Kristus dina anjeun

Hirup mana anu aya anu rugi sareng mana anu kéngingkeun?

Paul henteu nyarios ku cara puitis atanapi métaforis nalika nyarios yén "Yesus Kristus aya di anjeun". Naon anu anjeunna leres-leres hartosna ku ieu nyaéta yén Yesus Kristus leres-leres sareng praktis cicing di jalma-jalma anu iman. Sapertos urang Korinta, urang kedah terang kanyataan ieu ngeunaan diri urang sorangan. Kristus henteu ngan ukur di luar urang, anu ngabantosan peryogi, tapi anjeunna cicing di urang, hirup sareng sareng urang sepanjang waktos.


Tarjamahan Alkitab "Luther 2017"

 

«Abdi badé masihan haté anu énggal sareng sumanget anyar dina salira sareng abdi badé nyandak jantung batu kaluar tina daging anjeun sareng masihan haté anu pinuh ku daging» (Ezekiel 36,26).


"Kuring linggih atanapi bangun, éta kumaha anjeun terang; anjeun ngartos pamikiran kuring ti jauh. Kuring leumpang atanapi bohong, janten anjeun aya di sakuriling kuring sareng ningali sadaya cara kuring. Kusabab, tingali, teu aya kecap dina basa kuring yén anjeun, Gusti, henteu terang sadayana. Anjeun ngurilingan kuring dina sadaya sisi sareng nahan leungeun ka kuring. Pangetahuan ieu teuing éndah sareng luhur teuing pikeun kuring, abdi henteu tiasa ngartos » (Jabur 139,2: 6).


"Saha anu ngahakan daging kuring sareng nginum getih kuring tetep dina diri kuring sareng kuring ka anjeunna" (Yohanes 6,56).


«Sumanget bebeneran yén dunya moal tiasa nampi sabab henteu ningali atanapi terang éta. Anjeun terang anjeunna sabab anjeunna tetep sareng anjeun sareng bakal aya di anjeun » (Yohanes 14,17).


"Dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama kuring sareng anjeun di kuring sareng Abdi di anjeun" (Yohanes 14,20).


«Yesus ngawaler sareng nyarios ka anjeunna, Sing saha anu mikanyaah ka kuring bakal ngajaga pangandika Kami; sareng bapak kuring bakal bogoh ka anjeunna, sareng kami bakal sumping ka anjeunna sareng cicing sareng anjeunna » (Yohanes 14,23).


«Tetep di kuring sareng kuring ka anjeun. Sakumaha dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah nyalira upami éta henteu tetep dina tangkal anggur, maka anjeun ogé moal tiasa upami anjeun henteu cicing dina kuring » (Yohanes 15,4).


"Kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, supados aranjeunna tiasa sapinuhna sareng dunya tiasa terang yén anjeun parantos ngutus kuring sareng cinta aranjeunna sakumaha anjeun bogoh ka kuring" (Yohanes 17,23).


"Sareng kuring parantos nyebatkeun nami anjeun ka aranjeunna sareng bakal ngenalkeun supaya cinta anu anjeun cinta ka kuring tiasa aya di aranjeunna sareng kuring di aranjeunna" (Yohanes 17,26).


"Tapi upami Kristus aya di anjeun, awak memang maot kusabab dosa, tapi sumanget hirup kusabab kabeneran" (Roma 8,10).


"Éta sababna kuring tiasa reueus ka Kristus Yesus yén kuring ngawula ka Gusti" (Roma 15,17).


"Naha anjeun henteu terang yén anjeun téh Bait Allah sareng yén Ruh Allah cicing di anjeun?" (1 Korinta 3,16).


"Tapi ku kurnia Gusti abdi naon ari kuring. Sareng rahmat-Na dina kuring henteu sia-sia, tapi kuring parantos damel langkung ti sadayana; tapi sanés kuring, tapi kurnia Gusti anu nyarengan kuring » (1 Korinta 15,10).


"Kanggo Gusti, anu nyarios: Terang bakal bersinar tina gelap, anjeunna masihan cahaya anu caang dina hate urang sahingga pencerahan tiasa timbul pikeun terang ngeunaan kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus" (2 Korinta 4,6).


