Kubur kosong: naon di dinya pikeun anjeun?

637 kuburan kosong Carita ngeunaan makam kosong aya dina Alkitab dina masing-masing tina opat Injil. Kami henteu terang persis iraha Gusti Rama ngahirupkeun deui Yesus di Yerusalem kira-kira 2000 taun ka pengker. Tapi kami terang yén kajadian ieu bakal mangaruhan sareng ngarobih kahirupan unggal jalma anu kantos hirup.

Yesus, tukang kayu ti Nasaret, ditéwak, dihukum sareng disalib. Nalika anjeunna pupus, anjeunna percanten ka Rama Surgawi sareng Roh Suci. Teras awakna anu disiksa disimpen dina kuburan anu didamel tina batu padet, anu diségél ku batu beurat di payuneun panto lebet.

Pontius Pilatus, gubernur Romawi, masihan paréntah ngajaga makam. Yesus nubuat yén kubur moal nyepeng anjeunna sareng Pilatus sieun yén pengikut anu maot bakal nyobian maok mayitna. Nanging, ieu sigana henteu dipikaresep kusabab aranjeunna demoralisasi, pinuh ku kasieun, sahingga nyumput. Aranjeunna parantos ningali tungtung brutal pamimpinna - dikocok meh nepi ka tiwasna, dipaku dina kayu salib, sareng saatos genep jam kasiksa ditusuk di sisi ku tumbak. Aranjeunna parantos nyandak layon anu dipukul tina salib sareng gancang dibungkus ku linen. Éta sakuduna waé janten pamakaman samentawis nalika Sabat caket. Sababaraha ngarencanakeun balik saatos dinten Sabat kanggo nyiapkeun layon Yesus kanggo dikubur anu pas.

Awak Yesus aya dina kuburan anu tiis sareng poek. Saatos tilu dinten, kafan nutupan dekomposisi tina daging paéh. Anu mecenghul ti anjeunna nyaéta anu henteu kantos aya sateuacanna - jalma anu dibangkitkeun sareng dimulyakeun. Yesus dihirupkeun deui ti Rama Surgawi-Na sareng dina kakawasaan Roh Suci. Henteu ku cara anu malikkeun ayana manusa-Na, sakumaha anu anjeunna lakukeun sareng Lasarus, putri Jairus sareng putra randa di Nain, anu diseru deui kana awakna anu lami sareng kahirupan duniawi. Henteu, Yesus henteu uih deui kana awakna anu lami ngan ukur ku resusitasi. Pernyataan yén Allah Rama, Putrana anu dikubur, ngangkat Yesus kana kahirupan anyar dina dinten katilu sacara radikal bénten. Dina sajarah umat manusa henteu aya analogi anu pasti atanapi panjelasan internal-dunya anu masuk akal pikeun ieu. Yesus ngalipet kafan sareng kaluar ti makam kanggo neraskeun padamelanana. Euweuh anu bakal sami deui.

Kaleresan teu kahartos

Nalika Yesus cicing sareng urang di bumi salaku manusa, anjeunna salah sahiji urang, manusa anu daging sareng getih anu kakeunaan lapar, haus, kacapean sareng dimensi kawates ayana fana. "Sareng kecap janten daging sareng cicing diantara urang, sareng urang ningal kamulyaan-Na, kamuliaan salaku Putra tunggal Rama, pinuh ku rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14).

Anjeunna cicing dina komuni sareng Roh Suci Allah salaku salah sahiji urang. Ahli teologi nyebut penjelmaan Yesus "penjelmaan". Anjeunna ogé hiji sareng Gusti salaku Firman Langgeng atanapi Putra Allah. Ieu mangrupikeun kanyataan anu sesah sareng mungkin teu tiasa dipahami sapinuhna, ku sabab aya watesan pikiran manusa urang. Kumaha Yesus tiasa janten Allah sareng manusa? Sakumaha ceuk teolog kontemporer James Innell Packer, "Ieu dua misteri pikeun harga hiji - réa jalma dina kamanunggalan Gusti sareng ngahijina Ketuhanan sareng umat manusa dina diri Yesus. Henteu aya dina fiksi anu sakumaha hebatna sakumaha tina kanyataan Inkarnasi ieu » (Ngenalkeun Gusti). Éta konsép anu bertentangan sareng sadayana anu urang terang ngeunaan kanyataan biasa.

