Profesi sareng nelepon

643 profési sareng telepon Mangrupikeun dinten anu saé. Di Laut Galiléa, Yesus ngahutbah ka jalma-jalma anu ngupingkeunana. Aya seueur pisan jalma anu anjeunna nyungkeun parahu Simon Peter kaluar sakedik di danau. Ku cara éta jalma-jalma tiasa nguping langkung saé Yesus.

Simon mangrupikeun ahli anu berpengalaman sareng dalit pisan kana kamampuan sareng pitfalls danau. Nalika Yesus réngsé nyarios, anjeunna nyungkeun Simon tuang jaringna dimana cai na jero. Hatur nuhun kana pangalaman propésionalna, Simon terang yén lauk bakal mundur ka bojo handapeun waktos ayeuna sareng anjeunna moal néwak nanaon. Salaku tambahan, anjeunna parantos mancing sadayana wengi sareng teu mendak nanaon. Tapi anjeunna nurut kana pangandika Yesus sareng iman iman kana naon anu dicarioskeun ka anjeunna.

Aranjeunna miceun jaring sareng néwak sajumlah ageung lauk anu jaring mimiti robek. Ayeuna aranjeunna nelepon para sahabatna pikeun pitulung. Babarengan aranjeunna berhasil nyebarkeun lauk di antara parahu. Sareng henteu aya parahu anu kedah tilelep dina beurat lauk.

Aranjeunna sadayana kaget pisan ku kaajaiban tina tangkepan ieu anu parantos dilakukeun sasarengan. Simon murag kana sampéan Yesus sareng nyarios: Gusti, angkat ti abdi! Abdi jalma dosa " (Lukas 5,8).
Yesus ngawaler: ”Entong sieun! Ti ayeuna anjeun bakal néwak jalma » (Lukas 5,9). Yesus hoyong ngadorong urang pikeun nyiptakeun sareng anjeunna naon anu teu tiasa urang lakukeun nyalira kusabab urang henteu sampurna.

Upami urang percanten kana pangandika Yesus sareng ngalakukeun naon anu dicarioskeun ku anjeunna, urang bakal mendakan kasalametan tina dosa ngalangkungan anjeunna. Tapi ku pangampunanana sareng hadiah kahirupan anyar sareng anjeunna, urang disebat bertindak salaku duta besarna. Yesus parantos nyauran urang pikeun nyebarkeun warta hadé ngeunaan karajaan Allah dimana-mana. Kasalametan jalma diumumkeun nalika urang percanten ka Yesus sareng pangandika-Na.

Henteu janten masalah saha kami sabab kami dibekelan ku bakat sareng kamampuan pikeun ngalakukeun komando Yesus. Salaku jalma anu parantos diubaran ku Yesus, éta mangrupikeun bagian tina panyuran urang pikeun "néwak" jalma.
Kusabab Yesus sok aya sareng urang, urang ngajawab panggilanna janten batur sapagaweanna. Dina kaasih Yesus

Toni Püntener