Murka Gusti

647 murka déwa Dina Kitab Suci aya tulisan: "Allah cinta" (1 Yohanes 4,8). Anjeunna ngagaduhan kaputusan pikeun ngalakukeun kahadéan ku ngabdi sareng mikanyaah ka jalma. Tapi Alkitab ogé nunjuk kana murka Allah. Tapi kumaha carana batur anu cinta murni ogé aya hubunganana sareng ambek?

Cinta sareng amarah henteu saling éksklusif. Kusabab kitu urang tiasa ngarepkeun yén cinta, kahoyong ngalakukeun anu saé ogé kalebet amarah atanapi tahan kana naon-naon anu matak cilaka sareng cilaka. Cinta Allah konsisten sareng ku sabab kitu Gusti nolak sagala rupa anu ngalawan kaasihna. Sagala perlawanan ka cinta na nyaéta dosa. Allah ngalawan dosa - anjeunna merjuangkeun éta sareng antukna bakal ngaleungitkeunana. Gusti cinta jalma, tapi anjeunna henteu resep dosa. Nanging, "henteu pikaresepeun" jauh teuing hampang pikeun nempatkeunana. Gusti hates dosa sabab éta mangrupikeun ekspresi mumusuhan ka asih-Na. Ieu ngajelaskeun naon anu dimaksud murka Allah numutkeun kana Injil.

Gusti mikanyaah sadaya jalma, kalebet jalma-jalma berdosa: "Aranjeunna sadayana jalma dosa sareng henteu gaduh kamuliaan anu sakuduna aranjeunna dipayuneun sateuacan Gusti sareng dijantenkeun tanpa jasa ku rahmat-Na ku panebusan anu sumping liwat Kristus Yesus" (Roma 3,23: 24). Komo nalika urang dosa, Gusti ngutus Putra-Na pikeun maot pikeun urang, pikeun nyalametkeun urang tina dosa-dosa urang (tina Rum 5,8). Urang nyimpulkeun yén Gusti mikanyaah jalma, tapi hates dosa anu ngarugikeun aranjeunna. Upami Gusti henteu pikaresepeun kana sagala hal anu bertentangan sareng ciptaanna sareng makhlukna sareng upami anjeunna henteu ditentang hubungan nyata sareng anjeunna sareng mahlukna, anjeunna moal janten cinta anu teu aya saratna, komprehensif. Gusti moal janten kanggo urang upami anjeunna henteu ngalawan naon anu ngalawan urang.

Sababaraha kitab suci nunjukkeun yén Gusti ambek ka jalma. Tapi Gusti henteu pernah kersa nyababkeun jalma nyeri, tapi hoyong aranjeunna ningali kumaha cara hirupna anu dosa ngabahayakeun aranjeunna sareng jalma-jalma di sakurilingna. Gusti hoyong jalma dosa robih pikeun nyingkahan kanyeri anu disababkeun ku dosa.

Murka Allah nunjukkeun nalika kasucian sareng kaasih Gusti diserang ku dosa manusa. Jalma anu hirup salain ti Gusti anu mumusuhan ka jalan-Na. Jalma anu jauh sareng mumusuhan sapertos kitu janten musuh Gusti. Kusabab manusa ngancam sagala rupa anu saé sareng murni yén Gusti aya sareng anu anjeunna jumeneng, Gusti nekad ngalawan jalan sareng amalan-amalan dosa. Lalawanan anu suci sareng kaasih pikeun sagala jinis dosa disebut "murka Gusti Allah". Gusti henteu dosa - anjeunna mangrupakeun mahluk anu sampurna suci dina diri nyalira. Upami anjeunna henteu nolak dosa manusa, anjeunna henteu bakal saé. Upami anjeunna henteu ambek ku dosa sareng upami anjeunna henteu nangtoskeun dosa, Gusti bakal ngaku kana kalakuan jahat yén dosa henteu leres-leres jahat. Éta bakal bohong, sabab dosa pisan jahat. Tapi Gusti moal tiasa ngabohong sareng tetep leres ka dirina, sabab pakait sareng mahluk na anu paling jero, anu suci sareng maha asih. Gusti nolak dosa ku nempatkeun permusuhan tetep pikeun éta sabab Anjeunna bakal ngaleungitkeun tina dunya sagala kasangsaraan anu disababkeun ku jahat.