Élmu nunjukkeun yén ngan kusabab aya anu sigana ngabantah panjelasan sanés hartosna éta henteu leres. Élmuwan anu mayunan fisika parantos katenjo ku fénoména anu ngahurungkeun logika konvensional tibalik. Dina tingkat kuantum, aturan anu ngatur kahirupan urang sapopoe rusak sareng aturan anyar diterapkeun, bahkan upami éta bertentangan sareng logika sapertos anu katingalina henteu masuk akal. Cahaya tiasa meta salaku gelombang sareng partikel. Partikel tiasa aya dina dua tempat dina waktos anu sami. Sababaraha quark subatomik kedah muter dua kali sateuacan "ngurilingan sakali" sedengkeun anu sanésna ngan ukur kedah muterkeun satengah révolusi. Langkung seueur urang diajar ngeunaan dunya kuantum, sigana moal sigana. Nanging, ékspérimén teras ékspérimén nunjukkeun yén tiori kuantum leres.

Kami ngagaduhan alat pikeun ngajajah dunya fisik sareng sering kaget ku detil jero na. Urang teu ngagaduhan alat pikeun nalungtik kanyataan-sipat ketuhanan sareng spiritual - urang kedah nampi sabab Gusti ngungkabkeunana ka urang. Kami ngawartoskeun hal-hal ieu ku Yesus nyalira sareng ku jalma-jalma anu Anjeunna maréntahkeun pikeun ngahutbah sareng nyerat. Bukti anu urang gaduh tina kitab suci, sajarah, sareng pangalaman urang sorangan ngadukung kapercayaan yén Isa mangrupikeun Gusti sareng hiji sareng umat manusa. «Kuring parantos masihan kamuliaan anu anjeun pasihkeun ka kuring, ambéh aranjeunna tiasa janten hiji sapertos kami sami, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, sahingga aranjeunna tiasa sampurna sareng dunya terang yén anjeun parantos ngutus kuring sareng cinta aranjeunna sakumaha anjeun bogoh ka kuring » (Yohanes 17,22: 23).

Nalika Yesus diangkat, dua alam éta ngahontal dimensi anyar hirup babarengan, anu nyababkeun hiji jinis ciptaan anyar - manusa anu dimulyakeun anu henteu aya deui maot sareng karusakan.

Kabur ti alam kubur

Mangtaun-taun, panginten bahkan 60 taun saatos kajadian ieu, Yesus nembongan ka Yohanes, anu terakhir ti murid aslina anu hadir dina panyaliban na. John mangrupikeun sepuh ayeuna sareng cicing di Pulo Patmos. Yesus nyarios ka anjeunna: ”Entong sieun! Kami anu kahiji sareng anu terakhir sareng anu hirup; sareng kuring atos maot, sareng tingali, kuring hirup salalanggengna, amin! Sareng kuring ngagaduhan konci pikeun alam almarhum sareng maot » (Wahyu 1,17-18 Alkitab tukang daging).

Tingali deui ati-ati pisan kana anu dicarioskeun ku Yesus. Anjeunna parantos maot. Anjeunna hirup ayeuna sareng anjeunna bakal tetep hirup salamina. Anjeunna ogé ngagaduhan konci anu muka jalan pikeun jalma sanés kabur tina kuburan. Malah maotna henteu sapertos deui sateuacan dihirupkeun deui ku Yesus.

Kami ningali janji anu luar biasa tina ayat anu sanés anu parantos janten klise: «Kanggo Gusti anu mikanyaah pisan dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka anjeunna moal leungit tapi ngagaduhan hirup anu langgeng» (Yohanes 3,16). Yesus, anu dihirupkeun deui ka hirup langgeng, maparin jalan pikeun urang hirup salamina.

Nalika Yesus diangkat tina maot, duanana sifatna ngahontal dimensi anyar anu nyababkeun jinis ciptaan anu anyar - manusa anu dimulyakeun anu henteu kedah deui maot sareng karusakan.

Aya deui

Sateuacan Yesus pupus, anjeunna ngado'a doa ieu: «Bapa, kuring hoyong anu dimana kuring ogé jalma anu parantos anjeun pasihkeun ka kuring tiasa sareng kuring, ambéh aranjeunna tiasa ningali kamuliaan abdi anu parantos dipasihkeun ka kuring; sabab anjeun bogoh ka kuring sateuacan dunya didirikeun » (Yohanes 17,24:33). Yesus, anu ngabagi ayana fana urang sakitar taun, nyarioskeun yén anjeunna hoyong urang sareng anjeunna salamina di lingkungan abadi na.

Paul nyerat pesen anu sami ka urang Romawi: "Tapi upami urang murangkalih, urang ogé ahli waris, nyaéta ahli waris sareng ahli waris Allah sareng Kristus, sabab urang sangsara sareng anjeunna, janten urang ogé tiasa diageungkeun sareng anjeunna. Kusabab kuring yakin yén waktu sangsara ieu henteu beurateun ngalawan kamuliaan anu bakal diturunkeun ka kami » (Roma 8,17: 18).

