Ngawangkeun angka

tanda waktu Injil hartosna "warta anu saé". Mangtaun-taun, Injil henteu acan janten warta anu saé pikeun kuring sabab kuring parantos ngajarkeun pikeun kahirupan anu ku urang anu hirup dina sababaraha dinten katukang. Kuring yakin yén "tungtung dunya" bakal datang dina sababaraha taun, tapi upami kuring polah sasuai, kuring bakal luput Mangsa Kasalahan. Pintonan dunya anu tipis ieu tiasa janten adiktif, janten anjeun condong ningali sadaya hal anu kajantenan di dunya ngaliwat kacamata interpretasi aneh tina kajadian anu bakal lumangsung dina jaman ahir. Dinten ieu cara mikir henteu deui janten fokus iman Kristen sareng dasar hubungan kuring sareng Gusti, anu kuring nganuhunkeun pisan.

Baheula

Paul nyerat ka Timoteus: "Tapi anjeun kedah terang yén waktos-waktos anu badé datang dina sababaraha dinten terakhir" (2 Timoteus 3,1). Naon laporan berita unggal dinten ayeuna? Kami ningali gambar perang kejem sareng kota-kota dibom. Laporan pangungsi angkat ka nagarana sareng henteu aya harepan. Serangan téroris anu nyababkeun sangsara sareng kasieun. Kami ngalaman bencana alam atanapi gempa bumi anu ngancurkeun sadaya anu parantos kami bina. Naha aya klimaks? Naha Perang Dunya Katilu bakal pas pisan?

Nalika Paul nyarioskeun dinten-dinten akhir, anjeunna henteu ngaduga pikahareupeun. Sabalikna, anjeunna nyarioskeun perkawis kaayaan anu hirup na sareng kumaha lingkunganana berkembang. Poé-poé pamungkas, saur Peter dina Pentecost, nalika anjeunna ngadugikeun nabi Joel, parantos aya dina abad kahiji: "Bakal kajadian dina poé-poé pamungkas, saur Gusti, maka kuring bakal nyurahan Roh-Na ka sadaya jalma; sareng putra-putri anjeun bakal ngarasula, sareng nonoman anjeun bakal ningali visi, sareng sepuh anjeun bakal ngagaduhan impian " (Kisah 2,16: 17).

Dinten terakhir dimimitian sareng Yesus Kristus! "Lila pisan Gusti Allah sering nyarios ka karuhun urang sareng ku sababaraha cara ngalangkungan nabi, tapi dina dinten-dinten akhir ieu anjeunna nyarios ka urang ngalangkungan putrana" (Ibrani 1,1: 2 Kitab Suci Hirup Anyar).

Injil perkawis Yesus, saha anjeunna, naon anu anjeunna laksanakeun sareng naon anu mungkin kusabab éta. Nalika Yesus digedékeun tina maot, sadayana dirobih - pikeun sadayana jalma - naha éta terang atanapi henteu. Yesus nyiptakeun sagala hal anu anyar: «Dina Anjeunna sadaya anu aya di surga sareng di bumi diciptakeun, anu katingali sareng anu teu kawih, janten aranjeunna tahta atanapi panguasa atanapi kakuwasaan atanapi kakuwasaan; éta diciptakeun ku sareng pikeun anjeunna. Sareng Anjeunna anu luhur sadayana sareng aya sagala anu aya dina anjeunna » (Kolose 1,16: 17).

Perang, kalaparan sareng gempa

Salila abad, masarakat parantos runtuh sareng kekerasan parantos ruksak. Perang salawasna janten bagian tina masarakat urang. Bencana alam parantos nyerang umat manusia salila rébuan taun.

Isa ngadawuh: «Anjeun bakal ngadangu perang sareng perang tangisan; lalajo sareng ulah sieun. Kusabab éta kudu kajadian. Tapi sanés tungtungna. Pikeun hiji jalma bakal naékna ngalawan anu séjén sareng hiji karajaan anu ngalawan; bakal aya kalaparan sareng gempa bumi di dieu. Tapi sadayana ieu awal kontraksi » (Mateus 24,7: 8).

Bakal aya perang, kalaparan, bencana sareng kasusah, tapi ulah kaget ku kitu. Dunya ngagaduhan seueur musibah saprak The Last Days dimimitian ampir 2000 sababaraha taun ka pengker sareng kuring yakin bakal aya seueur deui. Gusti tiasa ngeureunkeun masalah-masalah dunya ieu iraha waé anjeunna hoyong. Dina waktos anu sami, kuring ngarepkeun dinten ageung payun waktos Yesus bakal uih deui. Hiji poé tungtungna bakal datang.

Terus terang, urang peryogi iman sareng ngarepkeun naha aya perang atanapi henteu, naha tungtungna caket atanapi henteu. Urang peryogi iman sareng sregep, euweuh masalah sabaraha dinten anu goréng, henteu seueur sabaraha kajadian anu aya. Tanggung jawab ka Gusti urang henteu robih. Upami ningali pamandangan dunya, anjeun tiasa ningali musibah di Afrika, Asia, Eropa, Oceania sareng Amérika. Anjeun tiasa ningali huma anu bodas sareng siap dipanén. Aya padamel salami-énjing. Anjeun kedah ngalakukeun anu saé kalayan naon anu anjeun gaduh.

