Milarian karapihan batin

494 milari karapihan batin Abdi kedah ngaku yén kuring kadang hese mendakan karapihan. Kuring teu ngobrol ngeunaan "perdamaian anu jauh teuing pamahaman" (Pilipus 4,7 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Nalika kuring ngémutan katenangan sapertos kitu, kuring bayangkeun hiji budak anu nenangkeun Gusti di tengah badai muram. Kuring mikir tés sesah di mana otot kapercayaan dilatih dugi ka titik dimana endorphins (hormon kasenangan awak sorangan) tina "katenangan" sareng pangaruhna. Kuring mikir krisis anu ngarobih sudut pandang urang sareng maksa urang pikeun ngaji hal-hal anu pangpentingna dina kahirupan sareng janten syukur pikeun aranjeunna. Nalika kajadian sapertos kitu, kuring terang yén kuring teu aya kendali kumaha aranjeunna mungkas. Sanaos aranjeunna ngadorong batin, ngan saukur langkung saé ngantepkeun hal-hal ieu ka Gusti.

Kuring ngawangkong ngeunaan "perdamaian" perdamaian, anu sawaréh tiasa nyauran karapihan tina pikiran atanapi katengtreman dina jero. Salaku filsuf anu kawentar Anonymus pernah nyarios: «Henteu gunung di payuneun anjeun anu nyusahkeun ka anjeun. Éta mangrupikeun gandum tina pasir dina sapatu anjeun ». Ieu sababaraha pasir kuring tina keusik: pikahariwangeun pikiran anu ngungkabkeun kuring, matak hariwang tanpa gaduh alesan pikeun mikir anu paling awon tibatan anu pangsaéna ku batur pikeun ngélok hiji reungit kana hiji gajah; kaleungitan orientasi kuring, kuring kesel sabab aya anu teu cocog sareng kuring. Abdi hoyong pencét jalma anu kejam, henteu taktis atanapi bangor.

Karapihan batin disebut kalem tina tatanan (Augustine: tranquillitas ordinis). Upami ieu leres, moal aya karapihan dimana teu aya tatanan sosial. Hanjakalna, urang sering kakurangan dina kahirupan. Kahirupan biasana kacau, susahna sareng stres. Sababaraha neangan karapihan sareng kaluar tina tangan ku nginum, nganggo narkoba, tumpukan artos, mésér barang, atanapi tuang. Aya seueur daérah kahirupan kuring anu teu aya kontrolna. Nanging, ku nyobian ngalakukeun sababaraha latihan di handap ieu dina kahirupan kuring, kuring tiasa kéngingkeun katenangan katenangan bahkan di mana kuring kakurangan kontrol.

  • Kuring ngurus urusan kuring sorangan.
  • Kuring ngahampura batur jeung kuring sorangan.
  • Kuring hilap deui baheula sareng teraskeun!
  • Abdi henteu kéngingkeun. Kuring diajar "Henteu!" ngomong.
  • Abdi bagja keur batur. Entong iri ka aranjeunna.
  • Abdi nampi anu teu tiasa dirobih.
  • Kuring diajar janten sabar sareng / atanapi teu toleran.
  • Kuring nempo berkah sareng kuring nganuhunkeun.
  • Kuring milih babaturan sareng bijil sareng ngajauhan jalma négatip.
  • Abdi henteu nyandak sadayana.
  • Kuring mempermudah hirup kuring. Kuring meunang nyingkirkeun kariweuh.
  • Abdi diajar seuri.
  • Kuring ngalambatkeun kahirupan kuring. Abdi mendakan waktos anu sepi.
  • Abdi ngalakukeun anu saé pikeun jalma anu sanés.
  • Abdi mikir sateuacan nyarios.

Tapi, ieu langkung gampang nyarios ti réngsé. Éta bakal sigana lamun kuring henteu ngalakukeun di luhur kaayaan setrés, kuring teu boga batur pikeun ngalepatkeun lian ti kuring sorangan. Kuring sering kesel ka batur nalika kuring anu ngalakukeun éta Bisa dihindari masalah sareng nyababkeun solusi anu saé.

Kuring mertimbangkeun: Pamustunganana, sadaya karapihan asalna ti Allah - karapihan anu langkung sanés sadayana pamahaman sareng katengtreman anu batin. Tanpa hubungan sareng Allah urang moal bakal mendakan karapihan sajati. Gusti masihan karapihan ka anjeunna anu percaya ka Anjeunna (Joh14,27) sareng anu ngandelkeun anjeunna (Yesaya 26,3) ngarah henteu matak hariwang naon waé (Filipi 4,6). Dugi urang ngahijikeun sareng Gusti, jalma-jalma milarian muspra pikeun katenangan (Yer. 6,14).

Kuring ningali kuring kedah ngadangukeun sora Allah langkung-langkung matak ngaganggu - sareng tetep jauh tina jalma anu gagabah, teu boga akal atanapi bangor.

Hiji panginten dina tungtung

Saha waé anu ngaganggu anjeun ngadalikeun anjeun. Entong batur ngajantenkeun perdamaian batin anjeun. Hirup dina katentreman Allah.

ku Barbara Dahlgren


pdfMilarian karapihan batin