Yesus: Karajaan Allah

515 karajaan yesus Naon hal anu paling penting dina kahirupan anjeun? Naha éta Yesus? Naha éta titik fokus anjeun, titik fokus, linchpin, titik fokus dina kahirupan anjeun? Yesus mangrupikeun museurkeun kahirupan kuring. Tanpa Anjeunna Kuring teu hirup, tanpa anjeunna teu aya anu bade tujuan anu leres. Tapi sareng Yesus, naon kabagjaan kuring cicing di Karajaan Allah.

Saatos syahadat anu Yesus teh Al Masih, utusan Allah, Al Masih, kuring mastikeun ka anjeun: «Anjeun hirup sareng Yesus di Karajaan Allah kusabab aya di jero anjeun, di tengah-tengah kami».

Parisi Farisi naros ka Yesus nalika Karajaan Allah bakal sumping. Anjeunna ngawaler: "Karajaan Allah henteu dugi ka jalan anu tiasa dikenal ku tanda-tanda éksternal. Sanés ogé moal tiasa nyarios: Kéngingkeun, didieu! Atanapi: "Tingali, Karajaan Allah aya dina jeroeun anjeun" (Lukas 17, 20-21 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Yesus parantos mimiti ngamimitian nyatakeun Karajaan Allah anu gaduh otoritas, urang Parisi aya di dinya. Aranjeunna dituduh anjeunna nyalahkeun sanajan anjeunna nyarioskeun bebeneran. Anjeunna kasaksian dina Injil-na bilih waktos parantos sumping sareng Karajaan Allah parantos sumping (saatos Markus 1,14-15). Di cai mancur Yakub, wanoja ti Samaria sumping ngagambar cai. Yesus dimimitian dina dialog sareng anjeunna: "Pasihan ka abdi!" "Yesus ngawaler: Upami anjeun terang naon kéngingan Allah sareng saha éta anu ucapkeun ka anjeun: Pasihan abdi nginum, anjeun bakal naroskeun anjeunna, sareng anjeun bakal masihan anjeun cai cinyusu, cai hirup. Tapi saha waé anu nginum cai anu ku sim kuring bakal masihan anjeunna moal haus deui. Cai anu ku kuring masihan anjeunna bakal janten sumber dina Anjeunna anu terus-terusan ngalir nepi ka hirup abadi » (Yohanes 4,9: 14 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Yesus ogé nawiskeun anjeun jalan hirupna supados ngalir terus-terusan antara anjeun sareng tatangga anjeun, ayeuna sareng kana kahirupan anu abadi dina jadian. «Tapi waktuna bakal datang, nuhun, parantos di dinya jalma-jalma bakal nyembah ka Gusti sapertos Bapa, jalma-jalma anu ngeusi Roh sareng anu parantos ngakukeun kaleresan. Gusti mangrupikeun roh sareng jalma-jalma anu hoyong nyembah anjeunna kedah nyembah ka Anjeunna dina roh sareng bebeneran » (Yohanes 4,23: 26 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Kumaha anjeun nyembah ka Gusti dina roh sareng kabeneran? Saur Yesus: "Kuring teh tangkal anggur anjeun anjeun!" Upami anjeun tetep dina vine Yesus, anjeun bakal nanggung buah, langkung seueur buah, enya seueur buah. Anjeun kedah nganggo buah anu masihan Gusti pikeun nawiskeun ka tatanggana anjeun. Asih, kabagjaan, katenangan, kasabaran, kahadean, kahadean, kasatiaan, kaéndahan sareng panguasaan diri, cara hirup Gusti, sanés ngan ukur buah Roh, tapi mangrupikeun ekspresi cinta anjeun ka tatangga. Sumber asih, Yesus, anu ngalir terus, moal garing, tapi bakal ngalir kana kahirupan anu abadi. Ieu manglaku ka ayeuna sareng ka hareup, dimana karajaan Gusti katingali dina kasampurnaan na.

Ngaliwatan anjeun, Isa ngungkabkeun dirina ka pasangan anjeun, murangkalih sareng kolotna, babaturan sareng batur, kumaha bénten aranjeunna. Yesus hayang bogohna anu ngalir ka anjeun pikeun ngaliwat anjeun ka jalma anu salajengna. Anjeun hoyong bagikeun cinta ieu sareng anu dipikacinta ku anjeun ngahargaan aranjeunna salaku loba diri anjeun.

Anjeun sareng abdi ngagaduhan harapan hirup sabab kabangkitan Yesus ti nu maot masihan kami pusaka anu teu kaelok: hirup abadi dina Karajaan Allah. Kuring pokus kana anu: dina Yesus di Karajaan Allah.

ku Toni Püntener


pdfYesus: Karajaan Allah