Hiji palajaran ti binatu

438 palajaran tina panyapu Nyeusian baju mangrupikeun hal anu anjeun terang anu kedah anjeun lakukeun kecuali anjeun tiasa batur pikeun ngalakukeun éta pikeun anjeun! Baju kudu diurutkeun - warna poék dipisahkeun ti anu bodas sareng langkung ringan. Sababaraha barang pakean kedah dikumbah kalayan program anu lembut sareng bahan cuci khusus. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun diajar ieu jalan keras sakumaha kuring ngalaman dina kuliah. Kuring nempatkeun baju olahraga beureum anyar kuring sareng kaos bodas bodas dina mesin cuci sareng sadayana kaluar pink. Teras sadayana terang naon anu kajantenan upami anjeun hilap ieu teras nyimpen barang anu alus di ruangan pengering!

Kami ngurus baju khusus kami. Tapi kadang urang poho yén jalma-jalma kudu silih timbang-timbang dina cara anu sami. Urang teu kedah seueur teuing kasusah anu atra, sapertos panyakit, kakirangan atanapi kaayaan sesah. Tapi urang henteu tiasa neuteup kana sasama manusa sareng nebak naon sareng kumaha pikirna. Ieu bisa ngakibatkeun masalah.

Éta gampang pikeun ningali batur sareng ngadamel kaputusan. Carita Samuel, anu sakuduna diturutan jadi raja tina seueur putra Isai, nyaéta klasik. Saha anu bakal nyangka yén Gusti parantos ngémutan Daud salaku raja anyar? Bahkan Samuel kedah diajar pelajaran ieu: "Tapi PANGERAN nimbalan ka Samuel:" Tong kagum ku kanyataan yén anjeunna jangkung sareng kasép. Anjeunna sanes anu dipilih. Kuring nangtoskeun béda ti jalma-jalma. Jalma ningali naon anu nangkep panon; tapi kuring neuteup kana haté » (1 Sam 16,7 Warta Énggal Alkitab).

Urang kedah ati-ati henteu nyandak kaputusan ngeunaan jalma anu kami parantos tepang. Henteu malah jalma anu kami parantos kenal. Urang moal tiasa nebak naon anu dialam ku jalma ieu sareng kumaha pangalamanana paripolah sareng ngawangun éta.

Dina Kolos 3,12: 14 Kami ngingetkeun kumaha urang kedah ngubaran ka silih: «Para sadulur sareng anjeun dipilih ku Gusti, anjeun kalebet umat-umat suci, anjeun dipikacinta ku Gusti. Éta naha anjeun ayeuna pakéan di jero karep, dina karaméan, kasederhanaan, pertimbangan sareng kasabaran. Kudu ngabohong ka karana jeung silih hapunten anu silih pikahoyong pikeun anu salah. Ngan sakumaha Gusti ngahampura anjeun, silih silih hampura. Tapi luhur sadayana, pakéan diri ku cinta; éta mangrupikeun beungkeut anu ngahijikeun anjeun kana hiji persatuan anu sampurna ».

Dina Efesus 4,31-32 Kami maca (NGÜ): «Pait, amarah, amarah, ambekan ambek sareng ucapan fitnah parantos kaleungitan nanaon sareng anjeun, sapertos ogé henteu aya bentuk jahat anu sanés. Tibatan ngubaran ka unggal anu langkung saé, kedah welas asih sareng silih hampura, sapertos Gusti anu ngampunkeun anjeun ngaliwatan Kristus ».

Kumaha cara urang ngubaran batur penting pikeun seueur alesan. Salaku percanten urang bagian tina awak Kristus. Taya sahijieun hates awak sorangan, tapi paduli ka aranjeunna (Efesus 5,29). Urang diciptakeun dina gambar Allah. Nalika urang nyiksa atanapi ngahina batur, urang ngahina Allah. Aturan emas sanes klise. Urang kedah ngubaran batur ku cara anu sami anu ku urang hoyong diperlakukeun. Kami émut yén urang sadaya padu perang pribadi urang. Sawaréh atra ka tatangga urang, batur nyumput dina jeroeun urang. Aranjeunna ngan ukur dipikanyaho ka urang sareng Allah.

Salajengna waktos anjeun nyusun cucian, nyandak waktos pikeun mikir ngeunaan jalma-jalma dina kahirupan anjeun sareng pertimbangan khusus anu diperyogikeun ku sadayana. Gusti parantos salawasna dilakukeun ieu kanggo urang sareng ngarawat urang salaku individu anu peryogi perawatan khusus.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfHiji palajaran ti binatu