Jang naon naon

429 piring anu bungsu

«Pengadilan bakal sumping! Putusanana bakal datang! Tobat ayeuna atanapi anjeun bakal asup naraka ». Sugan anjeun kantos nguping kecap sapertos kitu atanapi kecap anu sami tina jeritan para penginjil. Maksad na nyaéta: Ngiringan ngadangukeun kana komitmen ka Yesus ku kasieun. Kecap sapertos kitu pulas Injil. Sugan ieu teu pati jauh tina gambar "pengadilan anu abadi" anu seueur urang Kristen percanten kalayan pikasieuneun mangabad-abad, utamina dina Abad Pertengahan. Anjeun tiasa mendakan patung sareng lukisan anu ngagambarkeun jalma mursid anu soaring kanggo pendak sareng Al Masih sareng jalma-jalma anu henteu leres diseret ka naraka ku setan kejem. Kiamat Anu Terakhir, mangrupikeun bagian tina doktrin "hal-hal terakhir". - Ieu ngajangjikeun balikna Yesus Kristus, kabangkitan jalma-jalma adil sareng jalma-jalma teu adil, akhir tina dunya anu jahat ayeuna, anu bakal digentoskeun ku Karajaan Allah anu mulya.

Tujuanana Gusti pikeun kamanusaan

Carita dimimitian sateuacan nyiptakeun dunya urang. Gusti Rama, Putra sareng Roh di komunitas, hirup dina abadi, cinta teu aya sarat sareng masihan. Dosa urang henteu kaget ku Gusti. Malah sateuacan Gusti nyiptakeun manusa, Anjeunna terang yén Putra Allah bakal maot pikeun dosa-dosa manusa. Anjeunna terang sateuacanna yén kami bakal gagal, tapi anjeunna nyiptakeun kami sabab anjeunna parantos terang solusi pikeun masalah éta. Gusti nyiptakeun umat manusa dina gambar-Na nyalira: "Hayu urang ngajantenkeun jalma-jalma sapertos urang, anu maréntah lauk di laut sareng manuk-manuk handapeun langit sareng sato-sato sapi sareng sakumna bumi sareng sagala hal anu ngorondang di bumi. Sareng Allah nyiptakeun manusa dina gambar-Na, dina gambar Allah anjeunna nyiptakeun anjeunna; sareng nyiptakeun aranjeunna salaku lalaki sareng awéwé » (Pangentasan 1: 1,26-27).

Dina gambar Gusti, urang diciptakeun ngagaduhan hubungan cinta anu ngagambarkeun cinta Gusti dina Tritunggal. Gusti hoyong urang silih rawat ku cinta sareng ogé hirup dina hubungan cinta sareng Gusti. Visi salaku jangji ketuhanan, dinyatakeun dina akhir Alkitab, nyaéta yén Allah bakal hirup sareng umat-Na: «Kuring nguping sora hébat ti tahta, anu saurna: Lah, Kemah Allah sareng jalma-jalma! Sareng anjeunna bakal cicing sareng aranjeunna, sareng aranjeunna bakal janten umatna, sareng anjeunna nyalira, Gusti sareng aranjeunna, bakal janten Gusti aranjeunna » (Wahyu 21,3).

Gusti nyiptakeun manusa kusabab anjeunna hoyong bagikeun kaasih-Na anu langgeng sareng tanpa syarat ka urang. Hiji-hijina masalahna nyaéta urang manusa henteu hoyong hirup di bandung boh pikeun anu sanésna atanapi pikeun Gusti: "Éta sadayana jalma dosa sareng henteu gaduh kamuliaan anu sakuduna dipibanda di payuneun Gusti" (Roma 3,23).

Janten Putra Allah, Anu Nyiptakeun umat manusa, janten manusa sahingga anjeunna tiasa hirup sareng maot pikeun umatna: «Kusabab aya Allah sareng perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina salaku tebusan pikeun sadayana, salaku kasaksian na dina waktos anu tepat » (1 Timoteus 2,5:6 -).