Naon anu kudu urang lakukeun

Dimana urang nangtung dina nubuat ayeuna? Kami ayeuna dina waktos garéja na kedah ngabutuhkeun Injil. Yesus nyauran urang ka Persib ngajalankeun balapan dugi ka tungtung kalayan kasabaran. Paulus ogé nyarioskeun nalika akhirna nyiptakeun dibébas tina beban impermanence sareng nalika anak-anakna Allah dipasihkeun kabébasan sareng kamulyaan di hareup.

«Sareng kami, anu parantos Gusti parantos masihan sumangetna, bagian mimiti tina warisan hareup, bahkan urang sedekan batin kusabab sadar pisan naon anu ditakdirkan ku urang salaku putra atanapi putri Allah masih ditungguan: kami ngantosan éta awak urang ogé ditebus » (Rum 8,23 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Urang ningali masalah dunya ieu sareng ngadagoan sabar: «Kusabab urang disimpen harepan. Tapi harepan anu katingali sanés harepan; sabab kumaha anjeun ngarepkeun naon anu anjeun tingali? Tapi upami urang ngarepkeun naon anu urang teu tingali, urang sabar sabar » (Ayat 24-25).

Petrus ngalaman kaayaan anu sami, anjeunna ngantosan dinten Gusti: "Tapi dinten PANGERAN bakal sumping sapertos maling; tuluy langit bakal ngalembereh kalayan nabrak gedé; tapi elemenna bakal ngalembereh sareng panas, sareng bumi sareng karya na moal aya deui » (2 Peter 3,10).

Naon saran anu anjeunna masihan ka urang? Naon anu kudu urang laksanakeun nalika nungguan dinten Gusti? Kumaha kedah urang hirup Urang kedah hirup hirup anu suci sareng gaib. "Upami sadayana ieu bakal ngalembereh, kumaha anjeun kedah nangtung dina leumpang suci sareng mahluk alim anu ngantosan datangna Gusti sareng angin gancang arahna" (Ayat 11-12).

Éta mangrupikeun tanggung jawab anjeun unggal dintenna. Aranjeunna disebut hirup hirup suci. Yesus teu ngadamel prediksi iraha akhir dunya bakal sumping sabab anjeunna henteu terang sareng urang henteu ogé: "Teu aya anu terang ngeunaan dinten atanapi jam éta, bahkan para malaikat di surga, henteu ogé Putra, tapi ngan ukur hiji Bapa" (Mateus 24,36).

Hirup spiritual

Kanggo tanah Israél dina perjanjian kuno, Allah jangji bakal ngaberkahan éta ngaliwatan hiji perjanjian khusus upami bangsa nurut kana éta. Bakal nyegah bencana alam anu normal pencét dua anu goréng sareng anu adil. Anjeunna henteu masihan jaminan ieu ka bangsa-bangsa sanés. Bangsa-bangsa modéren henteu tiasa nyandak berkah anu dipasihkeun ku Israél ka Israél anu khusus dina jaman ayeuna salaku janji.
Di dunya ieu anu rubuh, Gusti ngamungkinkeun dunya bencana, dosa, sareng jahat. Éta ogé ngamungkinkeun sinar panonpoé sareng hujan ngirangan anu goréng sareng anu saéna. Sakumaha conto Ayub sareng Isa nunjukkeun ka urang, anjeunna ogé ngajantenkeun jahat tumiba ka nu soleh. Gusti kadang-kadang ngaganggu masalah fisik pikeun ngabantosan urang. Tapi perjanjian anyar henteu ngajamin kapan, kumaha sareng dimana bakal ngalaksanakeunana. Perjangjian anyar nyauran urang percanten sanajan kaayaan éta. Anjeunna nyauran urang satia sanajan kabébasan sareng kasabaran sanaos karep saum sareng dunya anu langkung saé anu bakal dibawa ku Isa.

Perjangjian anyar, perjanjian anu langkung saé, nawarkeun kahirupan spiritual sareng henteu ngajamin berkah fisik. Ku iman urang kedah pokus kana spiritual, sanes sacara fisik.

Ieu mangrupikeun pamikiran anu sanés anu tiasa nempatkeun nubuat dina sudut pandang anu mantuan. Tujuan utama nubuat nyaéta henteu difokuskeun tanggal-tanggal, tapi tugas anu pangpentingna nyaéta nunjuk urang ka Yesus supaya urang tiasa kenal. Yesus mangrupikeun berkah pinunjul anu anjeun tiasa nampi dina kahirupan anjeun. Sakali anjeun parantos ngahontal tujuan ieu, henteu deui museurkeun jalan anu ngajurung ka anjeunna, tapi dina kahirupan anu saé bareng sareng Yesus dina komuni sareng Bapa sareng Roh Suci.

ku Joseph Tkach