Gereja bener

551 bumi nyata dewa Nalika katedral "Notre Dame" dibakar di Paris, aya kasedihan henteu ngan ukur di Perancis, tapi ogé di sapanjang Éropa sareng dunya sanés. Barang-barang anu teu kalangkung parantos diancurkeun ku seuneu. Saksi ka sejarah 900 taun dileungitkeun dina haseup sareng lebu.

Sababaraha aya anu terang naha ieu mangrupikeun tanda peringatan pikeun masarakat urang kumargi éta kajantenan dina Minggu Suci? Di Éropa, tempat-tempat ibadah sareng "warisan Kristen" kurang saé hargana sareng sakapeung dipayun.
Kumaha anu anjeun pikirkeun nalika anjeun nyarios tempat ibadah? Naha katedral, gereja atanapi kapel, balé anu dihias atanapi tempat anu éndah di alam? Dina awal pelayananana, Yesus ngadamel pernyataan ngeunaan naon anu anjeunna nyangka "imah Allah". Teu lila méméh Paskah, anjeunna ngudag para padagang kaluar tina kuil sareng ngingetkeun aranjeunna supados henteu kuil janten toko jabatan. "Maka urang Israil ngawaler sareng saurna, jinisna naon anu anjeun ningalikeun ka kami supaya anjeun laksanakeun? Waler Yesus ka aranjeunna: Ganggu kuil ieu, sareng dina tilu dinten sim kuring bakal ngangkat deui! Maka urang Yahudi saurna: Bait Allah ieu diwangun dina 46 taun, sareng anjeun badé ngadegkeun éta dina tilu dinten? » (Yohanes 2,18: 20). Naon anu diomongkeun ku Yesus? Pikeun urang Yahudi, jawaban na pisan ngabingungkeun. Marilah urang teraskeun maca: «Tapi anjeunna nyarioskeun kuil awakna. Nalika anjeunna gugah tina maot, murid-murid nyangka yén anjeunna parantos nyarios kieu ka aranjeunna, sarta aranjeunna percanten kana kitab suci sareng kecap anu dicarioskeun ku Yesus » (Ayat 21-22).

Awak Yesus bakal janten bumi nyata Gusti. Sareng saatos tilu dinten di kubur, awakna diwangun deui. Anjeunna nampi awak anyar ti Allah. Paulus nyerat yén kami, salaku barudak Allah, mangrupakeun bagian tina awak ieu. Dina serat kahijina, Petrus nyerat yén urang kedah ngagaduhan batu-batu anu ngawangun kana rohani spiritual ieu salaku hirup.

Tempat ibadah anyar ieu langkung berharga ti naon waé gedong anu megah sareng hal-hal anu khusus ngeunaan hal éta henteu tiasa musnah! Gusti parantos ngadamel "program gedong" anu ageung kantos lumangsung mangabad-abad. "Janten ayeuna anjeun henteu deui tamu sareng urang asing, tapi sasama-jalmi sanés sareng umat suci sareng sahabat Allah, diwangun dina taneuh para rasul sareng nabi, sabab Isa Al Masih mangrupikeun tonggong anu mana sadayana struktur diintegrasikeun kana kuil suci dina Gusti. Ngaliwatan anjeunna anjeun ogé bakal diwangun jadi tempat kémah Allah dina Roh » (Efesus 2,19: 22). Unggal blok gedong tunggal parantos dipilih ku Gusti, anjeunna nyiapkeun éta cocog pisan kana lingkungan anu dimaksud. Unggal batu gaduh tugas sareng fungsina khususna! Janten unggal batu dina awak ieu kacida berharga sareng adi!
Nalika Yesus maot dina salib sareng teras disimpen di kubur, waktos anu parah pisan mimiti pikeun murid-murid. Naon lengkah saterusna? Naha harepan urang teu sia-sia? Ragu sumebarna sareng kuciwa, sanaos Yesus parantos nyarios ka aranjeunna sababaraha kali ngeunaan pupusna. Teras sareng lega hébat: Yesus hirup, anjeunna parantos naat. Yesus nembongkeun dirina dina awak-Na anu anyar sababaraha kali, supados henteu ragu tiasa timbul. Murid-murid parantos janten saksi-saksi anu nyaksian kebangkitan Yesus sareng ngawartosan pangapunten sareng pembaharuan ku Roh Allah. Awak Yesus ayeuna aya di dieu di bumi dina bentuk anu sanés.

Roh Allah ngawangun blok wangunan masing-masing anu ku Gusti nyauran pikeun rohani spiritual anyar Gusti. Sareng bumi ieu masih kénéh nambahan. Sareng sakumaha Gusti mikanyaah putrana, anjeunna resep unggal batu. "Anjeun ogé, salaku batu anu hirup, ngawangun diri anjeun kana bumi spiritual sareng imamat suci, pikeun ngorbankeun kurban spiritual anu pikaresepeun ka Gusti Allah ngalangkungan Yesus Kristus. Éta sababna diserat: "Lah, kuring neundeun batu permata anu terpilih, berharga di Sion; sareng saha waé anu percaya ka Anjeunna, teu kedah isin." Ayeuna kanggo anjeun anu iman, éta berharga. Tapi pikeun anu henteu percaya, éta "batu anu ditolak ku tukang; éta janten batu sudut" (1 Petrus 2,5:7 -).
Yesus ngomean anjeun unggal dinten kalayan cinta-Na, ku kituna anjeun cocog kana wangunan anyar ieu kamulyaan Gusti. Ayeuna anjeun ngan ukur ningali naon anu bakal kalangkang, tapi enggal anjeun bakal ningali kamulyaan pinuh ku kanyataan nalika Yesus sumping dina kamulyaan na bakal ngenalkeun bumi anyar Gusti ka dunya.

ku Hannes Zaugg