Dina akhir jaman, Yesus bakal balik deui ka bumi salaku hakim dina pengadilan terakhir. "Bapa henteu nangtoskeun sasaha, tapi parantos masrahkeun sagala putusan ka putrana" (Yohanes 5,22). Naha Yesus bakal sedih kusabab jalma dosa sareng nolak anjeunna? Henteu, anjeunna terang yén ieu bakal kajantenan. Ti mimiti anjeunna parantos ngagaduhan rencana sareng Gusti Rama pikeun nyandak urang balik kana hubungan anu leres sareng Gusti. Yesus tunduk kana rencana Allah anu bener ngeunaan kajahatan sareng ngalaman akibat tina dosa-dosa urang ka dirina nyalira anu nyababkeun maotna. Anjeunna tuang hirupna sahingga urang tiasa ngagaduhan hirup di anjeunna: "Gusti aya di Kristus sareng ngahijikeun dunya sareng dirina sareng henteu ngitung dosa-dosa aranjeunna ka aranjeunna sareng netepkeun kecap badami diantara urang" (2 Korinta 5,19).

Kami, urang Kristen anu percanten, parantos dihukum sareng disalahkeun. Kami parantos dihampura ngalangkungan pangorbanan Yesus sareng kami parantos dihirupkeun deui ku hirup kumbuh Yesus Kristus. Yesus ditilik sareng dikutuk di tempat urang dina nami urang, nyandak dosa sareng maot urang sareng masihan kami salaku tukeran hirupna, hubungan anu leres sareng Gusti, sahingga urang tiasa hirup sareng anjeunna dina komuni anu langgeng sareng cinta anu suci.

Dina pengadilan terakhir, henteu sadayana bakal ngahargaan naon anu dilakukeun ku Kristus pikeun aranjeunna. Sababaraha urang bakal ngalawan vonis Yesus sareng nolak hak Al Masih janten hakim sareng pangorbananana. Aranjeunna naros ka diri sorangan, "Naha dosa kuring leres-leres goreng?" Sareng bakal nolak panebusan kalepatanana. Anu sanés nyarios: "Naha kuring henteu tiasa mayar hutang kuring bari henteu kedah ngahutang ka Yesus salamina?" Sikep sareng réspon anjeun kana kurnia Allah bakal kaungkap dina kiamat.

Kecap Yunani pikeun "pertimbangan" anu dianggo dina petikan Perjanjian Anyar nyaéta krisis, ti mana kecap "krisis" diturunkeun. Krisis ngarujuk kana waktos sareng kaayaan nalika nyandak kaputusan pikeun atanapi ngalawan batur. Dina pengertian ieu, krisis mangrupikeun titik dina kahirupan jalma atanapi di dunya. Langkung khususna, krisis ngarujuk kana kagiatan Gusti atanapi Al Masih salaku hakim dunya dina kiamat Terakhir atanapi Poe Kiamat, atanapi urang tiasa nyarios awal "pengadilan kekal". Ieu sanés vonis anu pondok, tapi prosés anu tiasa lami sareng ogé kalebet kamungkinan tobat.

Mémang, jalma-jalma bakal nangtoskeun sareng nangtoskeun dirina sorangan dumasar kana réspon na ka Hakim Yesus Kristus. Naha aranjeunna bakal milih jalan kaasih, rendah haté, rahmat sareng kahadéan atanapi naha aranjeunna langkung resep kana pamrih, percaya diri sareng ditangtoskeun? Naha anjeun hoyong hirup sareng Gusti dina istilah-Na atanapi di tempat sanés dina istilah anjeun nyalira? Dina pangadilan ieu, kagagalan jalma-jalma ieu sanés kusabab Gusti nolak aranjeunna, tapi ku aranjeunna nolak Gusti sareng pangadilan anu rahmat di na ku sabab Isa Al Masih.

Dinten kaputusan

Kalayan tinjauan ieu, urang ayeuna tiasa nalungtik ayat ngeunaan pangadilan. Éta mangrupikeun kajadian anu serius pikeun sadaya jalma: «Tapi kuring nyebatkeun yén jalma kedah masihan akun dina dinten kiamat pikeun unggal kecap anu teu aya artos anu aranjeunna ucapkeun. Tina kecap anjeun anjeun bakal dibenerkeun, sareng tina kecap anjeun anjeun bakal dikutuk » (Mateus 12,36: 37).

