Kendi rusak

630 kendi rusak Sakali mangsa aya pembawa cai di India. Iteuk kai beurat diturutan dina taktak, anu kendi cai ageung napel dina dua sisi. Ayeuna salah sahiji kendi kagungan retakan. Anu sanésna, Nanging, sampurna dibentuk sareng ku anjeunna pamawa cai tiasa nganterkeun sapinuhna cai dina tungtung jalan panjangna ti walungan ka bumi tuanna. Dina kendi anu rusak, Nanging, ngan aya sakitar satengah cai deui nalika dugi ka bumi. Salila dua taun pinuh, pamawa cai nganteurkeun tuang na sareng kendi sapinuhna kanggo tuanna. Sampurna tina dua kendi éta tangtosna reueus pisan yén pamawa cai bakal salawasna nyangking sapinuh cai dina éta. Kendi kalayan retakan, Nanging, éra yén éta ngan satengah sakumaha sahadé anu sanés kusabab kalepatanana. Saatos dua taun isin, kendi anu rusak teu tiasa nyandak deui sareng nyarios ka anu nyandak na: "Kuring isin pisan ka diri kuring sareng kuring hoyong nyungkeun hapunten ka anjeun." Pamawa cai melong kendi sareng naros: "Tapi kanggo naon? Naon anu anjeun isin? " 'Kuring henteu sanggup nahan cai sepanjang waktos, janten anjeun ngan ukur tiasa nyandak satengahna ka bumi tuan anjeun ngalangkungan kuring. Anjeun kedah kerja keras, tapi anjeun henteu kéngingkeun gajih lengkep sabab ngan ukur ngan ukur ngantunkeun hiji satengah tibatan dua kendi cai. " ceuk kendi. Pamawa cai ngaraos hanjakal kana kendi lami sareng hoyong ngahibur anjeunna. Janten anjeunna nyarios: "Nalika urang angkat ka bumi tuan abdi, perhatoskeun kembang liar anu éndah di sisi jalan." Mug éta tiasa seuri sakedik sahingga aranjeunna angkat. Di tungtung jalan, Nanging, kendi karaos rada sangsara deui-deui nyungkeun hapunten ka anu nyandak cai.

Tapi anjeunna ngawaler: "Naha anjeun ningali kembang liar di sisi jalan? Naha anjeun perhatoskeun yén aranjeunna ngan ukur tuwuh di sisi jalan, sanés tempat kuring nyandak kendi anu sanés? Kuring terang ngeunaan luncat anjeun ti mimiti. Sareng kuring ngumpulkeun sababaraha siki kembang liar sareng sumebar di sisi jalan anjeun. Unggal urang lumpat ka bumi tuan abdi, anjeun nyiramkeun anjeunna. Kuring sanggup nyokot sababaraha kembang éndah ieu unggal dinten sareng ngagunakeunana pikeun ngahias méja tuan abdi. Anjeun nyiptakeun sagala kaindahan ieu. "

Pangarang henteu dikenal