Yesus mangrupikeun jalma anu munggaran anu ngungkulan ayana fana. Gusti henteu pernah ngahajakeun ngan hiji-hijina. Kami salawasna aya dina pipikiran Gusti. "Kanggo anu parantos kapilih, anjeunna ogé parantos parantos nangtoskeun yén aranjeunna kedah siga gambar putrana, sahingga anjeunna tiasa janten cikal diantara seueur sadérék" (Roma 8,29).

Sanaos urang henteu tiasa ngartos pangaruh lengkepna, masa depan urang anu salamina aya dina panangan anu aman. «Anu dipihormat, urang parantos janten putra-putra Gusti; tapi teu acan diungkabkeun naon anu bakal urang janten. Kami terang yén nalika wangsit, urang bakal sapertos kitu; sabab urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna » (1 Yohanes 3,2). Naon milikna ogé milik urang, jinis hirupna. Cara hirup Gusti.
Ngalangkungan kahirupan, pupus sareng jadianana, Yesus nunjukkeun ka urang naon hartosna manusa. Anjeunna mangrupikeun manusa munggaran anu ngahontal sagala kasampurnaan anu dipikagaduh ku Gusti pikeun manusa ti mimiti. Tapi anjeunna sanés anu terakhir.

Kanyataanna, urang moal tiasa dugi ka dinya nyalira: «Yesus nyarios ka anjeunna: Kami jalan sareng bebeneran sareng kahirupan; teu aya anu datang ka bapa kecuali ngaliwatan kuring » (Yohanes 14,6).

Sakumaha Gusti ngarobih awak fana Yesus janten awakna anu dimulyakeun, Yesus ogé bakal ngarobih awak urang: "Anjeunna bakal ngarobih awak urang anu hina janten anjeunna janten sapertos awakna anu dimulyakeun numutkeun kakawasaan anu anjeunna tiasa naklukkeun sagala hal" (Filipi 3,21).

Nalika urang sacara ati-ati maca tulisan suci, hiji sawangan anu pikahareupeun pikeun kahareup kamanusaan mimiti kabuka.

"Tapi salah sahijina nyaksian dina hiji waktos sareng nyarios:" Naon manusa anu anjeun pikirkeun ngeunaan anjeunna, sareng Putra Manusa anu anjeun awas? Anjeun ngajantenkeun anjeunna janten langkung handap tina malaikat bari sakedik; anjeun makuta anjeunna ku kamulyaan sareng kahormatan; anjeun nempatkeun sadayana dina handapeun sampéanna. "Nalika anjeunna nempatkeun sadayana dina handapeun sampéanna, anjeunna henteu nyimpen naon-naon anu henteu tunduk ka anjeunna." (Ibrani 2,6: 8).

Panulis Surat ka urang Ibrani nyebatkeun Jabur 8,5: 7, anu ditulis mangabad-abad sateuacanna. Tapi anjeunna teraskeun: "Tapi ayeuna urang henteu acan ningali yén sadayana tunduk ka anjeunna. Tapi Yesus, anu sakedap waktos langkung handap tibatan malaikat, urang ningal dinobatkan ku kamulyaan sareng kahormatan ku sangsara tina maot, sahingga ku anugerah Allah anjeunna tiasa ngaraosan maot pikeun sadayana » (Ibrani 2,8: 9).

Awéwé sareng lalaki anu ditingali Yesus Kristus dina Paskah henteu ngan ukur nyaksian kana jadianana sacara jasmani, tapi ogé pikeun mendakan makam kosongna. Tina ieu aranjeunna sadar yén Pangéran anu disalibkeun saleresna, sacara pribadi sareng awak naék kana kahirupan anyar na.

Tapi naon gunana makam kosong saatosna upami Yesus nyalira henteu peryogi deui? Salaku jalma anu dibaptis kana anjeunna, urang dikubur sareng anjeunna sahingga urang tiasa ngembangkeun sareng anjeunna dina kahirupan anyar na. Tapi piraku jaman baheula ngabeuratkeun urang deui-deui; sabaraha anu ngarugikeun kahirupan masih ngahambat urang! Sadaya karesahan, beban sareng takwa urang, anu Al Masih parantos pupus, urang diidinan dikubur di makamna - parantos aya cukup rohangan di dinya ti saprak dihirupkeun deui ku Yesus Kristus.

Nasib Yesus nasib urang. Kahareupna nyaéta masa depan urang. Kebangkitan Yesus nunjukkeun kersa Gusti pikeun ngiket dirina nyalira teu tiasa dibalikkeun ka urang sadayana dina hubungan cinta abadi sareng naék kana kahirupan sareng silaturahmi Allah Triune urang. Éta rencana na ti mimiti sareng Yesus sumping pikeun nyalametkeun urang pikeun éta. Anjeunna tumaros!

ku John Halford sareng Joseph Tkach