Yesus nyimpulkeun pengadilan anu bakal datang dina hubungan nasib jalma anu séhat sareng anu jahat: «Entong kaget ieu. Waktuna bakal sumping nalika sadayana anu aya di kubur bakal ngupingkeun sorana, sareng bakal aya anu kaluar anu ngalaksanakeun kahadéan, pikeun kabangkitan hirup, tapi anu parantos ngalakukeun jahat, pikeun kiamat tina pangadilan » (Yohanes 5,28: 29).

Ayat-ayat ieu kedah dipikaharti dina terang bebeneran Alkitab anu sanés; dulur parantos ngalakukeun kajahatan sareng jalma dosa. Pangadilan henteu ngan ukur naon anu dilakukeun ku jalma, tapi ogé naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun aranjeunna. Anjeunna parantos mayar hutang pikeun dosa pikeun sadaya jalma.

Domba jeung embé

Yesus ngajelaskeun sifat kiamat Tukang dina bentuk simbolis: "Tapi nalika Putra Manusa sumping dina kamulyaan-Na, sareng sadaya malaikat sareng anjeunna, maka anjeunna bakal linggih dina tahta kamulyaan-Na sareng sadaya jalma bakal dikumpulkeun sateuacan anjeunna. Sareng anjeunna bakal misahkeun aranjeunna ti anu hiji deui sapertos angon anu misahkeun domba sareng domba, sareng bakal nempatkeun domba di belah katuhu na sareng domba di kénca » (Mateus 25,31: 33).

Domba di beulah katuhu na bakal ngadangukeun berkahna ku kecap-kecap ieu: "Kadieu, anjeun anu diberkahan ku Rama kuring, warisan karajaan anu parantos disiapkeun pikeun anjeun ti mimiti dunya! » (Ayat 34).

Naha anjeunna milih anjeunna? "Kusabab kuring lapar sareng anjeun masihan kuring tuang. Abdi haus sareng anjeun masihan kuring nginum. Abdi asing sareng anjeun nyandak kuring. Abdi parantos buligir sareng anjeun ngaos abdi. Abdi gering sareng anjeun ngadatangan kuring. Kuring aya di panjara sareng anjeun sumping ka kuring » (Ayat 35-36).

Embe di beulah kénca na ogé bakal diwartosan ngeunaan nasibna: "Maka anjeunna ogé bakal nyarios ka jalma-jalma di belah kénca: Jauhkeun ti kuring, anjeun dilaknat, kana seuneu langgeng anu disiapkeun pikeun setan sareng malaikat-malaikatna!" (Ayat 41).

Perumpamaan ieu henteu masihan urang rinci ngeunaan sidang sareng naon jinis kaputusan anu bakal dilakukeun dina "kiamat Terakhir". Teu aya anu nyebut hampura atanapi iman kana ayat-ayat ieu. Domba-domba henteu sadar yén Yesus kalebet kana naon anu dilakukeun. Nulungan anu peryogi mangrupikeun hal anu saé, tapi sanés ngan ukur anu penting atanapi anu nangtoskeun kaputusan akhir. Pasemon éta ngajarkeun dua hal anu anyar: Hakim nyaéta Putra Manusa, Yesus Kristus nyalira. Anjeunna hoyong jalma-jalma ngabantosan anu peryogi tibatan teu merhatoskeunana. Gusti henteu nolak urang manusa, tapi masihan kami kurnia, utamina rahmat pangampunan. Karunya sareng kahadéan pikeun anu meryogikeun rahmat sareng rahmat bakal diganjar ka payunna sareng kurnia Allah dipasihkeun ka aranjeunna. "Tapi anjeun, ku haté anu nekad sareng henteu tobat, ngumpulkeun rasa ambek pikeun diri anjeun pikeun dinten murka sareng ngungkabkeun hukuman Allah anu séhat" (Roma 2,5).

Paul ogé ngarujuk ka dinten kiamat, ngarujuk ka éta salaku "dinten murka Allah" anu kaadilan na diungkabkeun: "Saha anu bakal masihan ka saha-saha numutkeun kalakuanana: hirup langgeng pikeun jalma anu sabar milari padamelan anu hadé pikeun kamuliaan, ngahargaan jeung kahirupan abadi; Tapi amarah sareng amarah ka jalma-jalma anu adu sareng henteu nurut kana bebeneran, tapi nurut kana kaadilan " (Roma 2,6: 8).

