The jadian sareng balikna Yesus Kristus

228 kebangkitan sareng uih deui Yesus Kristus

Dina Rasul 1,9 urang nyarios: "Sareng nalika anjeunna nyarioskeun éta, anjeunna gancang ngajemput sareng awan na nyandak anjeunna jauh sateuacan panon na." Abdi hoyong naroskeun patarosan anu sederhana dina waktos ieu: naha? Naha Yesus dicandak ku cara kieu? Tapi sateuacan urang dugi ka éta, urang maca tilu ayat salajengna: "Sareng nalika aranjeunna ningal anjeunna nuju ka surga, lah, aya dua lalaki nganggo baju bodas sareng aranjeunna. Saur aranjeunna: Lalaki di Galiléa, naon anu anjeun nangtung di dinya ningali langit? Ieu Yesus, anu dicandak ka langit ku anjeun, bakal sumping deui nalika anjeun ningali Anjeunna angkat ka surga. Teras aranjeunna balik ka Yerusalem ti gunung, anu disebut Gunung Olive sareng caket ka Yerusalem, jalan Sabat jauh. »

Ayat ieu ngajelaskeun dua hal: yén Yesus naek ka sawarga sareng anjeunna bakal datang deui. Kadua fakta penting pikeun iman Kristen sareng kitu, contona, ogé dilabuhan dina syahadat Rasul. Mimiti Yesus angkat ka surga. Ascension dirayakeun 40 dinten saatos Paskah unggal taun, teras dina Kemis.

Titik kadua anu ngajelaskeun petikan ieu yén Yesus bakal datang deui dina cara anu sami anu ngamimitian. Éta sababna kuring percaya yén Yesus ogé ninggalkeun dunya ieu ku cara anu katingali.

Gampang pisan pikeun Yesus pikeun masihan murid-muridna terang yén anjeunna badé ka Bapana sareng anjeunna bakal sumping deui. Saatos éta, anjeunna bakal ngaleungit, sapertos anu parantos dilakukeun sababaraha kali sateuacanna. Kacuali waktos ieu anjeunna moal katingali deui. Kuring henteu tiasa mikirkeun naon waé pembenaran teologis pikeun Yesus ninggalkeun bumi anu katingali pisan, tapi anjeunna ngalakukeun éta pikeun ngajar murid-muridna sahingga ogé kami ogé hal.

Ku jelas ngaleungit ka hawa, Yesus ngajelaskeun yén anjeunna teu ngan ukur ngiles, tapi yén anjeunna bakal naék ka sawarga pikeun nyapisi dina sisi katuhu Bapa pikeun urang salaku Imam Agung anu langgeng sareng nempatkeun kecap anu saé. Sakumaha salah saurang panulis nyarios: "Anjeunna mangrupikeun wawakil kami di sawarga". Urang gaduh batur di surga anu ngartos saha urang, tiasa ngartos kalemahan urang sareng terang kabutuhan urang sabab anjeunna sanés manusa. Malah di surga anjeunna duaan: sadayana manusa sareng sadaya Gusti.

Malah saatosna Ascension, anjeunna dirujuk dina Alkitab salaku mahluk manusa. Nalika Paulus ngawartosan ka padumukan Athena di Areopagus, anjeunna nyarios yén Allah bakal nangtoskeun dunya liwat jalma anu anjeunna parantos ditangtukeun sareng yén jalma ieu Yesus Kristus. Nalika anjeunna nyerat ka Timoteus, anjeunna namina anjeunna namina Kristus Yesus. Anjeunna masih sasama manusa ayeuna sareng tetep boga awak. Layonna naros tina paéh sareng nyungkeun anjeunna ka sawarga.

Ieu ngabalukarkeun patarosan ti mana awakna ayeuna? Kumaha carana pangéran, anu maha agung jeung ku kituna henteu terbatas kana rohangan, masalah sareng waktos, ogé ngagaduhan badan anu aya dina tempat anu tangtu? Naha awak Yesus Kristus ka sababaraha tempat? Abdi henteu terang. Kuring henteu terang kumaha Isa katémbong balik panto ditutup atanapi kumaha anjeunna tiasa angkat ka surga paduli gravitasi. Tétéla hukum fisik henteu dilarapkeun ka awak Yesus Kristus. Éta mangrupikeun awak, tapi henteu gaduh watesan anu bakal ngahormat ka hiji awak.

Anu henteu kénéh nembalan dina sual kamana ayeuna. Éta ogé henteu paling penting anu salempang! Urang kedah terang yén Isa aya di sawarga, tapi henteu mana swarga na. Éta langkung penting pikeun urang terang ieu ngeunaan awak rohani Yesus - cara Yesus dianggo di dieu sareng ayeuna di bumi diantara urang nyaéta ngalangkungan Roh Suci.

