The jadian sareng balikna Yesus Kristus

228 kebangkitan sareng uih deui Yesus Kristus

Dina Kisah Para Rasul 1,9 Kami dicaritakeun, "Sareng anjeunna nyarios kieu, anjeunna dicandak ka tetempoan, sareng awan ngajauhan anjeunna ti payuneun aranjeunna." Abdi hoyong naroskeun patarosan anu sederhana dina waktos ieu: naha? Naha Yesus dibawa kabur ku cara kieu? Tapi saencan urang nepi ka éta, hayu urang baca tilu ayat salajengna: "Sareng aranjeunna ningali anjeunna naék ka sawarga, behold, aya nangtung sareng maranehna dua lalaki jubah bodas. Ceuk maranehna, "Juragan Galilea, naha anjeun nangtung di dinya jeung ningali ka langit? Ieu Yesus, anu diangkat ti anjeun ka sawarga, bakal sumping deui sakumaha anu anjeun tingali anjeunna angkat ka surga. Maranehna balik deui ka Yerusalem ti gunung anu disebut Gunung Jetun, deukeut Yerusalem, jauhna hiji Sabat."

Ayat ieu ngajelaskeun dua hal: yén Yesus naek ka sawarga sareng anjeunna bakal datang deui. Kadua fakta penting pikeun iman Kristen sareng kitu, contona, ogé dilabuhan dina syahadat Rasul. Mimiti Yesus angkat ka surga. Ascension dirayakeun 40 dinten saatos Paskah unggal taun, teras dina Kemis.

Titik kadua anu ngajelaskeun petikan ieu yén Yesus bakal datang deui dina cara anu sami anu ngamimitian. Éta sababna kuring percaya yén Yesus ogé ninggalkeun dunya ieu ku cara anu katingali.

Gampang pisan pikeun Yesus pikeun masihan murid-muridna terang yén anjeunna badé ka Bapana sareng anjeunna bakal sumping deui. Saatos éta, anjeunna bakal ngaleungit, sapertos anu parantos dilakukeun sababaraha kali sateuacanna. Kacuali waktos ieu anjeunna moal katingali deui. Kuring henteu tiasa mikirkeun naon waé pembenaran teologis pikeun Yesus ninggalkeun bumi anu katingali pisan, tapi anjeunna ngalakukeun éta pikeun ngajar murid-muridna sahingga ogé kami ogé hal.

Ku visibly ngiles kana hawa, Yesus nerangkeun yén anjeunna teu ngan bakal leungit, tapi anjeunna bakal naek ka sawarga pikeun mediasi pikeun urang di leungeun katuhu Rama salaku Imam Agung langgeng sarta nempatkeun dina kecap alus. Salaku salah sahiji pangarang ngomong, "Anjeunna wakil urang di sawarga." Urang aya di sawarga anu ngarti saha urang, kalemahan urang, jeung kabutuhan urang sabab manusa. Malah di sawarga anjeunna téh duanana pinuh manusa jeung pinuh Allah.

Malah saatosna Ascension, anjeunna dirujuk dina Alkitab salaku mahluk manusa. Nalika Paulus ngawartosan ka padumukan Athena di Areopagus, anjeunna nyarios yén Allah bakal nangtoskeun dunya liwat jalma anu anjeunna parantos ditangtukeun sareng yén jalma ieu Yesus Kristus. Nalika anjeunna nyerat ka Timoteus, anjeunna namina anjeunna namina Kristus Yesus. Anjeunna masih sasama manusa ayeuna sareng tetep boga awak. Layonna naros tina paéh sareng nyungkeun anjeunna ka sawarga.

Ieu ngabalukarkeun patarosan ti mana awakna ayeuna? Kumaha carana pangéran, anu maha agung jeung ku kituna henteu terbatas kana rohangan, masalah sareng waktos, ogé ngagaduhan badan anu aya dina tempat anu tangtu? Naha awak Yesus Kristus ka sababaraha tempat? Abdi henteu terang. Kuring henteu terang kumaha Isa katémbong balik panto ditutup atanapi kumaha anjeunna tiasa angkat ka surga paduli gravitasi. Tétéla hukum fisik henteu dilarapkeun ka awak Yesus Kristus. Éta mangrupikeun awak, tapi henteu gaduh watesan anu bakal ngahormat ka hiji awak.

Anu henteu kénéh nembalan dina sual kamana ayeuna. Éta ogé henteu paling penting anu salempang! Urang kedah terang yén Isa aya di sawarga, tapi henteu mana swarga na. Éta langkung penting pikeun urang terang ieu ngeunaan awak rohani Yesus - cara Yesus dianggo di dieu sareng ayeuna di bumi diantara urang nyaéta ngalangkungan Roh Suci.