Deui, ieu moal tiasa dianggap pedaran lengkep ngeunaan pangadilan, sabab teu aya rahmat atanapi iman anu disebatkeun di dinya. Anjeunna nyarios yén urang diyakinkeun sanés ku karya urang tapi ku iman. "Tapi kusabab urang terang yén manusa henteu diyakinkeun ku karya hukum, tapi ku iman ka Yesus Kristus, urang ogé parantos percanten ka Kristus Yesus, sahingga urang tiasa diyakinkeun ku iman ka Kristus sareng sanés ku hukum. ; sabab moal aya jalma anu bener ku kalakuan hukum (Galata 2,16).

Kalakuan anu hadé saé, tapi éta moal tiasa nyalametkeun urang. Kami dinyatakeun leres henteu kusabab kalakuan urang nyalira, tapi kusabab kami nampi kabeneran Al Masih sahingga ilubiung dina éta: «Tapi ku jalan anjeun anjeun aya di Kristus Yesus, anu janten hikmah pikeun urang ku jalan Gusti sareng kaadilan sareng panyucian sareng ka Kasalametan" (1 Korinta 1,30). Kaseueuran ayat ngeunaan pengadilan terakhir teu nyarios nanaon tentang rahmat sareng kaasih Gusti, anu mangrupikeun bagian sentral tina injil Kristen.

hartina hirup

Iraha urang ngémutan pangadilan, urang kedah salawasna émut yén Gusti nyiptakeun urang sareng tujuan. Anjeunna hoyong urang hirup sareng anjeunna dina komuni anu langgeng sareng hubungan anu caket. «Sami-sami manusa ditakdirkeun maot sakali, tapi saatosna hukumanana: maka Kristus ogé pernah dikurbankeun pikeun ngahapus dosa-dosa jalma seueur; pikeun kadua kalina anjeunna henteu muncul kusabab dosa, tapi pikeun kasalametan jalma-jalma anu ngantosan anjeunna » (Ibrani 9,27: 28).

Sing saha jalma anu percanten ka anjeunna sareng dijantenkeun leres ku padamelan panebusan anjeunna henteu kedah kasieun hukuman. John mastikeun ka pamiarsa na: «Dina cinta ieu sampurna sareng urang, sahingga urang tiasa bébas nyarios dina dinten kiamat; sabab sakumaha anjeunna, urang ogé aya di dunya ieu » (1 Yohanes 4,17). Sing saha anu kagungan Kristus bakal diganjar.

Anu teu percaya anu nolak tobat, ngarobah kahirupan, sareng ngaku yén aranjeunna peryogi rahmat sareng kurnia Kristus sareng hak Allah pikeun nangtoskeun kajahatan nyaéta jalma-jalma jahat, sareng aranjeunna bakal nampi hukuman anu béda: «Janten Sawarga sareng bumi ayeuna disimpen pikeun seuneu ku kecap anu sami, dijaga pikeun dinten kiamat sareng pidana jalma-jalma anu henteu satia » (2 Peter 3,7).

Jalma jahat anu henteu tobat dina pengadilan bakal ngalaman maot kadua sareng moal kasiksa salamina. Gusti bakal ngalakukeun hiji hal ngalawan jahat. Dina ngahampura urang, anjeunna henteu ngan ukur ngusap pikiran, kecap, sareng tindakan jahat urang siga anu henteu penting. Henteu, anjeunna mayar harga pikeun urang pikeun ngeureunkeun kajahatan sareng nyalametkeun urang tina kakawasaan jahat. Anjeunna sangsara, nalukkeun sareng nalukkeun akibat tina kajahatan urang.

