Sieun pangadilan panungtungan?

Sieunna kana pingpinan terakhir Nalika urang ngartos yén urang hirup, ninun sareng ka Kristus (Kisangan 17,28), dina Dzat anu nyiptakeun sagala hal sareng nyalametkeun sagala hal sareng anu dipikacinta ka urang tanpa syarat, urang tiasa nyingkirkeun sadaya kasieun sareng salempang ngeunaan dimana urang nangtung sareng Gusti, sareng bener-bener dimimitian ku kapastian anjeunna Kakuatan sareng kakuatan tanaga pikeun ngaso dina kahirupan urang.

Injilna mangrupikeun warta anu saé. Éta warta saé sanés ngan ukur pikeun sababaraha urang, tapi pikeun sadayana jalma: "Hém (Yesus) mangrupikeun rekonsiliasi pikeun dosa-dosa urang, henteu ngan ukur pikeun urang, tapi ogé pikeun sadunya " (1 Yohanes 2,2).

Éta hanjelu, tapi leres, seueur anu palercayaan Kristen sieun ka pengadilan ahir. Panginten anjeun ogé. Barina ogé, upami urang jujur ​​sareng diri, urang sadayana terang yén kami henteu cukup kaadilan sampurna Gusti ku sababaraha cara. Tapi hal anu paling penting anu urang tiasa élingkeun ngeunaan pangadilan nyaéta identitas hakim. Hakim presiding dina pengadilan ahir teu aya deui ti Isa Al Masih, panebus sareng Jurusalamet urang!

Sakumaha anjeun terang, Kitab Wahyu ngagaduhan seueur perkawis ngeunaan Kiamat Tukang. Sawatara éta bisa disada pikasieuneun nalika urang mikirkeun dosa-dosa urang. Tapi wahyu ngagaduhan seueur anu nyebatkeun ngeunaan hakim. "Yesus Kristus, anu kasaksian satia, pituin ti nu maot sareng pangeran raja-raja di bumi! Saha anu dipikacinta ka urang sareng ngabebaskeun urang tina dosa sareng getih-Na" (Wahyu 1,5). Yesus mangrupakeun hakim anu mikanyaah ka jalma-jalma dosa anu anjeunna ngadili pisan ka anjeunna maot pikeun aranjeunna, sareng ngadeg pikeun aranjeunna di tempatna sareng aranjeunna! Langkung ti kitu, anjeunna ngirangan ti maot pikeun anjeunna sareng ngajantenkeun anjeunna kana kahirupan sareng ayana Rama, anu nyaahkeun anjeunna salaku Yesus. Ieu ngeusi urang lega sareng kabagjaan. Kusabab Yesus nyalira hakim, teu aya alesan pikeun urang sieun pangadilan.

Allah mikanyaah jalma-jalma dosa, kalebet anjeun, dugi ka Bapa ngutus Putra kanggo padamelan pikeun nyababkeun manusa sareng ngagambar sadayana jalma, kalebet anjeun, pikeun Anjeunna ngarobih pikiran sareng manah ngalangkungan Roh Suci. "ABDI (Yesus) nalika kuring diangkat ti bumi, kuring bakal narik sadayana ka kuring " (Yohanes 12,32), Gusti henteu nyobian milari anu salah pikeun anjeun pikeun ngajauhan Karajaan-Na. Henteu, anjeunna tulus hoyong anjeun dina karajaan sareng anjeunna moal pernah ngeureunkeun narik anjeun ka arah éta.

Perhatoskeun kumaha Yesus ngahartikeun kahirupan anu langgeng dina petikan ieu Injil Yohanes: "Tapi hirup langgeng anu aranjeunna mikawanoh anjeun anu ngan ukur Allah anu leres sareng anu parantos dikirim, Yesus Kristus." (Yohanes 17,3).

Nyaho Yesus henteu sesah atanapi rumit. Teu aya sikep leungeun rahasia pikeun ngabédakeun atanapi ngabéréskeun teka-teki. Yesus ukur nyarios: "Kadieu ka abdi sadaya anjeun anu getol sareng beurat, abdi badé nyegerkeun anjeun" (Mateus 11,28).

Éta ngan ukur urang anu mikiran ka anjeunna. Anjeunna ngalakukeun sadayana dipikabutuh pikeun ngajantenkeun anjeun pantes. Anjeunna parantos ngahampura anjeun sadaya dosa anjeun. Sakumaha rasul Paulus nyerat: "Allah nunjukkeun nyaah ka urang ku kanyataan yén Kristus tilar dunya pikeun urang nalika urang masih dosa" (Roma 5,8). Gusti henteu ngantosan dugi ka urang cukup saé sateuacan Anjeunna ngahampura ka urang sareng ngajantenkeun ka barudak-Na sorangan - Anjeunna parantos parantos dilakukeun.

Nalika urang tobat ka Gusti sareng nempatkeun kapercayaan ka Yesus Kristus, urang ngalebetkeun kahirupan anyar. Roh Suci cicing di urang sareng mimiti ngorotan lapisan kandelna dosa urang - kabiasaan dosa, sikep, sareng cara mikir - balik ka urang kaluar kana gambar Kristus.

Ieu tiasa nyeri dina waktos, tapi ogé ngabebaskeun sareng nyegerkeun. Hasilna, urang tumbuh iman sareng kenal sareng dipikacinta Jurusalamet urang langkung seueur. Sareng beuki terang ngeunaan Juru Salamet urang, anu ogé hakim urang, kurang urang sieun ka pengadilan.

Upami urang kenal Yesus, urang percanten ka Yesus sareng tiasa ngaso kapercayaan lengkep ngeunaan kasalametan urang. Éta henteu ngeunaan kumaha saé urang; anu sanés hartosna. Éta salawasna ngeunaan kumaha anjeunna alus. Ieu warta saé - béja pangsaéna anu tiasa didangu!

ku Joseph Tkach