Doa - langkung seueur ngan ukur kecap

232 doa henteu langkung ngan ukur kecap Kuring nganggap yén anjeun ogé parantos ngalaman waktos teu kéngingkeun nalika anjeun parantos ngajantenkeun Gusti pikeun ngahalangan. Panginten anjeun parantos ngadoakeun kaajaiban, tapi jelas sia-sia; mujijat éta gagal kabiruyungan. Kuring ogé nganggap yén anjeun resep diajar yén doa pikeun nyageurkeun jalma anu diwaler. Kuring terang awéwé anu tulang rusukna parantos mundur saatos doa kanggo nyageurkeun dirina. Dokter parantos naroskeun ka dirina: "Naon anu anjeun laksanakeun, teras angkat!" Seueur urang, kuring yakin, diruakeun sareng didorong kusabab urang terang yén batur mendoakeun pikeun urang. Kuring sok didorong nalika jalma nyarios yén kuring ngado'a pikeun abdi. Salaku jawabana, kuring biasana ngucapkeun: "Hatur nuhun pisan, kuring pancén peryogi sadayana doa anjeun!"

Pola pikir anu sesat

Pengalaman sareng doa panginten tiasa positip atanapi négatip (sigana duanana). Kusabab kitu urang henteu kedah hilap kana naon anu dititénan Karl Barth: "Unsur anu pasti tina do'a urang sanés paménta urang, tapi jawaban Gusti" (Sholat, p. 66). Éta gampang ngartos réaksi Gusti upami henteu ngabales dina cara anu disangka. Hiji gancang janten yakin yén ngado'a mangrupikeun prosés mékanis - hiji tiasa nganggo Gusti salaku mesin ngajual kosmis, dimana salah ngalungkeun kahayang sareng "produk" anu diharepkeun tiasa dihapus. Pola pikir anu sesat ieu, anu deukeut kana bentuk suap, sering nyemprotkeun kana doa anu perkawis ngatur kontrol kaayaan anu urang teu aya kakuatan pikeun nyanghareupan.

Tujuan doa

Sholat teu ngarayu ka Gusti pikeun ngalakukeun hal-hal anu anjeunna henteu laksanakeun, tapi ngiluan naon anu dilakukeun. Éta ogé sanés hoyong ngadalikeun Gusti, tapi pikeun ngaku yén Anjeunna ngawasa sadayana. Barth ngécéskeun ku cara kieu: "Sarupaning tilepan leungeun ku doa, pemberontakan urang ngalawan ketidakadilan dina dunya ieu." Dina pernyataan ieu, anjeunna nyarios yén kami, anu sanés ti dunya ieu, parantos ngiringan misi Allah ka dunya dina sholat. Daripada nyandak urang kaluar tina dunya (kalayan sagala ketidakadilan na), do'a ngahijikeun urang sareng Gusti sareng misi-Na pikeun nyalametkeun dunya. Kusabab Allah mikanyaah dunya, anjeunna ngutus Putra-Na ka dunya. Nalika urang muka diri ku haté sareng pikiran kana kersa Gusti dina sholat, maka urang nempatkeun kapercayaan urang ka jalma anu mikanyaah dunya sareng urang. Anjeunna anu parantos terang tungtungna ti mimiti sareng anu tiasa ngabantosan urang sadar yén ayeuna, hirup terbatas nyaéta awal sareng sanés akhirna. Doa sapertos kieu ngabantosan urang terang yén dunya ieu sanés anu dipikahoyong ku Gusti Allah, sareng éta ngarobih urang supados urang tiasa janten pangarep-arep di dieu sareng ayeuna di karajaan anu ngembang, ayeuna Gusti. Nalika sabalikna tina naon anu dipénta ku aranjeunna kajantenan, sababaraha urang terang yén pandangan anu deistic ka Gusti anu jauh sareng henteu resep. Anu sanésna teras hoyong henteu aya hubunganana sareng kayakinan aranjeunna ka Allah. Kieu carana Michael Shermer, pangadeg Skeptic's Society, ngalamanana (Jérman: Asosiasi Skeptics). Anjeunna kaleungitan iman nalika sobat kuliah na parah parah dina kacilakaan mobil. Tulang tulang na nya rusak sareng kusabab peureup handap cangkéng, anjeunna gumantung kana korsi roda. Michael parantos percanten yén Allah kedah ngadangu doa pikeun nyageurkeun sabab anjeunna jalma anu saé bener.

Gusti Maha Agung

Doa henteu hartos pikeun ngarahkeun Gusti, tapi pangakuan anu hina yén sadaya aya dina anjeunna, tapi sanés urang. Dina bukuna God in the Dock CS Lewis ngécéskeun hal ieu sapertos kieu: Urang moal tiasa pangaruh pangaruh tina kalolobaanana kajadian di jagat raya, tapi sababaraha tiasa. Sarupa kana hiji playan dimana setting sareng jalan carita umum diktunjuk ku panulis; sanajan kitu, tetep aya ruang lingkup anu pasti dina para palaku parantos ngabenerkeun. Éta sigana sigana anéh naha anjeunna ngamungkinkeun urang micu kajadian anu nyata, sareng sigana langkung pikasieuneun anu anjeunna masihan urang sholat tibatan metode anu sanésna. Filsuf Kristen Blaise Pascal nyarioskeun yén Gusti "ngenalkeun doa pikeun mikeun mahlukna martabat pikeun parobihan."