"Tapi urang ngagaduhan harta karun ieu dina pembuluh bumi, supados kakuatan anu luar biasa tiasa ti Gusti sanés ti urang" (2 Korinta 4,7)


«Kanggo urang anu hirup salamina maot pikeun Yesus, sahingga kahirupan Yesus ogé bakal diungkabkeun dina daging fana urang. Janten ayeuna maot téh kuat di urang, tapi hirup aya di anjeun » (2 Korinta 4,11: 12).


"Anjeun nyungkeun buktina yén Kristus nyarios dina diri kuring, anu henteu lemah ka anjeun, tapi kuat diantara anjeun" (2 Korinta 15,3).


«Parios diri naha anjeun iman; parios sorangan! Atanapi anjeun henteu terang dina diri anjeun yén Isa Al Masih aya di anjeun? " (2 Korinta 15,5).


"Tapi nalika éta kersa Gusti, anu ngabédakeun kuring tina jisim indung kuring sareng nyauran kuring ku kurnia-Na, 16 yén anjeunna ngungkabkeun Putra-Na dina kuring, anu kuring tiasa ngawartakeun anjeunna ku injil di antara jalma-jalma kapir, kuring henteu mimiti ngabahas diri kuring sareng daging sareng getih » (Galata 1,15-16).


«Kuring hirup, tapi ayeuna sanés abdi, tapi Kristus hirup dina diri kuring. Pikeun naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup dina iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina pikeun kuring » (Galata 2,20).


"Barudak abdi, anu kuring bakal ngalahirkeun deui dina kanyeri kuli dugi Al Masih bentukna di anjeun!" (Galata 4,19).


"Ngalangkungan anjeunna anjeun ogé bakal kabangun janten padumukan Gusti Allah dina Ruh" (Efesus 2,22).


«Éta Al Masih tiasa cicing dina haté anjeun ku iman. Sareng anjeun diakar sareng didirikeun dina cinta » (Efesus 3,17).


"Gusti hoyong terangeun ka aranjeunna naon kakayaan anu mulia tina misteri ieu diantara jalma-jalma, nyaéta Kristus di anjeun, harepan kamulyaan" (Kolose 1,27).


"Kanggo di anjeunna sapinuhna kailahian cicing dina awak, 10 sareng anjeun kajantenan ngalangkungan anjeunna, anu kapala sadaya kakawasaan sareng otoritas" (Kolose 2,9: 10).


"Teu aya deui urang Yunani atanapi urang Yahudi, disunat atanapi henteu disunat, sanés Yunani, Scythian, budak, suitor, tapi sadayana sareng sadayana Kristus" (Kolose 3,11).


«Naon anu anjeun kantos nguping ti mimiti bakal tetep aya dina diri anjeun. Upami naon anu anjeun nguping ti mimiti tetep aya dina anjeun, anjeun ogé bakal tetep aya dina Putra sareng Rama » (1 Yohanes 2,24).


«Sareng pangurutan anu anjeun tampi ti anjeunna tetep aya dina diri anjeun, sareng anjeun henteu kedah aya anu ngajar anjeun; tapi sakumaha pangijihna ngajarkeun anjeun sagala hal, maka éta leres sareng henteu bohong, sareng sakumaha anu ngajarkeun anjeun, maka taat ka anjeunna » (1 Yohanes 2,27).


«Sareng saha anu ngajaga paréntah-Na tetep di Allah sareng Allah di anjeunna. Sareng ieu anu urang terang yén anjeunna tetep aya dina diri urang: ku sumanget anu parantos dipasihkeun ku anjeunna » (1 Yohanes 3,24).


«Barudak, anjeun ti Allah sareng parantos ngungkulanana; sabab anjeunna anu aya di anjeun langkung ageung tibatan anu aya di dunya » (1 Yohanes 4,4).


«Nalika anjeunna sumping, supaya anjeunna tiasa dimulyakeun di antara para wali-Na sareng tiasa katingali ngajentul di antara sadaya anu iman dina dinten éta; sabab anjeun yakin naon anu urang nyaksikeun ka anjeun » (2 Tesalonika 1,10).