Manéh damai di Isa

460 mendakan sesa dina jesus Sapuluh paréntahna nyarios: "Émut ka poé Sabat yén anjeun bakal ngucapkeunana. Anjeun kedah damel genep dinten sareng ngalakukeun sadaya padamelan anjeun. Tapi dinten katujuhna Sabat Pangéran Allah anjeun. Di dinya anjeun henteu kedah damel padamelan, bahkan putra anjeun, murangkalihna, abdi dalem, palayan batur, sato anjeun, henteu ogé muhrim anu cicing di kota anjeun. Pikeun dina genep dinten Gusti nyiptakeun langit sareng bumi sareng sagara sareng sadaya anu aya, teras ngaso dina dinten katujuh. Éta pisan sababna naha PANGERAN ngaberkahan dinten Sabat sareng ngucapkeunana » (Pangentasan 2: 20,8-11). Naha kedah netepan Sabat pikeun ngahontal kasalametan? Atanapi: «Naha kedah dilaksanakeun Minggu? Jawaban kuring nyaéta: «Kasalametan anjeun henteu gumantung kana hiji dinten, tapi dina hiji jalmi, nyaéta dina Isa»!

Kuring nembe nelepon babaturan di Amérika Serikat dina telepon. Anjeunna gabung sareng The Church Restored Church of Allah. Garéja ieu ngajarkeun restorasi ajaran Herbert W. Armstrong. Anjeunna naros ka kuring: "Naha anjeun ngajaga Sabat"? Kuring ngawaler anjeunna: "Sabat henteu deui peryogi kasalametan dina perjanjian anyar"!

Kuring ngadangu pernyataan ieu pikeun kahiji dua puluh taun ka pengker sareng dina waktos éta henteu ngartos hartos kalimat na kusabab kuring masih kénéh hirup dina hukum. Pikeun ngabantosan anjeun ngartos kumaha karasaeun sahandapeun hukum, kuring nyaritakeun carita pribadi.

Nalika kuring masih murangkalih, kuring naros ka indung kuring: "Naon anu anjeun badé milarian Hari Ibu?" "Kuring bahagia upami anjeun murangkalih murangkalih anu saé," kuring nampi janten jawaban! Saha atanapi naon murangkalih anu pikaresepeun? "Upami anjeun ngalakukeun naon anu kuring béjakeun ka anjeun." Kacindekan kuring nyaéta: «Upami kuring nolak indung kuring, kuring anu anak goréng.

Dina WKG kuring terang prinsip Allah. Abdi anak anu dipikacinta nalika ngalakukeun naon anu diperkirakeun Gusti. Saur anjeunna: "Anjeun kedah ngajaga dinten Sabat suci, maka anjeun bakal kaberkahan"! Teu aya masalah, panginten, kuring ngartos prinsipna! Salaku jalma ngora, abdi milarian lirén. Ngayakeun kana Sabat méré kuring kaamanan sareng kaamanan. Ku cara kieu, kuring tétéla mangrupikeun budak anu pikaresepeun. Dinten ayeuna naros ka kuring sorangan patarosan: «Naha kuring peryogi kaamanan ieu? Dupi éta kedah disimpen? Kasalametan abdi gumantung pisan ka Yesus! »

Naon dipikabutuh pikeun kasalametan?

Saatos Gusti nyiptakeun sakabeh jagat raya dina genep dinten, anjeunna istirahat dina dinten katujuh. Adam sareng Hawa cicing dina tenang ieu kanggo waktu anu singget. Ragragna tina dosa ngadatangkeun aranjeunna dina musibat sabab Adam kedah tuang roti na di kesang tina raray na di hareup sareng Hawa ngalahirkeun murangkalih pédah dugi ka aranjeunna maot.

Kadieunakeun Allah nyieun perjanjian sareng urang Israil. Perjangjian ieu dipénta damel. Aranjeunna kedah matuh hukumna beunghar, kaberkahan, sareng henteu dikutuk. Dina perjanjian lawas, urang Israil kedah ngalakukeun amal ibadah kaadilan. Genep genep dinten, minggu saatos minggu. Aranjeunna diidinan ngan ukur sésana dina dinten minggu, dinten Sabat. Dinten ieu mangrupikeun cerminan anugerah. A prediksi tina perjanjian anyar.