Tungtung satru

Nanging, Gusti parantos nyandak tindakan anu diperlukeun pikeun ngeureunkeun permusuhan antara dirina sareng dosa umat manusa. Ukuran ieu ngalir ti kaasihna, anu intina janten: «Saha anu henteu cinta henteu terang ka Gusti; sabab Gusti teh cinta » (1 Yohanes 4,8). Kusabab cinta, Gusti ngijinkeun mahlukna pikeun milih pikeun atanapi ngalawan anjeunna. Anjeunna malah ngantepkeun aranjeunna benci anjeunna, sanaos anjeunna nentang kaputusan sapertos kitu kusabab éta ngarugikeun jalma-jalma anu dipikacinta. Mémang, anjeunna nyarios "henteu" ka dirina "henteu". Kalayan nyarios "henteu" ka "henteu" urang anjeunna negeskeun "enya" na ka urang ka Yesus Kristus. «Di jerona cinta Allah muncul diantara urang, yén Allah ngutus Putra ontang-Na ka dunya yén urang kedah hirup ngalangkungan anjeunna. Ieu anu diwangun ku cinta: sanés urang cinta ka Gusti, tapi yén anjeunna mikanyaah ka urang sareng ngutus Putra-Na pikeun nebus dosa-dosa urang » (1 Yohanes 4,9: 10).
Gusti parantos nyandak sadaya léngkah anu diperyogikeun ku biaya anu paling tinggi pikeun dirina yén dosa-dosa urang dihampura sareng dihapus. Yesus pupus pikeun urang, di tempat urang. Kanyataan yén pupusna dipikabutuh pikeun panghampura urang nunjukkeun parah dosa sareng kasalahan urang, sareng nunjukkeun akibat anu bakal dilakukeun ku dosa ka urang. Gusti hates dosa anu nyababkeun maot.

Nalika urang nampi pangampura Gusti di Yesus Kristus, urang ngaku yén kami parantos janten mahluk anu maksiat ngalawan Allah. Kami ningali naon hartosna nampi Al Masih salaku Jurusalamet urang. Kami nampi yén salaku jalma berdosa kami dijauhkeun ti Gusti sareng meryogikeun perdamaian. Kami sadar yén ngalangkungan Al Masih sareng padamelan panebusan urang nampi karukunan, parobihan anu jero dina sipat manusa urang, sareng hirup anu langgeng di Gusti salaku kado gratis. Kami tobat tina "henteu" urang ka Gusti sareng ngahaturkeun nuhun kana "nuhun" na ka urang di Yesus Kristus. Dina Epesus 2,1: 10, Paul ngajelaskeun jalan manusa dina kaayaan murka Allah ka anu nampi kasalametan ngalangkungan rahmat Gusti.

Tujuanana Gusti ti mimiti nyaéta pikeun nunjukkeun kanyaah-Na pikeun jalma-jalma ku ngahampura ka dunya tina dosana ku jalan damelna Gusti di Yesus (tina Epesus 1,3: 8). Kaayaan jalma dina hubunganana sareng Gusti parantos terang-terangan. Naon waé "amarah" Gusti, Anjeunna ogé ngarencanakeun pikeun nyéépkeun jalma-jalma sateuacan dunya diciptakeun "tapi ditebus ku getih adi Kristus salaku Domba anu polos sareng murni. Sanaos anjeunna dipilih sateuacan didirikeun dunya ditetepkeun, anjeunna diturunkeun dina akhir jaman demi anjeun » (1 Petrus 1,19:20 -). Rekonsiliasi ieu sanés dilakukeun ku sabab kahoyong manusa atanapi upaya, tapi ngan ukur ngalangkungan jalma sareng padamelan panebusan Yesus Kristus atas nami urang. Pagawéan panebusan ieu dilakukeun salaku "murka asih" ngalawan dosa sareng pikeun urang salaku jalma. Jalma anu "aya dina Kristus" henteu deui objek ambek, tapi hirup tengtrem sareng Gusti.