Nalika Yesus naék ka sawarga kalayan awakna, anjeunna ngajelaskeun yén anjeunna bakal terus janten manusa sareng Allah. Ieu ngajamin yén anjeunna mangrupikeun Imam Agung anu teu wawuh sareng urang kalemahan, sapertos ditulis dina surat ka urang Ibrani. Naékna anu katingali ka surga ngajamin deui yén anjeunna henteu ngan saukur ngaleungit, tapi terus polah salaku padésan urang, mediator sareng mediator urang.

Alesan anu sanés

Dina pamadegan kuring, aya alesan sanésna naha Yesus parantos ninggalkeun urang. Saurna kieu ka murid-muridna dina Yohanes 16,7: «Tapi kuring nyarioskeun kaleresan: hadé pikeun anjeun anu kuring indit. Kusabab upami henteu angkat, comforter moal sumping ka anjeun. Tapi upami abdi angkat, sim kuring bakal ngirim ka anjeun. »

Kuring henteu terang persis naha, tapi sigana Yesus kedah naék ka sawarga sateuacan Pentekosta. Nalika murid-murid ningal Yesus naék, aranjeunna nampi janji nampi Roh Suci, maka henteu aya kasedihan, sahenteuna teu aya anu dijelaskeun dina kitab Kisah. Teu aya kasedihan anu lami anu lami sareng daging sareng getih atosan. Baheula teu kincir, tapi masa depanna disawang. Aya kabagjaan pikeun hal-hal anu langkung ageung anu diumumkeun sareng jangji Yesus.

Upami urang teras-terasan maca Kisah, urang bakal mendakan suasana pikaseurieun di antara 120 pengikut. Aranjeunna tepang, ngado'a, sareng ngarencanakeun padamelan anu bakal dilakukeun. Nyaho yén aranjeunna gaduh misi, aranjeunna milih rasul énggal pikeun ngeusian jabatan Yudas Iskariot. Éta ogé terang yén aranjeunna peryogi dua belas lalaki pikeun ngawakilan Israél énggal anu direncanakeun Gusti pikeun ngawangun. Aranjeunna ngagaduhan rapat bisnis sabab ngalakonan bisnis. Yesus parantos parantos masihan aranjeunna tugas nalika saksi-Na indit ka dunya. Sadaya anu kedah anjeunna laksanakeun, sakumaha anu dicarioskeun ka aranjeunna, nyaéta ngadagoan di Yerusalem dugi aranjeunna dipenuhan ku kakuatan ti saluhureuneun sareng nampi comforter anu dijanjikan.

Naékna Yesus mangrupikeun waktos tegangan: murid-murid ngadagoan langkah salajengna supados aranjeunna tiasa dilegakeun kagiatanana, sabab Yesus parantos ngajanjikeun yén maranéhna bakal ngalakukeun hal-hal anu langkung ageung sareng Roh Suci tibatan Isa nyalira. Yesus janten janji hal-hal anu langkung ageung.

Yesus nyebut Roh Suci "comforter lain". Dina basa Yunani aya dua kecap kanggo "sanés". Salah sahiji hartosna "hal anu sami" sareng anu sanésna hartosna "hal anu béda". Yesus nganggo ungkapan "sapertos anu". Roh Suci sapertos Yesus. Sumanget mangrupikeun ayana pribadi ka Gusti sareng sanés kakuatan anu gaib.

Roh Suci hirup sareng ngajar sareng nyarios sareng nyandak kaputusan. Roh Suci nyaéta jalma, jalma ilahi sareng bagian tina Gusti Allah. Roh Suci sami sareng Yesus anu kami ogé tiasa nyarioskeun Yesus anu hirup dina kami sareng di Garéja. Yesus nyebatkeun yén anjeunna tetep sareng anu percaya sareng hirup dina sareng éta leres naon anu anjeunna lakukeun dina jalmi Roh Suci. Yesus angkat, tapi anjeunna henteu ngantunkeun kami nyalira. Anjeunna sumping deui ngaliwatan Roh Suci anu cicing di urang, tapi anjeunna ogé bakal uih deui dina cara fisik sareng anu katingali sareng kuring yakin yén éta mangrupikeun alesan utama pikeun naékna katingali. Janten urang henteu nampi ideu nyebatkeun yén Yesus parantos di dieu dina bentuk Roh Suci sareng urang henteu kedah ngarep-ngarep langkung ti anjeunna ti anu parantos aya.

