Sumanget kabeneran

586 sumanget kaleresan Peuting Yesus ditéwak, Yesus nyarios ka murid-muridna ngeunaan ninggalkeun aranjeunna tapi ngutus aranjeunna ka comforter pikeun sumping ka aranjeunna. «Éta alus pikeun anjeun anu kuring indit. Kusabab upami henteu angkat, Comforter moal sumping ka anjeun. Tapi upami abdi angkat, sim kuring bakal ngirim ka anjeun » (Yohanes 16,7). "Comforter" nyaéta tarjamahan tina kecap Yunani "Parakletos". Ayeuna namina namina pengacara anu nangtung pikeun pasualan atanapi ngadangu kasus di pangadilan. Komforter ieu mangrupikeun Roh Suci anu jangji, anu sumping ka dunya kalayan cara anu anyar dina Pentakosta saatosna naek Yesus. "Nalika anjeunna sumping, anjeunna bakal ngabuka panon dunya pikeun dosa sareng kaadilan sareng ka pengadilan; ngeunaan dosa: yén aranjeunna henteu percanten ka kuring; ngeunaan kabeneran: yén kuring angkat ka Rama, tapi anjeun moal ningali kuring ti ayeuna; ngeunaan pangadilan: yén pangeran dunya ieu dihukum » (Yohanes 16,8: 11). Dunya anu teu cacad salah dina tilu hal, Isa ngadawuh: dosa, kaadilan jeung hukuman. Tapi Roh Suci bakal ngaleungitkeun kasalahan ieu.

Hal kahiji dunya dzawa henteu salah sareng dosa. Dunya percaya yén jalma-jalma berdosa kedah ngalereskeun dosa-dosa sorangan ku ngalaksanakeun pagawéan anu saé. Teu aya dosa anu Yesus teu dihampura. Tapi upami urang henteu percanten, urang bakal teras nanggung beban kasalahan. Sumanget nyarioskeun yén dosa nyaéta henteu percaya, anu dipidangkeun ku nolak percaya ka Yesus.

Hal kadua dunya salah ngeunaan kaadilan. Anjeunna percaya yén kaadilan mangrupikeun kabecikan manusa sareng kahadéan. Tapi Roh Suci nyebatkeun yén kabeneran nyaéta ngeunaan Yesus salaku kabeneran urang, sanés karya-karya anu saé.

"Tapi Kuring keur ngobrol ngeunaan kaadilan sateuacana Allah, anu asalna ngalali iman ka Yesus Kristus ka sadaya anu iman. Kusabab teu aya bédana di dieu: aranjeunna sadayana dosa sareng kakurangan kamulyaan anu sakuduna dituju di payuneun Allah, sareng tanpa jasa ngalaksanakeun kaadilan-Na ngaliwatan kasalametan anu parantos sumping ku Kristus Yesus » (Roma 3,22: 24). Tapi ayeuna yén Putraning Allah parantos hirup kana kahirupan anu sampurna, taat di tempat urang, salaku Gusti sareng manusa, salaku salah sahiji urang, kabeneran manusa ngan ukur tiasa diwakilan salaku kado ti Allah liwat Yesus Kristus.

Hal katilu dunya salah ngeunaan nyaéta pengadilan. Dunya nyatakeun yén pangadilan bakal kiamat ka urang. Tapi Roh Suci nyebatkeun yén pangadilan hartosna nasib anu jahat.

«Naon anu urang badé nyarios ayeuna? Gusti teh pikeun urang, anu tiasa ngalawan urang? Saha anu henteu nyuhungkeun putrana nyalira, tapi nyerahkeun ka urang sadaya - kumaha anjeunna henteu tiasa masihan kami sadayana kalayan anjeunna? » (Roma 8,31: 32).

Sakumaha Yesus nyarios, Roh Suci ngungkabkeun perampokan dunya sareng nungtun urang ka sadaya kabeneran: Dosa akar dina teu percaya, henteu dina aturan, hukum, atanapi hukum. Kaadilan asalna tina Yesus, sanés ti usaha urang sorangan sareng prestasi. Pengadilan mangrupikeun penghakiman anu jahat, teu jalma pikeun anu maot Yesus sareng anu digedékeun ku Anjeunna. «Anjeunna parantos ngaktifkeun urang janten abdi-abdi kana perjanjian anyar - perjanjian anu henteu deui dumasar kana hukum anu ditetepkeun dina tulisan, tapi dina padamelan Roh Allah. Kusabab hukumna nyandak maot, tapi Roh Allah masihan hirup » (2 Korinta 3,6).

Dina Yesus Kristus sareng ngan ukur di Yesus Kristus anjeun didamel sareng Rama sareng ngabagi kabeneran Kristus sareng hubungan Kristus ka Rama. Dina Yesus anjeun mangrupikeun anak anu dipikacinta bapa. Injil mangrupikeun warta anu saé!

ku Joseph Tkach