janten buta iman

Naha anjeun hoyong janten jalma anu iman? Naha anjeun hoyong kayakinan anu tiasa mindahkeun gunung? Naha anjeun kersa nyandak kapercayaan anu tiasa ngahirupkeun deui jalma maot, kayakinan sapertos Daud anu tiasa maéhan raksasa? Meureun aya seueur raksasa dina kahirupan anjeun anu anjeun badé musnah. Ieu kasus pikeun kaseueuran urang Kristen, kalebet kuring. Naha anjeun hoyong janten raksasa iman? Anjeun tiasa ngalakukeun éta, tapi anjeun tiasa ngalakukeun éta ...

Grace guru pangalusna

Kaget ku kurnia anu nyata nyaéta skandal. Rahmat henteu maéhan dosa, tapi nampi éta jalma dosa. Éta mangrupikeun bagian tina sifat rahmat anu urang henteu pantes. Rahmat Allah ngarobih kahirupan urang sareng naon iman Kristen nyaéta sadayana. Seueur jalma anu ngahubungan sareng kurnia Allah sieun henteu kabawah hukum. Aranjeunna pikir ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngalakukeun dosa deui. Kalayan perspektif ieu Paulus ...

Ngan datang sakumaha anjeun!

Billy Graham sering nganggo ungkapan pikeun mendorong jalma pikeun nampi panebusan anu urang gaduh dina Yesus: Saur anjeunna, "Ngan datang salaku anjeun!" Témutan éta panginget yén Gusti ningali sadayana: pangsaéna sareng awon kami sareng anjeunna tetep bogoh ka urang. Telepon "ngan datangna sakumaha anjeun" mangrupikeun cerminan tina kecap rasul Paulus: "Kusabab Kristus pupus pikeun urang dina waktu éta urang masih lemah. Muhun ...

Touch Allah

Teu aya anu nyabak kuring salami lima taun. Henteu aya saurang ogé. Teu jiwa. Teu pamajikan kuring. sanes anak abdi lain babaturan kuring Euweuh nu noel ka kuring. anjeun ningal kuring Aranjeunna nyarios ka kuring, kuring ngarasa cinta dina sorana. Kuring ningali kahariwang dina panonna, tapi kuring henteu ngaraos némpélna. Kuring naroskeun naon anu biasa pikeun anjeun, sasalaman, rangkulan anu haneut, tepuk taktak pikeun narik perhatian kuring atanapi cium...

Hakekat rahmat

Sakapeung kuring ngadangu kasalempang yén urang masihan teuing tekenan kana rahmat. Salaku koréksi anu disarankeun, maka aya anu nyebatkeun yén, salaku pésta ngeunaan pangajaran rahmat, urang tiasa nganggap yén patuh, kaadilan, sareng tugas-tugas sanés anu disebut dina Kitab Suci, utamina dina Perjanjian Anyar. Saha waé anu hariwang ngeunaan "seueur rahmat" ngagaduhan perhatian sah ...

Naha sih niqun nolak dosa?

Hirup dina rahmat hartina nolak, teu tolerating, atawa narima dosa. Allah ngalawan dosa - anjeunna hates eta. Anjeunna nolak ninggalkeun urang dina kaayaan dosa sarta ngutus Putra-Na pikeun nebus urang tina dirina jeung pangaruh dirina. Waktu Yesus nyarita ka hiji awewe anu geus jinah, manéhna ngomong ka dirina: "Kuring ogé teu ngahukum anjeun," waler Yesus. Anjeun tiasa angkat, tapi ulah dosa deui!" (Joh 8,11 HFA). Pernyataan Yesus ...

Kurnia Allah - teuing anu saé janten leres?

Sora alus teuing anu leres, janten paribasa anu kawéntar dimimitian sareng anjeun terang yén éta sanés henteu karasa. Nanging, upami nuju ka rahmat Allah, saleresna leres-leres. Tapi, sawaréh jalma-jalma mendesak yén rahmat henteu tiasa kitu sareng ngadamel hukum pikeun nyegah naon anu aranjeunna ningal salaku lisénsi pikeun ngalakukeun dosa. Usaha ikhlas tapi sesat mangrupikeun bentuk legalisme anu masihan jalma kakuatan ngarobah rahmat ...