Nalika Yesus naék ka sawarga kalayan awakna, anjeunna ngajelaskeun yén anjeunna bakal terus janten manusa sareng Allah. Ieu ngajamin yén anjeunna mangrupikeun Imam Agung anu teu wawuh sareng urang kalemahan, sapertos ditulis dina surat ka urang Ibrani. Naékna anu katingali ka surga ngajamin deui yén anjeunna henteu ngan saukur ngaleungit, tapi terus polah salaku padésan urang, mediator sareng mediator urang.

Alesan anu sanés

Jigana aya alesan sejen naha Yesus geus katempo ninggalkeun urang. Anjeunna nyarios ka murid-muridna dina Yohanes 16,7 kieu: "Tapi Kami ngabejaan Anjeun saleresna: éta alus pikeun anjeun yén kuring indit. Sabab iwal kuring indit, Panglipur moal datang ka anjeun. Tapi upami abdi angkat, abdi bakal ngutus anjeunna ka anjeun."

Kuring henteu terang persis naha, tapi sigana Yesus kedah naék ka sawarga sateuacan Pentekosta. Nalika murid-murid ningal Yesus naék, aranjeunna nampi janji nampi Roh Suci, maka henteu aya kasedihan, sahenteuna teu aya anu dijelaskeun dina kitab Kisah. Teu aya kasedihan anu lami anu lami sareng daging sareng getih atosan. Baheula teu kincir, tapi masa depanna disawang. Aya kabagjaan pikeun hal-hal anu langkung ageung anu diumumkeun sareng jangji Yesus.

Upami urang teras-terasan maca Kisah, urang bakal mendakan suasana pikaseurieun di antara 120 pengikut. Aranjeunna tepang, ngado'a, sareng ngarencanakeun padamelan anu bakal dilakukeun. Nyaho yén aranjeunna gaduh misi, aranjeunna milih rasul énggal pikeun ngeusian jabatan Yudas Iskariot. Éta ogé terang yén aranjeunna peryogi dua belas lalaki pikeun ngawakilan Israél énggal anu direncanakeun Gusti pikeun ngawangun. Aranjeunna ngagaduhan rapat bisnis sabab ngalakonan bisnis. Yesus parantos parantos masihan aranjeunna tugas nalika saksi-Na indit ka dunya. Sadaya anu kedah anjeunna laksanakeun, sakumaha anu dicarioskeun ka aranjeunna, nyaéta ngadagoan di Yerusalem dugi aranjeunna dipenuhan ku kakuatan ti saluhureuneun sareng nampi comforter anu dijanjikan.

Naékna Yesus mangrupikeun waktos tegangan: murid-murid ngadagoan langkah salajengna supados aranjeunna tiasa dilegakeun kagiatanana, sabab Yesus parantos ngajanjikeun yén maranéhna bakal ngalakukeun hal-hal anu langkung ageung sareng Roh Suci tibatan Isa nyalira. Yesus janten janji hal-hal anu langkung ageung.

Yesus disebut Roh Suci "lain Comforter". Aya dua kecap pikeun "lain" dina basa Yunani. Hiji hartosna "hal anu sami" sareng anu sanésna hartosna "hal anu béda". Yésus ngagunakeun kecap ”saperti éta”. Roh Suci téh kawas Yesus. Roh mangrupikeun ayana pribadi Gusti sareng sanés ngan ukur kakuatan gaib.

Roh Suci hirup sareng ngajar sareng nyarios sareng nyandak kaputusan. Roh Suci nyaéta jalma, jalma ilahi sareng bagian tina Gusti Allah. Roh Suci sami sareng Yesus anu kami ogé tiasa nyarioskeun Yesus anu hirup dina kami sareng di Garéja. Yesus nyebatkeun yén anjeunna tetep sareng anu percaya sareng hirup dina sareng éta leres naon anu anjeunna lakukeun dina jalmi Roh Suci. Yesus angkat, tapi anjeunna henteu ngantunkeun kami nyalira. Anjeunna sumping deui ngaliwatan Roh Suci anu cicing di urang, tapi anjeunna ogé bakal uih deui dina cara fisik sareng anu katingali sareng kuring yakin yén éta mangrupikeun alesan utama pikeun naékna katingali. Janten urang henteu nampi ideu nyebatkeun yén Yesus parantos di dieu dina bentuk Roh Suci sareng urang henteu kedah ngarep-ngarep langkung ti anjeunna ti anu parantos aya.

