Tempat Ayana Gusti

614 tempat ayana déwa Nalika urang Israél ngalangkungan gurun, pusat kahirupan aranjeunna nyaéta Kemah Suci. Kémah ageung ieu, dirakit numutkeun tungtunan, ngandung Kamar Suci, tempat jero ayana Allah di bumi. Di dieu kakawasaan sareng kasucian jelas ka sadayana, kalayan ayana anu kuat sahingga ngan imam besar anu diijinkeun lebet sataun sakali dina Poé Panebusan.

Kecap "Kemah Suci" mangrupikeun tulisan deui pikeun kiamah (Kemah Wahyu), anu dina Alkitab Latin "Tabernaculum Testimonii" (Tenda wahyu ketuhanan) dingaranan. Dina basa Ibrani dikenal salaku Mishkan "tempat cicing" dina hartos bumi Allah di bumi.
Sapanjang éta, urang Israél ngagaduhan kémah dina juru panonna. Éta mangrupikeun panginget konstan yén Gusti hadir sareng murangkalih-Na anu dipikacinta nyalira. Salami mangabad-abad ka Kemah aya di antara jalma-jalma dugi ka diganti ku kuil di Yerusalem. Ieu tempat anu suci dugi ka waktos Isa sumping ka bumi.

Prolog kana Kitab Yohanes nyarios ka urang: "Sareng kecap ieu dijantenkeun daging sareng cicing di antara urang, sareng urang ningal kamulyaanna, kamuliaan salaku Putra tunggal Rama anu pinuh, rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14). Dina téks aslina, istilah "kémping" hartosna kecap "cicing". Téks na tiasa ditarjamahkeun sapertos kieu: "Yesus lahir lalaki sareng kemping diantara urang".
Dina waktos nalika Yesus sumping ka dunya urang salaku manusa, ayana Allah dina diri Yesus Kristus cicing di antara urang. Ujug-ujug Gusti hirup diantara urang sareng ngalih kana lingkungan urang. Ritual anu rumit di jaman baheula, dimana jalma-jalma kedah beresih sacara ritual pikeun lebet ka hadirat Gusti, ayeuna mangrupikeun hal anu tiheula. Jilbab Bait Allah robek, sareng kasucian Gusti aya diantara urang sareng henteu jauh, dipisahkeun di tempat suci Bait Allah.

Naon hartosna éta pikeun urang ayeuna? Naon hartosna yén urang henteu kedah lebet ka gedong kanggo pendak sareng Gusti, tapi yén Anjeunna kaluar janten sareng urang? Yesus nyandak léngkah munggaran ka arah urang sareng ayeuna sacara harfiah Immanuel - Gusti sareng kami.

Salaku umat Allah, urang aya di bumi sareng diasingkeun dina waktos anu sami. Kami leumpang sapertos urang Israil di gurun, terang yén bumi aslina urang, upami kuring tiasa nyarios kitu, aya di sawarga, dina kamulyaan Gusti. Sareng nanging Gusti parantos cicing diantara urang.
Ayeuna tempat sareng bumi urang aya di bumi. Yesus langkung ti ngan ukur agama, gereja, atanapi konstruksi teologis. Yesus nyaéta Gusti sareng Raja Karajaan Allah. Yesus angkat ti bumi na kanggo milarian bumi énggal di urang. Ieu kado ti Inkarnasi. Gusti janten salah sahiji urang. Nu Nyiptakeun janten bagian tina ciptaanana, anjeunna hirup di urang ayeuna sareng salamina kalanggengan.

Gusti henteu cicing deui di kémah ayeuna. Ngaliwatan iman Yesus anu anjeun satuju, Yesus hirup-Na di anjeun. Anjeun parantos nampi kahirupan spiritual anu anyar ngalangkungan Yesus. Éta nyaéta kémah, kiamah, kiamah, atanapi kuil tempat Gusti ngeusi kadeudeuhna liwat anjeun kalayan pangarep-arepna, katengtreman, kabagjaan sareng kaasih-Na.

ku Greg Williams