Khutbah


Alesanna, panangtayungan Allah

Dinten ayeuna, di Natal, urang ngurus "waja Allah" dina surat ka urang Epesus. Anjeun bakal kaget kumaha ieu gaduh hubungan sareng Yesus, Juru Salamet urang. Paul nyerat serat ieu di panjara di Roma. Anjeunna sadar kalemahan na sareng nempatkeun sagala kapercayaan ka Yesus. “Anu pamungkas, janten kuat dina Gusti sareng dina kakuatan-Na. Narik baju senjata Allah ku anjeun tiasa nangtung narajang serangan Iblis ”…

Hirup pikeun Gusti atanapi di Yesus

Kuring naros ka diri nyalira ngeunaan khutbah ayeuna: "Naha kuring hirup pikeun Gusti atanapi ka Yesus?" Jawaban kana kecap ieu parantos ngarobih kahirupan kuring sareng éta ogé tiasa ngarobah hirup anjeun. Éta mangrupikeun patarosan naha kuring nyobian hirup lengkep hukum pikeun Gusti atanapi naha kuring nampi kurnia tanpa syarat Gusti salaku kado anu teu pantes ti Yesus. Sacara jelas, - Kuring cicing di, sareng sareng ku Isa. Mustahil pikeun nutupan sagala aspek rahmat dina hutbah anu hiji ieu ...

Perhateun urang wajar

"Ayeuna kuring naroskeun ka anjeun, dulur-dulur, ku rahmat Allah, yén anjeun nawiskeun awak anjeun salaku kurban anu hirup, suci sareng pikaresepeun ka Allah. Janten éta ibadah anjeun anu wajar ”(Rum 12,1). Anu jadi jejer tina khutbah ieu. Anjeun leres perhatikeun yén aya kecap anu leungit. Salian ti ibadah anu wajar, ibadah urang téh mangrupa ibadah anu logis. Kecap ieu asalna tina basa Yunani "logiken". Palayanan pikeun ngahargaan ka Gusti nyaéta ...
Katenepan

The minuhan leres dina Kristus

Die heutige Predigt konzentriert sich auf den Philipperbrief. In Kapitel 3 macht Paulus eine interessante Gegenüberstellung von weltlichen und geistlichen Werten. Er stellt seine herkömmlichen Ansichten von Gewinn und Erfüllung in Frage. Die heutige Predigt hat den Titel: Die wahre Erfüllung in Christus. Paulus entdeckte die wahre Erfüllung nicht durch eigene Leistung, sondern durch eine innige Beziehung zu Jesus Christus. Er beginnt mit den Worten: Philipper 3,1...

Kalurahan ka Allah

Masarakat ayeuna, khususna di dunya industri, beuki tekenan: seuseueurna jalma teras-terasan kateken ku hiji hal. Jalma nalangsara ti kakurangan waktu, tekanan pikeun ngalakukeun (pagawean, sakola, masarakat), kasusah finansial, kerawanan umum, terorisme, perang, musibah cuaca parna, katiisan, hopelessness, jsb, jsb Stress jeung depresi geus jadi kecap sapopoé, masalah. , panyakit.…

Buta buta

Isuk ieu kuring nangtung di hareupeun eunteung sareng naroskeun patarosan: kaca spion, kaca spion dina témbok, saha anu paling geulis di sadayana nagara? Maka eunteung saurna ka kuring: Naha anjeun kersa nyungkeun? Kuring naroskeun patarosan: «Naha anjeun percanten kana anu anjeun tingali atanapi anjeun percanten ambek? Dinten ayeuna urang caket pisan kana iman. Kuring hoyong ngajelaskeun hiji kanyataan: Gusti aya hirup, anjeunna euweuh, percaya atanapi henteu! Alloh henteu ngandelkeun iman anjeun ...

Alesan pikeun harepan

Perjanjian Old nyaéta carita harepan frustasi. Dimimitian ku wahyu yén manusa diciptakeun dina gambar Allah. Tapi teu lila saméméh jalma-jalma dosa sarta diusir ti Firdaus. Tapi ku firman pangadilan datang hiji kecap jangji - Allah ngawartoskeun Iblis yén salah sahiji turunan Hawa bakal ngaremukkeun sirahna. 3,15). Hiji liberator bakal datang. Eva sigana mah...

Candak terjun

Hiji misil kawentar ngeunaan Yesus: Dua jalma indit ka Bait Allah pikeun solat. Nu saurang urang Parisi, nu saurang deui tukang mulung pajeg (Lukas 18,9.14). Kiwari, dua rébu taun sanggeus Yésus nyarioskeun misil ieu, urang bisa jadi kagoda pikeun unggeuk kalawan sadar sarta ngomong, "Tangtos, urang Parisi, conto kabeneran diri sareng munafik!" Coba bayangkeun kumaha pasemon ti Yesus ...

Naha Kristus di mana Kristus ditulis?

Kuring parantos hoream tuang daging babi mangtaun-taun. Abdi ngagaleuh "sosis daging sapi" di pasar swalayan. Aya anu nyarios ka kuring: "Aya daging babi dina sosis daging sapi ieu!" Boro-boro kuring percaya. Dina cetak leutik, Nanging, éta dina warna hideung bodas. "Der Kassensturz" (acara TV Swiss) parantos diuji sosis daging sapi sareng nyerat: Sopéal Veal kasohor pisan di barbecue. Tapi henteu unggal sosis anu katingalina sapertos sosis daging sapi ...

Kahirupan dituang Kristus

Dinten ieu kuring hoyong ngadorong anjeun pikeun ngupingkeun paréntah anu Paulus masihan ka Garéja Filipina. Anjeunna ngajak anjeun ngalakukeun hiji hal sareng kuring bakal nunjukkeun ka anjeun naon ieu sareng naroskeun anjeun mutuskeun pikeun ngalakukeun anu sami. Yesus lengkep Gusti sareng lengkep manusa. Ayat sanés anu nyarios ngeunaan leungitna ketuhanan tiasa dipendakan di Pilipus. «Kusabab pikiran ieu aya dina anjeun, anu ogé aya dina Kristus Yesus, anu, nalika anjeunna aya ...

Panon abdi tos katingalkeun kasalametan anjeun

Moto tina Street Parade dinten ayeuna di Zurich nyaéta: "Tari pikeun kabébasan". Dina halaman wéb kagiatan urang maca: "The Street Parade mangrupikeun démo pikeun cinta, perdamaian, kabébasan sareng toleransi. Kalayan motto Street Parade "Dance for Freedom", panitia nempatkeun kabébasan heula ". Kahayang pikeun cinta, perdamaian sareng kabébasan kantos janten perhatian umat manusa. Hanjakalna urang hirup di dunya anu persis ...
Panebus

Kuring terang yén Jurusalamet kuring hirup!

Yesus geus maot, manéhna resurrected! Anjeunna gugah! Yesus hirup! Ayub sadar kana bebeneran ieu sarta ngumumkeun, ”Abdi terang yen Juru Salamet abdi hirup!” Ieu gagasan utama jeung tema sentral tina khutbah ieu. Ayub éta jalma soleh jeung soleh. Anjeunna ngahindarkeun kajahatan sapertos jalma sanés dina waktosna. Sanajan kitu, Allah maparin anjeunna kana ujian hébat. Ku panangan Iblis, tujuh putrana sareng tilu putrina maot sareng sadaya hartana leungit ka anjeunna ...