Henteu, Yesus ngajelaskeun pisan yén uihna henteu bakal janten misi kawih sareng rahasia. Éta bakal dilakukeun jelas. Katémbong sapertos panonpoe sareng panonpoé naék. Ieu bakal katingali ku sadayana, sapertos dinten Ascension katingali ku sadayana di Gunung Olive ampir 2000 taun ka pengker, sareng ieu masihan urang ngarep-arep yén urang tiasa ngarep-ngarep langkung ti naon anu aya di payuneun urang ayeuna. Ayeuna urang ningali seueur kalemahan. Kekirangan di urang, di garéja sareng agama Kristen sakedik. Kami ngarepkeun yén hal-hal bakal robih langkung saé sareng urang ngagaduhan jangji Kristus yén anjeunna bakal uih deui dina cara anu dramatis sareng langkung ngagem Karajaan Allah langkung ageung tibatan anu urang bayangkeun. Anjeunna moal ngantunkeun sapertos-ayeuna.

Anjeunna bakal balik deui jalan anu sami sareng ka surga: katingali sareng fisik. Malah detailna anu kuring henteu nganggap penting pentingna bakal aya: méga. Ngan sapertos muncul dina méga, éta ogé bakal awan na awan. Abdi henteu terang naon hartosna méga; awan muncul ngalambangkeun malaikat anu leumpang sareng Kristus, tapi aranjeunna ogé tiasa méga fisik. Kuring ngan ukur nyabit ieu dina lulus. Hal pangpentingna nyaéta Kristus bakal datang deui dina cara anu dramatis. Aya lampu kilat bakal nyaring, rame nyaring, tanda-tanda panonpoe anu parah panonpoe sareng bulan sareng unggal jalma bakal ningali éta. Éta pasti bakal tiasa dikenal sareng teu aya anu tiasa nyebatkeun yén ieu kajantenan di tempat sanés. Teu aya patarosan anu kajadian ieu bakal kajadian dimana-mana dina waktos anu sami, Upami ieu kajadian, Paul nyarioskeun ka urang dina surat anu munggaran ka Tesalonika, urang bakal naék ngadatangan Kristus di udara dina méga. Prosés ieu dikenal salaku suka bungah sareng moal lumangsung dina rusiah. Éta bakal suka bungah umum sabab sadayana tiasa ningali Kristus mulang ka bumi. Janten urang bakal janten bagian tina Kajadian Yesus, sapertos urang ogé salib-salibna, kakubur sareng kebangkitan. Urang ogé bakal asup ka sawarga pikeun patuh Gusti nalika anjeunna datang deui sareng babarengan sareng anjeunna urang bakal uih ka bumi .

Éta aya bédana?

Kami henteu terang iraha sadayana ieu bakal kajadian. Janten éta ngajadikeun bédana dina kahirupan urang? Éta kuduna. Kami nyarioskeun hal ieu dina 1 Korinta sareng 1 Yohanes. Hayu urang tingali 1 Yohanes 3,2: 3:

«Kalayan Hormat, kami ayeuna parantos barudak na Gusti; tapi naon anu bakal urang henteu acan wangsit. Tapi urang terang yén upami janten katingalina, urang bakal sapertos anjeunna; sabab urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna. Sareng saha anu ngagaduhan sapertos anu di Anjeunna ngabersihan dirina, sakumaha anjeunna murni. »

John teras teras nyarios yén anu iman ngadangukeun Gusti sareng henteu hoyong hirup kahirupan anu dosa. Ieu dampak praktis naon anu urang percanten. Yesus bakal datang deui sareng urang bakal sapertos anjeunna. Ieu henteu hartosna yén usaha urang bakal nyalametkeun urang atanapi kasalahan urang bakal binasa urang, tapi urang henteu daék ngalakukeun dosa Allah.

Kacindekan Alkitab kadua nyaéta dina bab 15 surat kahiji ka Korinta. Saatos panjelasan ngeunaan mulang Kristus sareng kebangkitan urang ka kalanggengan, Paulus nyerat ieu di handap v. 58:

"Ku sabab kitu, dulur-dulur kuring, janten teguh, tabah sareng teraskeun kana padamelan Gusti, sabab anjeun terang yén pagawéan anjeun henteu sia-sia dina Gusti."

Aya pagawéan anu kedah dilakukeun pikeun urang, sapertos murid-murid awal kedah ngalakukeun. Anjeunna ogé masihan urang tatanan anu masihan Yesus ka aranjeunna. Misi kami nyaéta nginjil sareng ngabagi warta anu saé. Kami parantos nampi Roh Suci supados urang tiasa lakukeun ngan éta. Kami henteu acan nangtung ningali ka langit sareng ngantosan Kristus. Urang ogé henteu peryogi Alkitab kanggo waktos pasti. Kitab Suci nyarioskeun ka urang henteu terang kembaluna Yesus. Sabalikna, urang gaduh janji yén Yesus bakal uih sareng éta kedah cekap pikeun urang. Aya pagawéan anu bakal dilakukeun. Kami ditantang sareng sadayana mahluk kami pikeun padamelan ieu. Éta sababna urang kedah kéngingkeun kana dirina kusabab damel pikeun PANGERAN henteu sia-sia.    

ku Michael Morrison