MENGUTUT HIDUP


Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina nunjukkeun yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés nguciwakeun aranjeunna. Kanyataanna nyaéta, sanésna, mustahil pikeun atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab anu percaya, teu ngayakinkeun ateis ngeunaan ayana Tuhan ...

Isa ngadawuh, Kami bebeneran

Dupi anjeun kantos kedah ngajelaskeun saha anjeun terang sareng bajoang mendakan kecap anu leres? Éta parantos kajantenan ka kuring sareng kuring terang yén batur parantos karasa cara anu sami. Urang sadaya gaduh babaturan atanapi kenalan anu hartosna sesah tiasa dicarioskeun. Yesus teu aya masalah sareng éta. Anjeunna sering jelas, bahkan nalika sumping ngajawab pananya "Saha anjeun?" Abdi khususna tempat salah ...

Yesus henteu nyalira

Hiji guru disruptive ditelasan dina salib di hiji pasir busuk luar Yerusalem. Anjeunna henteu nyalira. Anjeunna sanés ngan ukur anu gaduh masalah di Yerusalem dina dinten musim semi. "Kuring disalib sareng Kristus," nyerat rasul Paulus (Gal 2,20), tapi Paul sanés ngan hiji-hijina. "Anjeun maot sareng Kristus" saur anjeunna ka urang Kristen anu sanés (Kol. 2,20). "Kami dikubur sareng anjeunna" anjeunna nyerat ka urang Romawi (Rm 6,4). Aya naon di dieu…

Teuing saé janten leres

Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun henteu ngagaduhan nanaon dina kahirupan." "Upami éta saé teuing saé pikeun leres, maka éta sigana sanés leres." Kanyataan kahirupan anu dipikanyaho ieu sababaraha kali dipasang dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. The ...

Sedengna nyaeta pesen

Élmuwan sosial ngagunakeun kecap anu pikaresepeun pikeun ngajelaskeun waktos urang cicing. Anjeun panginten kedah nguping kecap "premodern", "modern" atanapi "postmodern". Mémang, aya anu nyebutkeun waktos urang cicing di dunya pasanggrahan. Élmu sosial ogé ngajukeun téknik anu béda pikeun komunikasi anu épéktip pikeun tiap generasi, nya éta anu "pembina", "boomer", "busters", "X-ers", "Y-ers", "Z-ers" ...

Saha Nicodemus?

Salami hirupna di bumi, Isa narik perhatian seueur jalma penting. Salah sahiji jalma anu paling émut nyaéta Nicodemus. Anjeunna mangrupikeun anggota Majelis Tinggi, sakelompok ulama ilmiah anu nyalib Yesus sareng partisipasi bangsa Romawi. Nicodemus ngagaduhan hubungan anu pohara bénten sareng Jurusalamet urang - hubungan anu ngarobih anjeunna lengkep. Nalika anjeunna munggaran papanggih Yesus, anjeunna lulus ...

Tuh buah anu hadé

Al Masih teh anggur, Kami cabang! Anggur geus dipanén pikeun nyieun anggur salami rébuan taun. Ieu mangrupikeun prosés anu lengkep sabab butuh masterar dialaman anu séhat, taneuh anu saé sareng waktosna anu sampurna. Pruners pakebonan anggur sareng ngabersihkeun anggur sareng ningali ripening buah anggur pikeun nangtukeun waktosna pasti panen. Teu aya pagawéan anu saé, tapi upami sadayana cocog, éta ...

Teu adil

Teu adil!" – Lamun urang mayar fee unggal waktu urang ngadéngé batur ngomong ieu atawa ngomong sorangan, urang meureun bakal beunghar. Kaadilan geus komoditi langka saprak awal sajarah manusa. Salaku awal TK, lolobana urang ngalaman pangalaman nyeri yén hirup teu salawasna adil. Ku kituna, saloba urang ambek, urang adaptasi, ditipu, dibohongan, ditipu ...

Identitas di Kristus

Kalolobaan jalma leuwih 50 bakal nginget Nikita Khrushchev. Anjeunna karakter anu warni, ribut anu, salaku pamimpin tilas Uni Soviét, ngabantingkeun sapatu dina podium nalika anjeunna nyarios ka Majelis Umum PBB. Anjeunna ogé ogé terang pikeun panjelasan yén manusa munggaran di awang-awang, kosmonaut Rusia Yuri Gagarin "terbang di angkasa tapi ningal aya dewa aya". Pikeun Gagarin nyalira ...

kurnia Allah ka urang

Pikeun seueur jalma, Taun Anyar mangrupikeun waktos pikeun ngantunkeun masalah sareng kasieun anu lami sareng ngadamel awal anu énggal dina kahirupan. Urang hayang maju dina kahirupan urang, tapi kasalahan, dosa, jeung cobaan sigana geus dipasung urang ka kaliwat. Harepan sareng doa kuring pisan yén anjeun bakal ngamimitian taun ieu kalayan kayakinan pinuh ku iman yén Gusti parantos ngahampura anjeun sareng ngajantenkeun anjeun murangkalih anu dipikacinta.…

Aya hiji hukuman anu langgeng?

Naha anjeun kantos ngagaduhan alesan pikeun ngahukum anak anu henteu patuh? Naha anjeun kantos nyatakeun yén hukumanana moal pernah tungtungna? Kuring ngagaduhan sababaraha patarosan pikeun urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. Ayeuna mangrupikeun patarosan anu kahiji: Naha anak anjeun kantos henteu patuh? Sakali, cokot sakedik mikir upami anjeun teu yakin. Oke, upami anjeun parantos ngawaler enya sapertos sadaya kolotna anu sanés, ayeuna urang sumping ka patarosan anu kadua: ...

Sare sareng teu putus asa?

Héran pisan heran Martin Luther dina surat ka réncang na Philip Melanchthon ngadorong anjeunna: Janten dosa sareng ngantosan dosa langkung kuat, tapi langkung kuat tibatan dosa nyaéta kapercayaan anjeun ka Kristus sareng girang Kristus yen anjeunna dosa. geus nungkulan maot sareng dunya. Dina glance kahiji, paménta sigana luar biasa. Pikeun ngartos peringatan Luther, urang kedah ngauntungan dina kontéks. Luther henteu hartosna dosa ...