Resolusi taun anyar anu pangsaéna

625 resolusi taun anyar anu pangsaéna Naha anjeun kantos panasaran naha wengi taun énggal penting pikeun Gusti? Gusti diwangun dina waktos anu disebut kalanggengan. Nalika anjeunna nyiptakeun manusa, anjeunna nempatkeun kana skéma temporal anu dibagi kana sababaraha dinten, minggu, bulan sareng taun. Aya seueur kalénder anu sanés anu dianggo ku jalma-jalma di bumi ieu. Taun Anyar Yahudi henteu dirayakeun dina dinten anu sami sareng wengi taun anyar, tapi aya prinsip anu sami. Henteu janten masalah naon kalénder anu anjeun anggo, Poé Taun Anyar mangrupikeun dinten mimiti bulan kahiji taun kalénder. Waktos penting pikeun Gusti. Jabur nyebatkeun do'a ti Musa, di mana anjeunna ngadoa pikeun hikmah dina kaayaan waktos: "Ari umur kami tujuh puluh taun sareng, nalika kakuatan, dalapan puluh taun, sareng reueus na mangrupikeun usaha sareng sia-sia, sabab aranjeunna gancang-gancang saliwat sareng urang ngapung ka ditu. Janten pajarkeun kami ngitung dinten urang supados urang ngagaduhan haté anu wijaksana! " (Jabur 90,10 sareng 12 Eberfeld Alkitab).

Hiji hal anu diajarkeun Alkitab ngeunaan sipat Allah nyaéta Anjeunna nyetél jalan sareng ngalakukeun hal-hal dina waktos anu pas. Upami aya perkawis anu kedah lumangsung dina dinten anu kahiji atanapi tanggal dua puluh bulan éta, éta bakal kajadian dina dinten éta, dugi ka jam, bahkan ka menit. Sanés kabeneran atanapi darurat, éta mangrupikeun jadwal Gusti. Kahirupan Yesus direncanakeun dugi ka jéntré terakhir, dina hal waktos sareng tempat. Malah sateuacan Isa ngalahir, rencana parantos disiapkeun sareng Yesus hirupkeun. Éta mangrupikeun hal anu ngabuktikeun sipat ketuhanan Yesus. Teu aya anu tiasa ngaduga kumaha hirupna bakal maju, sapertos Yesus sareng nabi-nabi sateuacanna. Duanana kalahiran Yesus sareng nyalibkeunana sareng dihirupkeunana diprediksi ku para nabi mangtaun-taun sateuacanna kajantenan. Gusti parantos sareng nyarios seueur hal dina Poé Taun Anyar Yahudi. Ieu tilu conto tina sajarah Alkitab.

Peti Nuh

Nalika Nuh aya dina bahtera nalika pasang pasang, sababaraha bulan ngalangkung sateuacan cai ngaleut. Éta dina Poé Taun Anyar nalika Nuh muka jandéla sareng ningali cai na tilelep. Nuh cicing dina bahtera salami dua bulan deui, sigana kusabab anjeunna parantos ngabiayaan kanyamanan sareng kaamanan kapal na ditawarkeun ka anjeunna. Gusti nyarios ka Nuh sareng nyarios: "Kaluar tina bahtera, anjeun sareng pamajikan, putra-putra sareng istri putra-putrana sasarengan!" (Nomer 1:8,16).

Gusti maréntahkeun Nuh ninggalkeun bahtera, saatos bumi ayeuna garing pisan. Kadang-kadang urang kabanjiran ku masalah dina kahirupan urang. Kadang-kadang kami kajebak dina aranjeunna sareng teuing nyaman dipisahkeun. Kami sieun ninggalkeun aranjeunna. Henteu masalah zona kanyamanan anjeun aya, dina Poé Taun Anyar 2021 Gusti bakal ngucapkeun kecap anu sami sareng anjeun sapertos ka Nuh: Kaluar! Aya dunya anyar di luar sana sareng ngantosan anjeun. Banjir taun ka pengker panginten tiasa dibanjiran, dijagragkeun, atanapi ditantang anjeun, tapi dina Taun Taun Anyar pesen Gusti pikeun anjeun ngamimitian deui sareng ngahasilkeun hasil. Disebutkeun yén budak anu kaduruk bakal ngajauhan seuneu, tapi anjeun teu kedah sieun ku éta. Sataun anu anyar parantos dimimitian, maka angkat ka luar - perairan anu sumping anjeun parantos tilelep.

