Abdi ningali Yesus di anjeun

500 abdi ningali Yesus di anjeun Abdi damel padamelan salaku kasir di toko olahraga sareng ngobrol ramah sareng nasabah. Anjeunna nembé badé angkat sareng ngalieuk ka kuring deui, melong kuring sareng nyarios, "Kuring ningali Yesus di anjeun."

Kuring henteu yakin kumaha réaksi éta. Pernyataan ieu henteu ngan ukur ngahaneutkeun haté kuring, tapi ogé memicu sababaraha pikiran. Naon anu anjeunna perhatoskeun? Definisi ibadah kuring sapertos kieu: Hirup kahirupan anu dieusi ku cahaya sareng cinta ka Gusti. Kuring yakin yén Isa masihan kuring waktos ieu sahingga kuring tiasa terus aktipitas hirup ibadah ieu sareng janten cahaya anu terang pikeun anjeunna.

Abdi henteu kantos ngaraos sapertos kieu. Nalika kuring parantos iman, ogé paham kana ibadah. Nalika kuring parantos ageung sareng ngabdi di garéja kuring, beuki kuring sadar yén ibadah henteu ngan ukur nyebatkeun puji atanapi ngajar dina pelajaran budak leutik. Nyembah nyaéta hirup ku sadayana haté anjeun kahirupan anu dipasihan ku Gusti ka kuring. Ibadah mangrupikeun réspon kuring kana tawaran cinta Gusti sabab Anjeunna hirup di kuring.

Ieu conto: Sanaos kuring kantos percanten yén penting pikeun milampah panangan sareng Pencipta urang - barina ogé, anjeunna mangrupikeun alesan ayana urang - butuh bari sateuacan kuring sadar yén kuring ngarep-ngarep kagum sareng pikaresepeun Nyembah sareng muji ka Gusti anu nyiptakeun. Sanés ngan ukur ngeunaan ningali hal anu saé, tapi sadar yén Maha Nyipta anu mikanyaah ka kuring nyiptakeun hal-hal ieu pikeun nyenangkeun kuring sareng nalika kuring sadar kana éta, kuring nyembah sareng muji ka Gusti.

Akar ibadah nyaéta cinta sabab kusabab Gusti mikanyaah ka kuring, abdi hoyong ngajawab anjeunna sareng nalika kuring ngajawab kuring nyembah anjeunna. Kitu ogé dina surat munggaran Yohanes: "Hayu urang cinta, sabab anjeunna mikanyaah urang tiheula" (1 Yohanes 4,19). Cinta atanapi ibadah mangrupikeun réspon normal anu sampurna. Nalika kuring bogoh ka Gusti dina kecap sareng amal kuring, kuring muja anjeunna sareng ngarujuk anjeunna salami kahirupan kuring. Dina kecap Francis Chan: "Perhatosan utama urang dina kahirupan nyaéta ngajantenkeun anjeunna hal utama sareng ngarujuk ka anjeunna." Abdi hoyong hirup abdi lengkep dibubarkeun di anjeunna sareng anu diémutan, kuring muja anjeunna. Kusabab pupujian kuring ngagambarkeun kacintaan kuring ka anjeunna, janten katingali ku jalma-jalma di sakuriling kuring sareng kadang pisibilitas ieu ngakibatkeun réaksi, sapertos palanggan di toko.

Réaksi na ngingetkeun kuring yén jalma séjén ningali cara kuring ngubaranana. Hubungan kuring sareng batur sanés ngan ukur bagian tina ibadah kuring, tapi ogé mangrupikeun cerminan tina anu kuring sembah. Kapribadian kuring sareng naon anu kuring pancarikeun ka luar ogé mangrupikeun wujud ibadah. Ibadah ogé hartosna bersyukur ka Jurusalamet kuring sareng nyebarkeunana ka anjeunna. Dina kahirupan anu parantos dipasihkeun ka kuring, kuring nyobian anu pangsaéna supaya cahaya na dugi ka seueur jalmi sareng kuring teras-terasan diajar ti anjeunna - janten ku maca Alkitab unggal dinten supados kabuka pikeun campur tangan kuring, sareng sareng jalma-jalma anu aya di kuring Langsung ngadoa atanapi museur kana naon anu saleresna penting nalika nyanyi lagu pujian. Nalika kuring nyanyi dina mobil, dina émutan kuring, nuju damel, ngalakukeun hal-hal sadidinten sakedik, atanapi merhatoskeun lagu-lagu pujian, kuring mikir ngeunaan anu masihan kahirupan kuring sareng muja anjeunna.

Ibadah kuring mangaruhan hubungan kuring sareng jalma sanés. Upami Gusti mangrupakeun lem dina hubungan kuring, éta bakal ngahargaan sareng ngagungkeun anjeunna. Babaturan kuring sareng babaturan kuring sering silih doakeun saatos urang gaduh waktos sasarengan sareng sateuacan urang jalan. Nalika kuring neuteup ka Gusti sareng ngarepkeun kersa-Na, urang ngahaturkeun nuhun ka Anjeunna pikeun kahirupan urang sareng hubungan anu urang bagikeun ku anu sanésna. Kusabab urang terang yén Anjeunna mangrupikeun bagian tina hubungan urang, rasa syukur pikeun silaturahim urang mangrupikeun bentuk ibadah.

Endah kumaha gampangna nyembah ka Gusti. Nalika kuring ngundang Gusti kana pamikiran, haté, sareng kahirupan kuring - sareng milari ayana-Na dina hubungan sareng pangalaman sapopoe kuring - ibadah nyaéta saderhana milih cicing pikeun anjeunna sareng mikanyaah jalma sanés sapertos anjeunna. Abdi resep ngajalankeun kahirupan ibadah sareng terang yén Gusti hoyong janten bagian tina kahirupan sadidinten kuring. Kuring sering naros "Gusti, kumaha anjeun hoyong kuring ngalirkeun cinta anjeun dinten ieu?" Kalayan kecap séjén: "Kumaha carana abdi tiasa nyembah anjeun dinten ayeuna?" Rencana Gusti jauh langkung ageung tibatan anu tiasa urang bayangkeun. Anjeunna terang sadayana detil kahirupan urang. Anjeunna terang yén kecap-kecap konsumén ieu resonate dina kuring dugi ka ayeuna sareng parantos nyumbang kana naon anu kuring ngartos ku pupujian sareng naon hartosna hirup anu ngeusi pujian sareng pupujian.

ku Jessica Morgan