Dinten panebusan

Bakal datang waktos anu saé sareng goréng bakal dipisahkeun sareng anu goréng moal aya deui. Kanggo sababaraha, éta bakal janten waktos nalika aranjeunna bakal kakeunaan sakumaha pamrih, barontak, sareng jahat. Pikeun anu sanés, éta bakal janten waktos nalika aranjeunna bakal disalametkeun tina penjahat sareng tina kajahatan anu aya dina diri sadayana - éta bakal janten waktos kasalametan. Catet yén "penilaian" henteu kedah hartosna "penilaian". Sabalikna, éta hartosna anu saé sareng anu goréng diurutkeun sareng jelas dibédakeun tina anu sanésna. Anu saé dicirikeun, dipisahkeun tina anu goréng, sareng anu goréng musnah. Dinten kiamat mangrupikeun waktos panebusan, sapertos dina tilu kitab suci ieu nyatakeun:

  • «Allah henteu ngutus putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna» (Yohanes 3,17).
  • «Saha anu hoyong sadayana jalmi disalametkeun sareng terang kana bebeneran» (1 Timoteus 2,3:4 -).
  • «Gusti henteu reureuh jangji sabab sabagian nganggap éta reureuh; tapi anjeunna kasabaran sareng anjeun sareng henteu hoyong saha waé anu leungit, tapi pikeun saha waé pikeun tobat (Kaduhung) panggihan » (2 Peter 2,9).

Jalma-jalma anu disalametkeun anu parantos dijantenkeun leres-leres ngalaksanakeun padamelan penebusanana henteu kedah sieun dina putusan anu terakhir. Sing saha anu kagungan Kristus bakal nampi ganjaran anu langgeng. Tapi jalma jahat bakal sangsara maot langgeng.

Kajadian dinten kiamat atanapi kiamat langgeng henteu cocog sareng anu ditampi seueur urang Kristen. Teologis Reformasi anu telat, Shirley C. Guthrie, nunjukkeun yén urang bakal leres-leres ngarobih pamikiran ngeunaan kajadian krisis ieu: Pikiran anu munggaran urang Kristen nalika aranjeunna mikirkeun akhir sejarah henteu matak pikahariwangeun atanapi spekulasi dendam Janten ngeunaan saha anu bakal "Jero" atanapi "naék" atanapi anu bakal "di luar" atanapi "turun". Kedah janten pamikiran anu bersyukur sareng bageur yén urang tiasa nyanghareupan waktos kalayan percaya diri nalika kersana anu Nyiptakeun, Reconciler, Redeemer sareng Restorer bakal aya sakali sareng sadayana - nalika kaadilan kusabab ketidakadilan, cinta kana hate, teu paduli sareng sarakah, Peace over mumusuhan, kamanusaan tibatan kamanusaan, karajaan Allah bakal hasil ngalangkungan kakawasaan gelap. Kiamat Anu Terakhir moal ngalawan dunya, tapi pikeun kapentingan sakumna dunya. "Ieu warta saé sanés ngan ukur pikeun urang Kristen, tapi ogé pikeun sadaya jalma!"

Hakim dina pengadilan anu terakhir nyaéta Yesus Kristus, anu pupus pikeun jalma anu bakal anjeunna hakim. Anjeunna mayar hukuman dosa pikeun sadayana sareng ngajantenkeun leres. Jalma anu nangtoskeun jalma-jalma anu séhat sareng anu teu adil nyaéta jalma anu nyerahkeun hirupna sahingga aranjeunna hirup salamina. Yesus parantos parantos nyandak kaputusan dina dosa sareng dosa. Hakim Yesus Kristus anu welas asih miharep sadaya jalma ngagaduhan hirup anu abadi - sareng anjeunna parantos nyayogikeun pikeun sadayana anu daék tobat sareng percanten ka anjeunna.

Nalika anjeun, pamiarsa anu dipikacinta, sadar naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun anjeun sareng percanten ka Yesus, anjeun tiasa ngarepkeun pangadilan kalayan percaya diri sareng kabagjaan, terang yén kasalametan anjeun pasti ka Yesus Kristus. Sing saha anu henteu ngagaduhan kasempetan pikeun ngupingkeun Injil sareng nampi iman ka Al Masih ogé bakal mendakan yén Gusti parantos parantos nyayogikeun aranjeunna. Putusan anu terakhir kedah janten waktos kabagjaan pikeun sadayana sabab bakal ngagungkeun kamuliaan karajaan langgeng Allah dimana teu aya tapi cinta sareng kahadéan bakal aya salami kalanggengan.

ku Paul Kroll