Dina Al Masih urang manusa disalametkeun tina murka Allah. Kami dirobah pisan ku padamelan-Na pikeun kasalametan sareng Roh Suci anu cicing. Gusti parantos ngahijikeun urang ka dirina (ti 2 Korinta 5,18); anjeunna henteu gaduh kahoyong ngahukum urang, margi Yesus nanggung hukuman urang. Kami ngahaturkeun sareng nampi pangampura sareng kahirupan anyar na dina hubungan anu nyata sareng anjeunna, nyaur ka Gusti sareng ngajauhan tina sagala rupa anu mangrupikeun idola dina kahirupan manusa. «Entong cinta dunya atanapi naon anu aya di dunya. Upami batur resep dunya, moal aya kanyaah Rama di anjeunna. Pikeun sagala rupa anu aya di dunya, hawa nafsu tina daging sareng hawa nafsu panon sareng kahirupan sombong, sanés ti Bapa, tapi ti dunya. Sareng dunya pas ku hawa nafsuna; tapi sing saha anu ngalakukeun kersa Gusti tetep dina kalanggengan » (1 Yohanes 2,15: 17). Kasalametan urang mangrupikeun kasalametan Gusti dina Kristus - "anu nyalametkeun urang tina murka ka hareup" (1 Tes. 1,10).

Manusa parantos janten musuh Gusti ku sipat Adam, sareng mumusuhan sareng teu percanten ka Gusti ieu nyiptakeun tindakan anu perlu ti Gusti anu suci sareng maha asih - murka-Na. Pas ti mimiti, kusabab kaasih-Na, Gusti maparin tujuan pikeun méréskeun amarah anu dilakukeun ku manusa ku jalan panebusan Kristus. Ngalangkungan kaasih Gusti urang yén urang parantos badé sareng anjeunna ngalangkungan damelna nyalira dina pupusna sareng kahirupan Putra-Na. "Kumaha langkungna urang bakal disalametkeun tina murka ku anjeunna, ayeuna urang parantos leres ku getih-Na. Kusabab upami urang parantos rukun deui sareng Gusti Allah ku pupusna putrana nalika urang masih musuh, langkung-langkung urang bakal disalametkeun salami hirupna ayeuna urang parantos badami » (Roma 5,9: 10).

Gusti ngarencanakeun ngaleupaskeun amarah-Na anu adil ka umat manusa bahkan sateuacan éta jengkar. Amarah Gusti moal tiasa dibandingkeun sareng ambek manusa. Bahasa manusa teu ngagaduhan kecap pikeun jinis samentawis ieu sareng parantos ngumbar panolakan ka jalma anu nolak Gusti. Aranjeunna pantes hukuman, tapi kahoyong Allah sanés ngahukum aranjeunna tapi nyalametkeun aranjeunna tina kanyeri anu disababkeun ku dosa aranjeunna.

Kecap ambek tiasa ngabantosan urang ngartos kumaha Gusti benci kana dosa. Pamahaman urang kana kecap ambek kedah teras-terasan kalebet kanyataan yén ambek-ambek Gusti salawasna diarahkeun ngalawan dosa, henteu pernah ngalawan jalma-jalma sabab Anjeunna mikanyaah aranjeunna sadayana. Gusti parantos ngalaksanakeun ningali amarahna ka jalma-jalma réngsé. Amarahna ngalawan dosa réngsé nalika pangaruh dosa musnah. "Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot" (1 Korinta 15,26).

Urang alhamdulillah yen amarahna liren nalika dosa ditaklukkeun sareng musnah. Kami yakin kana janji perdamaian na sareng kami sabab anjeunna ngéléhkeun dosa dina Kristus sakali sareng sadayana. Gusti parantos ngahijikeun urang ka Anjeunna nyalira ngalangkungan padamelan Putra-Na, sareng ku sabab éta tetep nahan amarah-Na. Janten murka Gusti henteu diarahkeun ka cinta-Na. Sabalikna, amarahna ngalayanan cinta-Na. Amarahna mangrupikeun cara ngahontal hajat asih pikeun sadayana.

Kusabab amarah manusa jarang, upami kantos, ngalaksanakeun minuhan niat kaasih, urang moal tiasa mindahkeun pamahaman manusa urang sareng pangalaman ambek manusa ka Gusti. Nalika urang ngalakukeun ieu, urang ngalaksanakeun panyembahan berhala sareng ngenalkeun diri ka Gusti sapertos anjeunna mangrupikeun mahluk manusa. Yakobus 1,20 ngajelaskeun yén "murka manusa henteu ngalakukeun anu leres di payuneun Gusti". Murka Allah moal salamina, tapi kaasih-Na anu teu weléh bakal.

