Isuk anjeun salajengna

Sareng hormat maca, macana anu parantos 507 perjalanan anjeun salajengna

Dina bagian panutup gambar anjeun tiasa ningali tilu pengendara onta kameunangan gurun. Kita Hayu sareng ngalaman pangalaman anu lumangsung kira-kira 2000 taun ka pengker. Anjeun ningali langit anu kalaparan, anu terasna angkat ka pengendara sareng ayeuna langkung anjeun. Aranjeunna percanten yén bentang anu pohara khusus nunjukkeun aranjeunna jalan ka Yesus, raja anu anyar lahir urang Yahudi. Henteu masalah kumaha jauh sareng susahna jalanna, aranjeunna hoyong ningali Yesus sareng nyembah ka Mantenna. Nalika aranjeunna dugi di Yerusalem, aranjeunna kedah ngandelkeun pitulung luar pikeun milari jalan. Aranjeunna nampi jawaban ti patanyaan aranjeunna ti kepala imam sareng guru agama: «Sareng anjeun, Betlehem Efrata, anu alit di antara kota-kota di Yéhuda, bakal sumping ka kuring ti kuring anu gusti di Israil, anu hasilna ti awal sareng ti kalanggengan parantos di dieu » (Wed 5,1).

Lalaki wijaksana ti Wétan mendakan Yesus dimana béntangna engké bakal ngadeg sareng aranjeunna nyembah Yesus sareng masihan hadiah anjeunna. Dina impian, Allah paréntah ka aranjeunna mulang ka nagri maranéhna ku cara anu sanés.

Éta salawasna narik pikeun kuring ningali langit langit anu kalintang ageung. Pencipta alam semesta nyaéta triune Allah anu ngungkabkeun diri ka urang ngalangkungan Yesus. Éta naha kuring ngarambat unggal dinten pikeun pendak sareng anjeunna nyembah ka anjeunna. Mata kuring ningali panon na ngaliwatan iman anu ku kuring katampi salaku kado ti Allah. Kuring sadar yén dina waktos éta kuring teu tiasa ningal anjeunna nyanghareupan, tapi nalika anjeunna bakal uih deui ka Bumi kuring tiasa ningali anjeunna sapertos anjeunna.

Sanaos iman kuring ngan ukur ukuran sawi mustard, kuring terang yén Allah Bapa anu masihan ka kuring Yesus. Sareng senang nampi kado ieu.
Untungna, kado ieu sanés ngan ukur pikeun kuring, tapi pikeun sadayana anu iman yén Isa mangrupikeun Penyelamat, Jurusalamet sareng Juru Salamet. Anjeunna ngahemat sadayana tina inguan tina dosa, nyalametkeun sadayana tina maot anu abadi, sareng mangrupikeun Jurusalamet anu ngaluarkeun saha waé anu unggal anu ngandelkeun kahirupan sareng percanten ka anjeunna disageurkeun.

Dimana perjalanan anjeun nganteurkeun anjeun? Panginten ka tempat anu Yesus pendak sareng anjeun! Percaya deui, bahkan bakal ngakibatkeun anjeun balik ka nagara anjeun ku cara anu séjén, sakumaha anu kasebut di luhur. Muga bintang anu ngajadikeun anjeun kabuka haté anjeun dina perjalanan anu salajengna. Yesus salawasna hoyong masihan anjeun hadiah beunghar ku asih-Na.

Sacara ilahi, pendamping anjeun
Toni Püntener


pdfIsuk anjeun salajengna