Panginten éta bakal langkung leres nyarios yén Gusti parantos dianggap boh doa sareng tindakan fisik pikeun tujuan ieu. Anjeunna masihan kami makhluk anu saeutik harkat supaya tiasa ilubiung dina acara dua cara. Anjeunna nyiptakeun jagat alam semesta supaya urang tiasa dianggo dina wates-wates anu tangtu; ku kituna urang tiasa ngumbah leungeun sareng ngagunakeunana pikeun nyumput sasama manusa atanapi pikeun maéhan aranjeunna. Dina cara anu sami, Gusti dianggap dina rencana atanapi kursus sajarah yén ieu ngamungkinkeun jumlah lorong sareng masih tiasa dirobih pikeun ngarobih doa urang. Éta bodo sareng henteu pantes muhunkeun kameunangan dina perang (upami anjeun nyangka anjeunna terang naon anu pangsaéna); éta bakal sapertos bodo sareng anu henteu pantes pikeun milih cuaca anu saé sareng ngagem jas hujan - sanés Gusti terang langkung saé naha urang kedah garing atanapi baseuh?

Naha ngado'a?

Lewis nerangkeun yén Gusti kéngingkeun urang komunikasi sareng anjeunna ngaliwatan doa sareng ngécéskeun dina bukuna Babjis (Jérman: mujijat), Gusti parantos parantos nyiapkeun jawaban kana doa urang. Janten timbul patarosan: naha ngado'a? Lewis ngawaler:

Nalika urang nyarioskeun hasilna, nyarioskeun sengketa atanapi saran médis, doa, éta sering aya dina pikiran (upami ngan urang terang) yén hiji kajadian parantos ditangtoskeun salah sahiji cara atanapi anu sanés. Sigana mah éta argumen anu hadé pikeun lirén solat. Acara éta pasti parantos diputuskeun - dina hartos yén éta mutuskeun "sateuacan sadaya waktos sareng dunya". Nanging, hiji hal anu diperhatoskeun dina nyandak kaputusan anu leres-leres ngajantenkeun hiji kajadian tiasa janten doa anu urang bawa ayeuna.

Naha anjeun ngartos sadayana ieu? Dina ngawalon doa anjeun, Gusti panginten tiasa dianggap yén anjeun bakal sholat. Kesimpulan ti ieu ngajantenkeun anjeun mikir sareng seru. Éta sadayana langkung dibuktikeun yén doa urang penting; aranjeunna gaduh hartos.

Lewis terus:
Salaku ngareureuwas sakumaha éta disada, kuring nyimpulkeun yén soré tiasa urang kalibet dina ranté nyababkeun hiji kajadian anu parantos lumangsung jam 10.00 a.m. (Sababaraha élmuwan manggihan langkung gampang pikeun ngajelaskeun éta tibatan sacara umum dipikahartos). Ngalayangkeun anu teu bakal cangcaya ngajadikeun urang ngarasa sapertos anu urang ditipu. Kuring ayeuna naros: "Janten kuring parantos réngsé sholat, tiasa Gusti balik sareng ngarobih naon anu parantos kajantenan?" Henteu Kajadian éta parantos kajantenan sareng salah sahiji alesan kanggo ieu nyaéta kanyataan yén anjeun naroskeun patarosan sapertos henteu sholat. Janten éta ogé gumantung kana pilihan kuring. Peta bébas kuring nyumbang kana bentuk kosmos. Kaayaan ieu diciptakeun dina kalanggengan atanapi "sateuacan sadaya waktos sareng alam dunya", tapi kasadaran kuring ngan ukur ngahontal kuring dina jangka waktu anu tangtu.

Doa ngalakukeun hiji hal

Naon anu rék di Lewis nyaéta ngadoakeun ngalakukeun hiji hal; éta salawasna gaduh sareng bakal wasiat. Naha? Kusabab sholat masihan urang kasempetan pikeun kalibet dina lampah Allah kalayan naon anu Anjeunna lakukeun, ayeuna ngalakukeun sareng bakal dilakukeun. Urang teu tiasa ngartos kumaha sadayana dihubungkeun sareng gawé bareng: élmu, Gusti, doa, fisika, waktos sareng rohangan, hal sapertos entanglement kuantum sareng mékanika kuantum, tapi urang terang yén Gusti parantos ditangtukeun sadayana. Kami ogé terang yén anjeunna ngajak urang milu kana naon anu anjeunna laksanakeun. Sholat penting pisan.

Nalika kuring neneda, panginten langkung saé pikeun nempatkeun doa abdi di panangan Tuhan, sabab kuring terang yén Anjeunna pareng aranjeunna leres sareng pas kana usaha anu saé dina cara anu cocog. Kuring yakin yén Gusti migawe sagala hal anu saé pikeun tujuan-Na anu mulya (anu kalebet doa urang). Kuring ogé sadar yén doa urang dirojong ku Yesus, pendeta luhur urang sareng pendepokan. Anjeunna nampi doa-doa urang, ngahucikeun aranjeunna sareng ngajukeurkeunana sareng Bapa sareng Roh Suci. Kusabab ieu, kuring nganggap teu aya solat anu teu kajawab. Doa urang ngagabung sareng wasiat, tujuan sareng misi Tuhan Triune - seueur anu didirikeun sateuacan pondasi dunya.

Upami abdi teu tiasa ngajelaskeun persis naha ngado'a penting pisan, kuring percanten ka Tuhan yén éta. Éta sababna kuring didorong nalika kuring diajar yén sasama manusa anu ngadoakeun kuring sareng kuring miharep anjeun ogé didorong kusabab anjeun terang yén kuring ngadoakeun anjeun. Kuring henteu ngalakukeun pikeun nyobian ngarahkeun Gusti, tapi pikeun muji ka anu parantos sadayana.

Abdi ngahatur nuhun sareng muji ka Gusti anu anjeunna Gusti tina sagala hal sareng doa kami anu penting pikeun anjeunna.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfDoa - langkung seueur ngan ukur kecap