Ayat konci

Ieu sababaraha kitab suci penting. Aranjeunna nunjukkeun perbandingan antara kaasih Gusti sareng murka ketuhanan na sabalikna tina murka manusa anu urang alami di jalma murag:

  • "Kanggo murka manusa henteu ngalakukeun anu leres di payuneun Gusti" (Yakobus 1,20).
  • "Upami anjeun ambek, tong dosa; entong ngantepkeun panonpoé surup dina amarah anjeun » (Efesus 4,26).
  • «Kuring moal ngalakukeun sanggeus amarah galak abdi atanapi ngaruksak Epraim deui. Kusabab Kami Allah sareng sanés jalma, suci di tengah anjeun. Éta sababna kuring henteu datang amarah nepi ka ngancurkeun » (Hosea 11,9).
  • «Abdi hoyong nyageurkeun murtadna; Abdi hoyong bogoh ka anjeunna; sabab amarah kuring tos ti aranjeunna " (Hosea 14,5).
  • «Dimana Gusti anu sapertos anjeun, anu ngahampura dosa sareng ngahampura hutang jalma anu tetep salaku sesa warisanana; anu henteu nangkél amarahna salamina, sabab anjeunna resep kana rahmat! " (Mika 7,18).
  • "Anjeun Gusti anu ngahampura, marahmay, welas asih, sabar sareng maha kahadéan" (Nehemia 9,17).
  • "Dina waktos ambek kuring nyumputkeun rupa kuring sakedik ti anjeun, tapi ku rahmat abadi kuring bakal welas asih ka anjeun, saur Pangéran Panebus anjeun" (Yesaya 54,8).
  • «Gusti henteu nolak salamina; tapi anjeunna duka teuing sareng gaduh kasieun deui numutkeun kahadéan anu hébat. Kusabab anjeunna henteu nganyenyeri sareng nganyenyeri jalma tina manah. ... Naon anu jalma gumulung dina kahirupan, masing-masing ngeunaan balukarna dosa? " (Tangisan 3,31-33.39).
  • "Naha saur anjeun yén kuring resep maotna jalma-jalma jahat, saur Pangéran Allah, sareng sanés anjeunna kedah ngalih ti jalanna sareng tetep hirup?" (Ezekiel 18,23).
  • «Cabut haté anjeun sanés baju anjeun sareng balikeun ka Gusti Allah anjeun! Kusabab anjeunna budi, welas asih, sabar sareng bageur pisan, sareng anjeunna bakal geuwat kuciwa tina hukuman » (Joel 2,13).
  • «Yunus ngadoa ka Gusti sareng nyarios: Oh, Gusti, éta anu kuring pikir nalika kuring masih di nagara kuring. Kusabab kitu kuring rek ngungsi ka Tarsis; sabab kuring terang yén anjeun marahmay, welas asih, sabar sareng kasabaran anu hébat sareng ngajantenkeun anjeun tobat tina kajahatan " (Yunus 4,2).
  • «Gusti henteu reureuh jangji sabab sabagian nganggap éta reureuh; tapi anjeunna kasabaran sareng anjeun sareng henteu hoyong anu leungit, tapi sadayana kedah mendakan tobat » (2 Peter 3,9).
  • «Sieun lain cinta, tapi cinta anu sampurna ngusir sieun. Kusabab sieun diitung ku hukuman; tapi sing saha anu kasieun henteu sapinuhna cinta " (Yohanes 4,17:18 bagian tukang).

Nalika urang maca yén «Allah mikanyaah pisan dunya urang yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka anjeunna moal leungit tapi ngagaduhan hirup anu langgeng. Kusabab Gusti henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi supaya dunya tiasa disalametkeun ku anjeunna » (Yohanes 3,16: 17), maka urang kedah ngartos persis tina kalakuan ieu yén Gusti "ambek" ku dosa. Tapi ku musnahna dosa, Gusti henteu ngahukum jalma-jalma berdosa, tapi nyalametkeun aranjeunna tina dosa sareng maot pikeun nawiskeun sareng masihan aranjeunna perdamaian sareng kahirupan anu abadi. "Amarah" Gusti sanés dimaksudkeun pikeun "ngutuk dunya" tapi pikeun ngancurkeun kakuatan dosa dina sagala rupa bentukna sahingga jalma-jalma tiasa mendakan kasalametanna sareng ngalaman hubungan cinta anu langgeng sareng anu hirup sareng Gusti.

ku Paul Kroll