Henteu, Yesus ngajelaskeun pisan yén uihna henteu bakal janten misi kawih sareng rahasia. Éta bakal dilakukeun jelas. Katémbong sapertos panonpoe sareng panonpoé naék. Ieu bakal katingali ku sadayana, sapertos dinten Ascension katingali ku sadayana di Gunung Olive ampir 2000 taun ka pengker, sareng ieu masihan urang ngarep-arep yén urang tiasa ngarep-ngarep langkung ti naon anu aya di payuneun urang ayeuna. Ayeuna urang ningali seueur kalemahan. Kekirangan di urang, di garéja sareng agama Kristen sakedik. Kami ngarepkeun yén hal-hal bakal robih langkung saé sareng urang ngagaduhan jangji Kristus yén anjeunna bakal uih deui dina cara anu dramatis sareng langkung ngagem Karajaan Allah langkung ageung tibatan anu urang bayangkeun. Anjeunna moal ngantunkeun sapertos-ayeuna.

Anjeunna bakal uih deui dina cara anu sami anjeunna naék ka surga: sacara visual sareng fisik. Malahan rinci anu kuring henteu nganggap penting pisan bakal aya: awan. Sapertos anjeunna naék dina méga, anjeunna ogé bakal uih deui dina méga. Abdi henteu terang naon hartosna méga; nembongan yen awan melambangkan malaikat leumpang jeung Kristus, tapi maranéhna bisa ogé geus awan fisik. Kuring ngan nyebut ieu ngaliwatan. Anu paling penting, Kristus bakal uih deui ku cara anu dramatis. Bakal aya lampu kilat, sora nyaring, tanda-tanda fenomenal dina panonpoé sareng bulan sareng sadayana bakal ningali éta. Pasti bakal dibuktikeun sareng teu aya anu tiasa nyarios yén ieu kajantenan di tempat sanés. Teu aya sual yén kajadian ieu bakal kajadian di mana waé sakaligus.Nalika ieu kajadian, Paul ngabejaan urang dina 1. Tesalonika, urang bakal naek papanggih Kristus dina méga di awang-awang. Prosés ieu katelah suka bungah tur moal lumangsung dina rusiah. Éta bakal janten suka bungah umum sabab sadayana tiasa ningali Kristus mulang ka bumi. Jadi urang jadi bagian tina ascension Yesus, sagampil urang bagian tina crucifixion-Na, ascension jeung jadian. Urang ogé bakal naek ka sawarga papanggih Gusti lamun manéhna datang deui jeung babarengan jeung manéhna urang balik ka bumi .

Éta aya bédana?

Kami henteu terang iraha sadayana ieu bakal kajantenan. Janten naha éta bédana dina kahirupan urang? Kedahna. dina 1. Korinta jeung 1. John ngabejaan urang ngeunaan eta. hayu urang 1. Johannes 3,2-3 awaskeun: "Anu asih, urang parantos janten putra Allah; tapi can écés bakal jadi naon. Tapi urang terang yén nalika éta wangsit, urang bakal sapertos kitu; pikeun urang bakal nempo manéhna salaku manéhna. Sareng saha waé anu gaduh harepan sapertos kitu ka Anjeunna nyucikeun dirina, sapertos anjeunna murni."

John teras teras nyarios yén anu iman ngadangukeun Gusti sareng henteu hoyong hirup kahirupan anu dosa. Ieu dampak praktis naon anu urang percanten. Yesus bakal datang deui sareng urang bakal sapertos anjeunna. Ieu henteu hartosna yén usaha urang bakal nyalametkeun urang atanapi kasalahan urang bakal binasa urang, tapi urang henteu daék ngalakukeun dosa Allah.

Kacindekan Alkitabiah kadua kapanggih dina First Corinthians. Sanggeus ngajelaskeun mulangna Kristus jeung dihudangkeun deui urang kana kalanggengan, Paulus nulis kieu: “Ku sabab eta, dulur-dulur, sing tabah, sing tabah, jeung sing terus-terusan ngaronjatkeun kana pagawean Gusti, sabab nyaho yen pagawean maraneh teh teu sia-sia. "(1. Surat ka Korinta 15,58).

Aya pagawéan anu kedah dilakukeun pikeun urang, sapertos murid-murid awal kedah ngalakukeun. Anjeunna ogé masihan urang tatanan anu masihan Yesus ka aranjeunna. Misi kami nyaéta nginjil sareng ngabagi warta anu saé. Kami parantos nampi Roh Suci supados urang tiasa lakukeun ngan éta. Kami henteu acan nangtung ningali ka langit sareng ngantosan Kristus. Urang ogé henteu peryogi Alkitab kanggo waktos pasti. Kitab Suci nyarioskeun ka urang henteu terang kembaluna Yesus. Sabalikna, urang gaduh janji yén Yesus bakal uih sareng éta kedah cekap pikeun urang. Aya pagawéan anu bakal dilakukeun. Kami ditantang sareng sadayana mahluk kami pikeun padamelan ieu. Éta sababna urang kedah kéngingkeun kana dirina kusabab damel pikeun PANGERAN henteu sia-sia.    

ku Michael Morrison