Pangwangunan candi

Gusti maréntahkeun Musa ngawangun candi dina bentuk tenda. Ieu ngalambangkeun tempat dimana Gusti cicing sareng jalma-jalma. Saatos matérialna disiapkeun, Allah nyarios ka Musa: "Anjeun kedah ngadegkeun Kemah Kemah dina dinten mimiti bulan kahiji" (Budalan 2: 40,2). Ngawangun pondok pensil mangrupikeun tugas khusus anu dikhususkeun pikeun dinten anu khusus - Dinten Taun Anyar. Mangtaun-taun saurna, Raja Suleman ngawangun candi tina bahan padet di Yerusalem. Kuil ieu dirusak sareng disiksa ku masarakat di jaman engké. Raja Hizkia mutuskeun yén aya hal anu kedah dirobih. Para imam angkat ka tempat suci Bait Allah sareng mimiti meresihanana dina Poe Taun Anyar: «Para imam, kumaha oge, lebet ka jero bumi Gusti pikeun ngabersihkeunnana, sareng nempatkeun sagala rupa najis anu aya di Bait Allah Gusti di payuneun bumi di Bait Allah, sareng urang Lewi ngukutna teras ngalangkung ka Walungan Kidron. Tapi aranjeunna ngamimitian suci dina poe kahiji bulan kahiji, sareng dina dinten kadalapan bulan éta aranjeunna angkat ka buruan TUHAN sareng nyucikeun tempat suci Gusti salami dalapan dinten, sareng dina tanggal genep belas bulan kahiji aranjeunna réngsé damel. " (2 Bab 29,16: 17).

Naon ieu hartosna pikeun urang? Dina Perjanjian Anyar Paul nyarioskeun yén urang téh Bait Allah: «Naha anjeun henteu terang yén anjeun téh Bait Allah sareng yén Ruh Allah cicing di anjeun? Upami aya anu ngancurkeun Bait Allah, Gusti bakal ngancurkeun anjeunna, sabab Bait Allah anu suci - anjeun » (1 Korinta 3,16)
Upami anjeun henteu acan percanten ka Gusti, Gusti ngundang anjeun nangtung janten Bait-Na sareng Anjeunna bakal sumping sareng cicing di anjeun. Upami anjeun parantos percanten ka Gusti, maka pesen na sami sareng anu dipasihkeun ka urang Lewi rébuan taun ka pengker: ngabersihan Bait Suci dina Taun Anyar. Upami anjeun parantos najis ngalangkungan najis seksual, nafsu, permusuhan, paséa, dengki, ledakan amarah, pamrih, perselisihan, dengki, mabok, sareng dosa-dosa anu sanés, maka Gusti ngundang anjeun supaya diberesihan ku Anjeunna sareng mimiti ngalakukeunana dina Taun Anyar. . Dupi anjeun parantos ngamimitian? Éta tiasa janten resolusi Taun Anyar anu paling saé pikeun hirup anjeun janten Bait Allah.

Ninggalkeun Babul!

Aya deui pangalaman Taun Anyar anu didokumentasikeun dina buku Ezra. Ezra mangrupikeun urang Yahudi anu cicing di pengasingan sareng seueur urang Yahudi sanés di Babul kusabab Yérusalém sareng kuil parantos ancur ku urang Babul. Saatos Yerusalem sareng Bait Allah diwangun deui, Esdré tukang nulis mutuskeun pikeun balik ka Yérusalém. Anjeunna hoyong ngajarkeun jalma-jalma sacara tuntas ngeunaan naon anu aya dina kitab suci. Kami hoyong lakonan hal anu sami sareng nyarios ka anjeun: Dinten ieu kami téh kuil spiritual Allah sareng garéja-Na. Janten candi ieu mangrupikeun simbol pikeun urang anu percaya sareng Yerusalem simbol pikeun garéja. "Kusabab dina dinten anu kahiji dina bulan kahiji anjeunna mutuskeun badé angkat ti Babul, sareng dina dinten kahiji bulan kalima anjeunna sumping ka Yérusalém, sabab panangan Gusti anu saé na ditampi" (Esra [rohangan]] 7,9).

Anjeunna mutuskeun angkat ti Babul dina Poé Taun Anyar. Dina Poé Taun Anyar ieu anjeun ogé tiasa mutuskeun balik deui ka garéja (diwakilan ku Yerusalem) pikeun mulang. Anjeun panginten tiasa nyangkut kana gaya hirup Babul, gaya hirup, salah laku lampah anjeun. Aya anu percanten anu sacara rohani masih aya di Babul, sanaos aranjeunna tiasa ngalaksanakeun tugas anu mendesak ti Yerusalem, garéja. Sapertos Esra, anjeun ayeuna tiasa milih pikeun balik deui ka bumi - ka garéja. Garéja anjeun ngantosan anjeun. Éta tiasa janten perjalanan anu beurat, khususna léngkah munggaran nuju ka bumi. Anjeun terang, perjalanan anu panjang dimimitian ku léngkah munggaran dina dinten mimiti bulan kahiji. Butuh waktu Esra opat bulan dugi. Anjeun gaduh kasempetan kanggo ngamimitian dinten ayeuna.

Kuring miharep anjeun bakal ningali deui ka wengi Taun Anyar sareng nyarios: «Kuring bungah yén, sapertos Nuh, kuring kaluar tina zona kanyamanan bahtera, kana dunya anyar anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun anjeunna. Saperti Musa, anu ngadegkeun Kemah dina Poé Taun Anyar, atanapi sapertos Ezra, anu mutuskeun ninggali Babul di tukangeun anjeunna pikeun diajar langkung seueur perkawis Gusti! " Kuring miharep anjeun sataun anu saé pisan!

ku Takalani Musekwa