Nalika Yesus sumping ka bumi, anjeunna cicing handapeun perjanjian ieu, sapertos anu ditulis: "Tapi nalika waktuna dicumponan, Gusti ngutus putrana, dilahirkeun ku awéwé sareng handapeun hukum" (Galata 4,4).

Genep dinten padamelan nyiptakeun ngalambangkeun hukum Allah. Éta sampurna sareng indah. Éta kasaksian kana flawlessness Allah sareng kaadilan ketuhanan. Hal ieu penting pisan ngan ukur Allah anu tiasa ngalaksanakeunna ngaliwatan Isa nyalira.

Yesus nedunan hukum kanggo anjeun ku ngalaksanakeun sagala hal anu diperyogikeun. Anjeunna tetep sadayana hukum di tempat anjeun. Anjeunna ngagantung dina salib sareng dihukum dosa anjeun. Pas hargana dibayar, Isa nyarios: "Bérésna"! Teras anjeunna sujud sirah kanggo istirahat sareng maot.

Nuju sadaya kapercayaan anjeun ka Yesus sareng anjeun bakal ngaso salamina sabab anjeun parantos diyakinkeun sateuacan Gusti Allah ngalangkungan Yesus Kristus. Anjeun teu kedah bajoang pikeun kasalametan anjeun sabab harga hutangna dibayar. Tuntas! "Kanggo sing saha anu parantos lebet kana istirahat na ogé istirahat ti padamelan sapertos Gusti sapertos ti Gusti. Janten ayeuna hayu urang narékahan ngalebetkeun kalem ieu supados teu aya ragrag, sapertos conto ieu taat (Teu dipercaya) » (Ibrani 4,10: 11 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Nalika anjeun asup kana sesa kabeneran Allah, anjeun kedah ngalakukeun amal saleresna. Ayeuna ngan ukur hiji karya diperkirakeun ku anjeun: "Parantos lebet kana damai"! Kuring ngulang, anjeun ngan ukur tiasa ngalakukeun ieu ku percanten ka Yesus. Kumaha anjeun murag sareng janten henteu patuh? Kalayan hoyong ngaaku kaadilan anjeun nyalira. Éta éta henteu percaya.

Upami anjeun parasaan ku perasaan henteu cekap atanapi henteu pantes, ieu mangrupikeun tanda yén anjeun henteu dina perdamaian Yesus. Henteu perkawis naroskeun pangapunten deui sareng ngadamel sagala jinis janji ka Gusti. Éta ngeunaan kapercayaan teguh anjeun ka Yesus anu bakal ngabiayaan anjeun! Anjeun nyalahkeun sadaya kurban Yesus sabab anjeun ngaku ka anjeunna. Éta sababna anjeun dikumbah beresih sateuacan Gusti, nyarios sampurna, suci sareng adil. Anjeun kedah hatur Yesus kanggo éta.

Prajanjian anyar nyaéta dinten Sabat!

Galata percaya yén rahmat parantos masihan aranjeunna aksés ka Allah. Aranjeunna panginten ayeuna penting pikeun nurut ka Allah sareng jaga paréntah numutkeun kana Kitab Suci. Parantos jelas ngeunaan sunat, dinten salami sareng dinten Sabat, paréntah perjanjian kuno.

Urang Galatia ngayakeun bid'ah yén urang Kristen kedah ngajaga perjanjian anu lami sareng anu énggal. Saur aranjeunna: "Merit ngalangkungan kataatan sareng rahmat" perlu. Aranjeunna salah percanten kitu.

Urang maca yén Yesus cicing handapeun hukum. Nalika Yesus maot, anjeunna ngeureunkeun hirup dina hukum ieu. Maotna Kristus ngeureunkeun perjanjian kuno, perjanjian. "Kanggo Kristus nyaéta tungtung hukum" (Roma 10,4). Marilah urang baca naon anu Paulus nyarios ka Galatia: «Kanyataanna, kuring ogé teu aya hubunganana jeung hukum; Abdi maot ku judgment hukum ngalawan hukum pikeun hirup pikeun Allah ti ayeuna; Kuring geus disalib jeung Kristus. Kuring cicing, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus cicing di kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan nyalira pikeun kuring » (Galih 2,19: 20 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Ku judgment hukum, anjeun maot sareng Yesus sareng anjeun henteu hirup deui dina perjanjian heubeul. Aranjeunna disalib ku Yesus sareng naros ka kahirupan anyar. Ayeuna anjeun istirahat sareng Yesus dina perjanjian anyar. Gusti tiasa damel sareng anjeun sareng anjeunna ngitung anjeun sabab ngajantenkeun sadayana ngalangkungan anjeun. Ku cara ieu anjeun cicing dina istirahat Yesus. Usaha anu dilakukeun ku Isa! Karya anjeun dina perjanjian énggal nyaéta percanten kieu: "Karya Gusti anu percanten ka Anjeunna anu dikirimkeun" (Yohanes 6,29).

Kahirupan anyar dina Yesus

Naon tenang dina perjanjian anyar dina Yesus? Naha anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon deui? Naha anjeun tiasa ngalakukeun sakumaha anjeun? Sumuhun, anjeun tiasa ngalakukeun sakumaha anu anjeun! Anjeun tiasa milih dinten Minggu sareng istirahat. Anjeun tiasa ngajaga dinten Sabat suci atanapi henteu. Paripolah anjeun henteu mangaruhan cinta-Na pikeun anjeun. Yesus mikanyaah anjeun kalayan haté anjeun, sareng sadaya jiwa anjeun, kalayan sagala pikiran anjeun sareng sadaya kakuatanana.

Allah nampi kuring sareng sagala kokotor tina dosa-dosa abdi. Kumaha cara kuring ngaréaksikeun éta? Naha kuring kedah gagah dina leutak sapertos babi? Paul naroskeun: "Kumaha ayeuna? Naha urang ngalakukeun dosa sabab urang dina kaayaan sih-rahmat, henteu dina hukum? Éta jauh » (Roma 6,15)! Jawabanana jelas henteu, henteu pisan! Dina kahirupan anyar hiji anu aya dina Kristus kuring hirup dina hukum cinta, sakumaha ogé Gusti hirup dina hukum cinta.

"Kita Hayu urang cinta sabab anjeunna anu cinta ka urang heula. Nalika aya jalma nyarios: Kuring bogoh ka Allah sareng ngabenci lanceukna anu tukang bohong. Pikeun saha anu henteu bogoh ka lanceukna anu Anjeunna ningali anjeunna moal tiasa bogoh ka Allah anu anjeunna teu ningali. Sareng kami gaduh parentah ieu ti Anjeunna yén sing saha anu mikanyaah ka Allah, anu ogé nyaah ka lanceukna » (1 Yohanes 4,19: 21).

Anjeun parantos ngalaman kurnia Gusti. Anjeun nampi pangampura Gusti tina kalepatan anjeun sareng diranjingkeun ka Allah ngaliwatan panebusan Yesus. Anjeun mangrupikeun anak angkat sareng pewaris karajaan na. Yesus mayar kanggo getih na sareng anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon sabab sadayana parantos dilakukeun pikeun kasalametan anjeun. Nenunkeun hukum cinta di Kristus ku ngantepkeun Yesus damel sampurna ngaliwatan anjeun. Hayu cinta Kristus ngalir ka sasama anjeun sakumaha Yesus mikacinta anjeun.

Upami aya anu naros ka kuring ayeuna: "Naha anjeun ngajaga Sabat", kuring némbalan: "Yesus mangrupikeun Sabat kuring"! Anjeunna mangrupikeun kuring tenang. Kuring boga kasalametan kuring ka Yesus. Anjeun oge tiasa mendakan kasalametan anjeun dina Yesus!

ku Pablo Nauer